De missies van Operation Flashpoint: Dragon Rising

Article
door Timo
donderdag, 01 oktober 2009 om 19:00
xgn google image
Vanaf 8 oktober zal het langverwachte Operation Flashpoint: Dragon Rising in de schappen liggen. Na veel uitstel is Codemasters eindelijk tevreden over het eindproduct. Wij hebben de game inmiddels dan ook al weer een tijdje liggen en zullen, om je vast lekker te maken, de eerste zes missies uit de game bespreken. Dit betekent echter wel dat dit achtergrond artikel zogenoemde spoilers kan bevatten.
Operation Flashpoint: Dragon Rising, ook wel bekend als Operation Flashpoint 2, is een militaire tactische shooter. Je zult, steeds weer als een andere marinier in een team van vier, verschillende missies moeten uitvoeren. Om precies te zijn zul je elf verschillende, grote missies moeten voltooien. We bespreken niet alle elf missies, vanwege de nodige spoilers en om jullie niet alle spanning weg te nemen, maar de eerste zes. Je vecht tijdens deze missies tegen het Chinese leger in een poging om het Russische eiland, genaamd Skira, te bevrijden van het Chinese volksbevrijdingsleger, ook wel bekend als de PLA.
Operation Flashpoint: Dragon Rising. Missie 1.
In deze allereerste missie van de game zul je beginnen aan de invasie van Skira Island. Het is de bedoeling dat je een kleinschalig uitkijkpunt uitschakelt. Vervolgens zul je een bom op de PLA-radar moeten plaatsen, zodat de Chinezen niet vroegtijdig gewaarschuwd kunnen worden en hun luchttroepen kunnen inschakelen. Deze missie is nog een vrij rustige missie en laat je kennismaken met de controls in Operation Flashpoint 2.
Operation Flashpoint: Dragon Rising. Missie 2.
Deze tweede missie van het spel speelt zich vroeg in de ochtend af op de tweede dag van de invasie van Skira Island. Je moet heel rustig te werk gaan en in deze missie zul je dan ook direct merken dat Operation Flashpoint 2 een hele andere shooter is dan dat we gewend zijn. Het is daarom ook niet de bedoeling dat je alle vijanden die je tegenkomt overhoop knalt. Je moet er rustig langs sluipen om uiteindelijk een punt van de PLA uit te schakelen, zodat jouw troepen meer landinwaarts kunnen trekken. Doordat je alles zo stil mogelijk moet doen, en altijd op je hoede moet zijn, is dit een erg spannende en totaal verschillende missie dan de eerste.
Operation Flashpoint: Dragon Rising. Missie 3.
Nu jij, als special forces, de belangrijkste vijandelijke punten hebt kapot gemaakt, kan het merendeel van het Amerikaanse troepen op het eiland meehelpen aan de invasie. Je zult als marinier aankomen op het strand. De licht bepantserde gevechtsvoertuigen voor het transport van de infanterie, ook wel bekend als APC’s, kunnen niet verder zolang het antitank team van de PLA aanwezig is. Aan jou is nu de taak om te zorgen dat de APC’s en het rest van de leger veilig Skira Island kunnen binnendringen. Dit is een grootschalige missie, en je hebt dan nu ook echt het gevoel dat je deel uitmaakt van een enorme oorlog. En geloof mij, dat is heerlijk!
Operation Flashpoint: Dragon Rising. Missie 4.
In Eagle Offense zul je starten met vier man. Je doel is dan om, zonder te veel aandacht te trekken, de APC’s van de PLA uit te schakelen. Dit is voor het eerst dat je met een bazooka mag schieten en dat geeft een heel erg vet gevoel. Vervolgens zul je je bij de rest van het leger voegen om samen het PLA-vliegveld in te nemen. Vanaf dit punt wordt de missie in eens totaal anders dan toen je met vier man van start ging. Het is dan ook erg mooi om te zien hoe één missie verschillende soorten gameplay kan bevatten.
Operation Flashpoint: Dragon Rising. Missie 5.
Tijdens de overname van het vliegveld, is er een helikopter van jouw kant neergestort. Het is in deze missie aan jouw de taak om de helikopter crew te vinden en vervolgens veilig terug te brengen naar de basis. In deze missie, die vrij lang duurt, zul je verschillende PLA-troepen tegenkomen, maar omdat het de bedoeling is dat je zo snel mogelijk de bemanning heelhuids terug brengt, wordt het niet getolereerd dat je een vuurgevecht aangaat. Dit geeft maar weer eens aan hoe realistisch deze titel is.
Operation Flashpoint: Dragon Rising. Missie 6.
De PLA heeft zich, na de vorige missie, verder landinwaarts terug getrokken. Ze hebben een defensieve positie ingenomen, na de vorige vijf nederlagen. De meeste PLA-troepen hebben zich in het oliedepot opgesteld. Ze willen hoogstwaarschijnlijk de oliereserves saboteren, zodat ze het conflict uitrekken. Het is nu aan jouw de taak om zo onopvallend mogelijk de generator van de oliepijpleidingen op te blazen. Hoewel je in deze missie veel vijandelijke troepen tegenkomt, moet je er toch voor zorgen dat niemand je ontdekt, hierdoor zul je de hele missie op het puntje van je stoel zitten en pijn in je ogen hebben van het concentreren!
Operation Flashpoint: Dragon Rising. Co-op.
Zowel bovenstaande missies, als de overige vijf missies die je zelf mag uitvinden als de game in de winkels ligt, kun je samen met drie vrienden spelen door middel van de co-op modus. Je zult dan, in plaats van computergestuurde teamleden, drie vrienden in je team hebben. Je kunt uiteraard makkelijk communiceren door middel van een headset. Het geeft je nog meer het team gevoel en legt een zware nadruk op het belang van goede samenwerking. Zo kun je sneller verschillende tactieken bespreken en zullen je medespelers realistischer reageren op bepaalde dingen, dan de AI in de game. Hoewel deze AI ook zeker niet slecht is. Bovenal gaat er natuurlijk niets boven samen met je vrienden online gamen.

Operation Flashpoint: Dragon Rising lijkt al met al dus een spectaculaire en vooral realistische shooter te worden met veel verschillende missies en de mogelijkheid om alles samen met vrienden te spelen. De game ligt vanaf 8 oktober in de winkels en voor die tijd kun je onze recensie verwachten.

Populair Nieuws