De 10 meest iconische film scenes - Feest van herkenning

  Het maakt niet uit hoe oud je bent, een paar scenes in films zijn gewoon zo bekend dat je ze kan herkennen ook zonder de desbetreffende film te hebben gezien. Daarom hebben wij de 10 meest iconische film scenes op een rijtje gezet, want deze moet je sowieso herkennen!

  New Line

  Als je de meest iconische film scenes wil zien dan kun je dat bovenaan de pagina doen door op de play knop te drukken.

  10. American History X (1998) - Stoeptegel scene

  Je hebt bruut à la Saw, maar er is één scene die al deze bruutheid naar een hoger niveau brengt. De stoeptegel scene in American History X is er eentje waarbij je het liefst meer dan twee handen voor je ogen hebt hangen, want de pijn die je in de scene ziet is onverdraagbaar.

  American History X gaat over neonazi Derek Vinyard (Edward Norton). Iemand die het dus niet zo heeft op mensen met een donkere huidskleur. Dat is dan ook de reden van deze iconische scene, want wanneer er een ongeval met twee donkere mensen voor zijn huis gebeurt, gaat het mis.

  Nu is het moment waar wij vooral op doelen het moment dat Derek de donkere man met zijn mond open tegen de stoeprand aanlegt en vervolgens met zijn voet... nou vul zelf maar in.

  Warner Bros

  9. The Matrix (1998) - Kogels ontwijken!

  The Matrix is een film vol met mindfucks en dingen waar je na de eerste keer niet al te veel van zal begrijpen. Desalniettemin is de film een ware klassieker met ook nog eens geweldige bijblijvende scènes. Bijvoorbeeld deze scene waarin kogels worden ontweken.

  Wanneer Neo (Keanu Reeves) en Trinity (Carrie-Anne Moss) een bom planten om Morpheus (Laurence Fishburne) te redden, moeten ze zien te ontsnappen. Nu gaat dit niet zonder een aantal kogels te laten vloeien, maar deze kogels zijn niet allemaal raak. Deze worden namelijk ontweken door de vijanden en de manier waarop dat in beeld wordt gebracht is heel tof. Dit moment in The Matrix weet zich dan ook te manifesteren als één van de meest iconische film scenes ooit.

  Daarnaast heb je ook nog een andere scene, die misschien wel even bekend is. Deze scene is dat Neo alle kogels die op hem afkomen stopt en stil in de lucht laat hangen.

  8. Titanic (1997) - ''I'm flying''

  Niet liegen. Als jij samen met je vriend of vriendin ooit een boottochtje hebt gemaakt dan ben je vast en zeker wel eens naar de voorkant gelopen en heb je deze scene uit de Titanic nagedaan. Niet? Dan heeft het sowieso wel een keer door je gedachtes gespookt!

  We hebben het hier uiteraard over de ''I'm flying'' scene, waar Jack (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) van achter vastpakt en haar armen wijd houdt, waarna Rose zegt: ''I'm Flying''. Een moment dat de geschiedenisboeken ingaat als iconisch en natuurlijk zeer romantisch.

  7. Goodfellas (1990) - ''You think I'm funny?''

  Goodfellas is een film waarbij puike acteerprestaties op de voorgrond staan. Dat kun je vooral zien aan de volgende scene, waarin Tommy DeVito (Joe Pesci) een verhaal vertelt, waarna Henry Hill (Ray Liotta) zegt dat hij Tommy grappig vindt.

  Nadat Henry dit zegt, vraagt Tommy hoe hij dit bedoelt. ''You think I'm funny? I'm funny how, I mean, funny like I'm a clown?" Een legendarische scene waarbij jij als kijker met een soort plaatsvervangende schaamte zit voor Henry. Want is Tommy nou echt boos, of maakt hij nu een grapje?

  Psycho (1960) - De douche

  Wanneer een scene ervoor kan zorgen dat een groot deel van de kijkers niet meer durft te douchen zonder angst, dan behoor je wat ons betreft thuis in het lijstje van meest iconische film scenes. De film Psycho is een horrorfilm uit de jaren zestig en is een heuse klassieker.

  De scene die zo iconisch is, is de scene in de douche. Hier zien we hoe (Janet Leigh) wordt vermoord terwijl ze aan het douchen is. De gordijnen worden weggetrokken en een man met een mas valt haar aan, waarna ze dood op de grond valt. Voeg hier de geweldige muziek aan toe en je hebt een iconische scene uit een klassieke film.

