De leukste berichten op sociaal media rondom de Amerikaanse verkiezingen

Article
maandag, 09 november 2020 om 17:00
pixabay trumpf1601303255
Het was even wachten op de uitslag, maar Joe Biden heeft uiteindelijk dan toch de Amerikaanse verkiezingen gewonnen en wordt daarmee de 46ste president van de Verenigde Staten. Donald Trump mag zich niet opmaken voor zijn tweede termijn en vooral op sociaal media zullen we dit missen. Trump wist vaak op te vallen op de socials. Daarom hebben we speciaal voor jullie de leukste, opvallendste uitingen rondom de Amerikaanse verkiezingen uitgelicht.

Humor zorgt voor luchtigheid in verhitte discussie

De dagen waarin de verkiezingen in de Verenigde Staten waren geweest, maar de verkiezingsuitslag nog niet bekend was, was Trump online misschien wel meer uitgesproken dan ooit. Zo zei Trump donderdag op zijn Twitter kort maar krachtig in hoofdletters:

“STOP THE COUNT!” -Donald Trump-

Het bericht kreeg binnen 24 uur ruim 700.000 likes en kreeg ook nog honderdduizenden reacties en re tweets. Onder de Tweet ging het meteen hard tegen hard, maar gelukkig wisten sommige mensen het met humor ook nog een beetje luchtig te houden. De mooiste reactie was wat ons betreft toch wel de onderstaande. Waarin heerlijk de angel uit de discussie wordt gehaald en waardoor er in deze verhitte discussie toch allemaal iets wordt gerelativeerd.

Zelfspot bij Greta Thunberg

Wie de wel de nodige zelfspot had in de periode na de Amerikaanse verkiezingen was Greta Thunberg. De Zweedse Thunberg kwam de laatste jaren veel in het nieuws met haar activisme rondom de opwarming van de aarde. Een verwijt dat Thunberg veel kreeg was dat ze soms iets rustiger aan moest doen en soms wat doorsloeg. Wat je ook van Thunberg vindt, ze laat hier wel zien te beschikken over de nodige zelfspot. En die zelfspot gebruikt ze op een leuke manier tegenover de 45ste president van Amerika.

Kanye West

Wie wat ons betreft ook met de nodige humor én scherp reageerde op de Amerikaanse verkiezingen was Ricky Gervais. De Britse komiek (die momenteel op Netflix te zien is met z’n eigen serie After Life) reageerde kort maar krachtig. Hij had geen reactie op de capriolen van Donald Trump of Joe Biden, maar reageerde op de resultaten van Kanye West.
De rapper deed dit jaar ook mee aan de verkiezingen maar kwam niet verder dan een paar duizend stemmen. Maar hij heeft wel alvast aangegeven niet de handdoek in de ring te gooien en te gaan voor de overwinning in 2024. Kanye West gaf zelf overigens aan dit jaar voor het eerst in z’n leven gestemd te hebben. Uiteraard stemde Kanye West (als één van de weinige) op Kanye West.

De Borat rel

Maar tot slot het hoogtepunt (of dieptepunt, net hoe je het bekijkt) op dit gebied rondom de Amerikaanse verkiezingen kwam wat ons betreft een paar weken geleden. Sasha Boran Cohen bracht met zijn personage Borat, Trumps advocaat Giuliani flink in de problemen. In een opname is te zien hoe Giuliani zijn hand in zijn broek stopt bij een naar zijn weten 15-jarig meisje. Giuliani ontkende het overigens gaf op zijn Twitter aan dat hij de opnameapparatuur goed deed. De beelden staan hieronder, vel zelf een oordeel.

Populair Nieuws

Laatste Reacties