De hoogtepunten van de EA Gamescom persconferentie

Article
woensdag, 13 augustus 2014 om 15:42
xgn google image
De derde en laatste persconferentie van de Gamescom was voor EA. Deze vond vanochtend plaats en uiteraard heeft de XGN redactie hem helemaal gevolgd. Wat waren de hoogtepunten?

5. NHL 15 super realistisch

De nieuwe ijshockey game van EA ziet er prachtig uit. Niet alleen de spelers zien er super realistisch uit, ook de toeschouwers krijgen veel aandacht. Met meer dan negenduizend verschillende gezichten laat EA zien dat zij hart hebben voor zijn publiek; zowel de gamers als het in game publiek.
Daarnaast zijn er twee beroemde presentatoren gestrikt uit de ijshockeywereld: Mike Emrick en Eddie Olczyk zullen de game voorzien van professioneel commentaar.
EA laat zien dat zij niet 'zomaar eventjes' een sportgame maken, maar met liefde dit soort details toevoegt. Daar houden wij hier bij XGN wel van.
18821

4. Nieuwe multiplayer modi Battlefield Hardline

Dat Battlefield Hardline weer een goede multiplayer gaat hebben, is al duidelijk, maar de toevoeging van twee nieuwe modi maakt het toch allemaal een stukje beter.
Hotwire ziet er spectaculair uit en de mogelijkheid om uit het raampje van een auto te hangen én te kunnen schieten zorgt hier op de redactie voor wat enthousiaste reacties. Ook Rescue ziet er veelbelovend uit en zal de nodige spannende potjes opleveren. Met maar één leven op zak het level doorkomen? Kom maar door!
18822

3. Overtuigende focus op games

Waar Electronic Arts op de afgelopen E3 nog snel langs grote titels ging, had het bedrijf nu uitgebreid aandacht voor games als NHL15, De Sims 4 en Dragon Age: Inquisition. Met een overtuigend verhaal en veel gameplay gaf EA deze games genoeg aandacht en kregen zij een mooi plekje tussen de andere blockbusters van de uitgever.
Het feit dat er aandacht werd besteed aan het publiek van NHL is eerder al genoemd, maar dat EA er ook de tijd voor nam om dit te presenteren is iets om bij stil te staan. Voor hetzelfde geld had EA dit alles even tussen neus en lippen door verteld, maar het bedrijf koos ervoor om deze details uitgebreid te belichten.
18823

2. Shadow Realms aangekondigd

Een nieuwe game! En ook nog gemaakt door Bioware!
Waar de studio eerder voornamelijk singleplayer games maakte, is Bioware Austin nu bezig met een multiplayer game. Hierin word je in een team van vier helden geplaatst dat het opneemt tegen één duivelse tegenstander. De beelden beloven ons spectaculaire actie en fantasievolle gevechten. Ook de verhaalgedreven gameplay die veel wordt geüpdated spreekt ons erg aan.
Helaas moeten we wachten tot eind 2015...
18824

1. Breed aanbod geserveerd

Het portfolio van EA bestaat al jaren uit veel games en dit laat het bedrijf ook zien op de Gamescom. Voor de shooter fans was er Battlefield Hardline, sportliefhebbers konden hun lol op met FIFA 15 en een nieuwe NHL, en ook de jongere gamers onder ons werden getrakteerd op De Sims 4.
Het brede aanbod van de uitgever zorgt voor veel variatie tijdens de conferentie en dan hebben we nog niet eens alles gezien wat EA in petto heeft. AAA-titels zoals de nieuwe Mass Effect en Star Wars Battlefront 3 werden op de E3 al kort getoond, en ook al zien wij graag veel meer van deze titels, was het een goede keuze van EA om de focus nu op de andere games te leggen.