  5. King Kong (1933) - Empire State Building

  Tijdens het schieten van een film op een vreemd eiland verschijnt daar ineens een onmenselijk grote aap genaamd Kong. Kong is koning op het eiland en laat al snel zijn oog vallen op de filmster van de opnames: Ann (Fay Wray).

  Nu kent iedereen het verhaal van King Kong wel en de scene die we bedoelen zou ook iedereen voor de geest moeten kunnen halen. Het gaat hier namelijk om de scene waarin Kong samen met Ann het Empire State Building beklimt en vervolgens haar wil beschermen. Kong heeft dan ook niets kwaads in gedachte en wil alleen maar zijn meisje beschermen, maar de mens denkt daar anders over waarna ze de aap beschieten met flink wat kogels.

  Deze vliegtuigen hebben Kong alleen niet naar het hiernamaals gebracht. ''It was beauty killed the beast.''

  4. Star Wars: Episode V (1980) - ''I am your father''

  Net buiten de top 3 van meest iconische film scenes, maar zeker niet minder dan de volgende drie in dit rijtje. De quote ''No, I am your father.'' was al te vinden in het lijstje van beste film quotes, maar hier gaat het niet alleen om de quote. De scene is namelijk net zo briljant.

  Voor velen zal het al geen spoiler meer zijn vanwege de prequels die van Star Wars zijn gemaakt, maar mocht je in 1980 in de bioscoop hebben gezeten dan sloeg deze scene in als een bom. Het was een plot twist van jewelste toen Darth Vader (David Prowse) vertelde aan Luke Skywalker (Mark Hamill) dat hij zijn vader was.

  3. The Shining (1980) - ''Here's Johnny!''

  De top drie dan van meest iconische film scenes dan, waarbij The Shining de eer krijgt van de derde plek. The Shining is een drama/horrorfilm uit 1980 die je op verschillende manieren weet te verontrusten. Een scene die dat specifiek doet is de ''Here's Johnny!'' scene.

  Hierin zien we hoe Jack (Jack Nicholson) probeert om Wendy (Shelley Duvall) te vermoorden. Wendy heeft zich verstopt in de badkamer en Jack probeert binnen te komen door met een hakbijl de deur kapot te maken. Wanneer de deur een groot genoeg gat heeft, steekt Jack zijn hoofd erdoorheen en schreeuwt hij ''Here's Johnny!''

  Disney

  2. The Lion King (1994) - Circle of Life

  Het kon niet uitblijven, er moest wel een animatiefilm staan in dit lijstje. De film die deze eer heeft is The Lion King, de film van Disney die een magie om zich heen heeft hangen die nooit zal verdwijnen. De eerste scene heeft meteen je aandacht en dat komt onder andere door het liedje Circle of Life.

  De intro van The Lion King dus, waarin we zien hoe alle dieren samen komen bij de koningsrots om te kijken hoe Simba, de zoon van Mufasa, wordt gepresenteerd als kroonprins. Een scene met prachtig geanimeerde beelden en prachtige muziek, een verdiende plek in deze lijst.

  Laten we hopen dat deze scene in de aankomende reboot net zo speciaal is!

  Universal

  1. E.T. the Extra-Terrestrial (1982) - De maan

  Films van Steven Spielberg zijn vrijwel altijd iets speciaals, zo ook deze. E.T. kwam uit in 1982 en gaat over het jongetje Elliot (Henry Thomas) dat een alien moet helpen om terug te keren naar zijn eigen wereld.

  De scene die zo speciaal is in deze film is die dat Elliot aan het fietsen is met de alien en vervolgens bijna van een klif valt, maar dan ineens in de lucht vliegt. Elliot kijkt zijn ogen uit en 'fietst' vervolgens langs de maan. Voeg hier een prachtige soundtrack bij en je hebt een scene die je vooral vroeger meer dan versteld liet staan.

  Daarnaast zorgt de poster er ook voor dat dit de nummer één is van meest iconische film scenes. Want wie kent deze poster nou niet?

  Dit zijn de meest iconische film scenes

  Van de nummer tien tot de nummer één, deze lijst van meest iconische film scenes is een feest van herkenning. Mocht je nou nog nooit van één van deze scenes hebben gehoord, dan raden we je meteen aan om al deze films te kijken!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.