De hoogtepunten van de Sony Gamescom persconferentie 2014

Article
dinsdag, 12 augustus 2014 om 21:48
xgn google image
De Sony Gamescom persconferentie is zojuist afgelopen. Wat waren de hoogtepunten van deze persconferentie? XGN heeft de hele conferentie live gevolgd en heeft zo zijn mening.

5. Geen PS Vita, Sony focust op PS4

Op de E3 in Los Angeles werden we nog overspoeld met een megalange trailer vol indie-games die naar de PS Vita kwamen. Vandaag liet Sony deze 'niche' markt gelukkig even achterwege en focuste de persconferentie zich vrijwel alleen maar op de PlayStation 4. Hierdoor was er extra veel tijd om een hoop nieuwe PS4 games te laten zien! Het ziet ernaar uit dat Sony zich meer gaat focussen op haar next-gen console. Dat zien wij maar al te graag!
de hoogtepunten van de sony gamescom persconferentie 18408

4. 10 miljoen PS4 exemplaren verkocht

Een nieuwe mijlpaal voor Sony! In minder dan een jaar tijd zijn er al meer dan 10 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 over de toonbank gegaan. Sony CEO Jim Ryan opende de persconferentie met het mooie nieuws. Het gaat om het aantal consoles dat aan mensen is verkocht, niet om het aantal consoles dat aan winkels is geleverd. Als we Ryan mogen geloven, is dit mooie cijfer slechts het begin en zal het aantal verkopen alleen nog maar verder stijgen met de zeer krachtige line-up van volgend jaar.
de hoogtepunten van de sony gamescom persconferentie 18409

3. Nieuwe systeemupdate met Share Play, Youtube en meer!

De PS4 krijgt dit najaar een systeemupdate naar v2.00. Met deze update wordt onder andere Share Play geïntroduceerd. Hiermee kun je vrienden uitnodigen om tijdelijk de controle in je game over te nemen en je zo verder te helpen op momenten dat je het zelf even te moeilijk hebt. Het mooie is dat je PSN vrienden de game zelf niet nodig hebben om voor jou te kunnen spelen.
Naast Share Play voegt de update ook een Youtube app aan de PS4 toe die het mogelijk moet maken om gemakkelijk je game ervaringen via Youtube te delen. Sony zal de komende weken meer aankondigingen doen over de systeemupdate en de overige nog onbekende nieuwe features die daarbij komen kijken.
de hoogtepunten van de sony gamescom persconferentie 18410

2. DayZ naar de PS4

We wachten al een tijdje op meer nieuws over DayZ en mogelijke ports naar consoles. Nu kregen we dan eindelijk te horen dat DayZ naar de PlayStation 4 komt! DayZ ontwikkelaar Dean Hall kondigde tijdens de persconferentie trots aan dat het bedrijf bezig is met een speciaal 'cross-platform' rendersysteem, waardoor de game er niet alleen beter uit komt te zien, maar waardoor het waarschijnlijk ook mogelijk is om op verschillende platformen met elkaar te kunnen spelen.
Hall liet weten dat de verwachting is om DayZ uiterlijk binnen drie jaar na de releasedatum naar de PS4 te brengen. Of DayZ uiteindelijk ook naar andere consoles komt, is niet vermeld.
de hoogtepunten van de sony gamescom persconferentie 18411

1. Veel nieuwe titels voor de PS4

Natuurlijk waren uiteindelijk al die vette trailers vol aankondigingen van nieuwe titels het absolute hoogtepunt van de persconferentie. Om te beginnen de trailer voor Until Dawn, die in 2012 voor de PS3 werd geteased en nu wordt overgedragen aan de PS4. De survival horror ziet er met de nieuwe next-gen graphics supervet uit!
Tevens komt Studio Housemarque, de maker van onder andere Dead Nation en Resogun, met de nieuwe sci-fi shooter 'Alienation', exlusief voor de PlayStation 4. In de first look trailer kunnen we zien dat we met een heleboel bloed en laserbeams te maken krijgen. Al met al lijkt het vooral een game waarbij je gewoon heerlijk uit je dak kunt gaan.
Ook de nieuwe survival game Wild werd tijdens de persconferentie onthuld met een gave trailer. In deze game gaan we 10.000 jaar terug in de tijd en is het de bedoeling om te overleven. Begeef je in de enorme open wereld van WILD en probeer te overleven zoals men dat vroeger in de prehistorie deed!
Laten we tot slot voor Hellblade niet vergeten, want ook die game zag er zeer belovend uit. De actiegame is van Ninja Theory, de makers van onder andere DMC: Devil May Cry en Enslaved: Odyssey. Uiteraard zal ook in deze nieuwe game de Ninja combat centraal staan. In de trailer zagen we een prachtig vormgegeven vrouwelijke hoofdrolspeler die het opneemt tegen een stel demons.
Wat was voor jou het absolute hoogtepunt van de Sony Gamescom persconferentie? Laat het weten in de comments!