De grootste E3 2014 games voor het team van XGN

Article
zondag, 08 juni 2014 om 18:41
xgn google image
De komende week zal de game-industrie totaal in het teken staan van de E3 2014. Ook wij bij XGN pakken groots uit, met liveshows vanuit de studio en een team op locatie om verslag uit te brengen. Zij blikken nu vooruit op de grootste gamebeurs ter wereld.
De plannen zijn rond, de afspraken zijn gemaakt en het team is op locatie in het zonnige Los Angeles. Tot nu toe hebben hebben zij vooral van het mooie weer genoten, het strand bezocht en leuke videoreportages gemaakt. Maar vanaf maandag komt daar verandering in. Dan barst de show los! Een show waarvan aan de ene kant gezegd kan worden dat deze overbodig is, maar aan de andere kant toch nog genoeg reden voor bestaan heeft.

De grootste E3 games voor XGN

Feit is dat de E3 de beurs is waar tal van grote games uit de doeken gedaan worden of in beter detail bekeken kunnen worden. Met blockbusters als Destiny, Battlefield Hardline, Mortal Kombat X, Assassin's Creed Unity en tientallen - zo niet honderden - andere titels wordt het een show om in de gaten te houden. XGN speelt natuurlijk al deze games en meer. Wij nemen met jullie de plannen door, vertellen waarom de E3 zo belangrijk voor ons is en laten weten naar welke games we nu al uitkijken!
de e3 verwachtingen van mike 2245
Jarenlang spreekt de E3 al tot de verbeelding en kon je enkel dromen over wat er daar precies gebeurde. Dit jaar worden dromen werkelijk, want ik mag dit prachtige evenement zelf bijwonen en mijn planning is heel goed gevuld.

Flinke role-playing line-up

Alle grote role-playing games staan bij mij op het lijstje. Ik ga langs bij CD Projekt Red om te zien of Geralt van Rivia nog steeds monsters kan afslachten in Witcher 3: Wild Hunt.
Bij Electronic Arts leiden wij de inquisitie om alle het donkere gespuis uit Thedas weg te jagen in Dragon Age: Inquisition. En als laatste is Lords of the Fallen van CI Games aan de beurt, waarbij we in stijl van Dark Souls gigantisch vijanden om het leven brengen.
Bungie toont meer van Destiny

Knallen met Destiny en meer

Verder zijn er nog genoeg actievolle games die mij bij de les houden. De eerste game die ik aan de tand mag voelen is Destiny, waarvan de verwachtingen enorm hoog liggen. Bij Sony reizen we af naar de Victoriaanse tijd om weerwolven aan gort te knallen in The Order: 1887.
Bij Ubisoft is het chaos in New York waardoor je moet vechten voor voedsel in Tom Clancy’s The Division. Daarna door om een gigantisch monster neer te schieten in Evolve, samen met een team van vier getrainde jagers. Tot slot eindigen wij met een guerrillaoorlog bij Deep Silver in Philadelphia met de game Homefront: The Evolution.
de e3 verwachtingen van laura 2246
De eerste E3 voor mij en dat is spannend. Je hoopt toch dat je op alle afspraken op tijd kunt zijn en dat je hersens al die game-informatie een beetje kwijt kunnen. Het is in ieder geval goed om in het appartement te zijn gearriveerd. Nu is het tijd om na te denken naar welke games ik het meest uitkijk.

Nieuw van Nintendo

Ik verwacht dat Nintendo met een nieuwe IP komt, hopelijk met een konijn of een plompe lorie of iets anders origineels in de hoofdrol. Er moet in ieder geval een nieuwe 3DS-game worden aangekondigd dus mijn verwachtingen zijn vast hoog gespannen wat dat betreft.
De overige verwachtingen zijn minstens net zo hoog. Er is natuurlijk in de aanloop naar E3 al veel bekendgemaakt, maar er is vast nog wel wat honing over in de pot. In ieder geval hoop ik dat Nintendo met een nieuwe Metroid komt, dat Sony een samenwerking aangaat voor langere tijd met het Japanse Studio Ghibli en dat Microsoft nu eens echt laat zien wat die Kinect waard kan zijn.
Dat laatste wordt nog een uitdaging, dat realiseer ik me ook. Immers heeft het bedrijf er niet voor niets voor gekozen om straks ook de Xbox One te verkopen zonder Kinect. Toch ben ik ervan overtuigd dat Kinect geweldige dingen kan doen, alleen moet Microsoft daar ook wat harder haar best voor doen.
Meer over Call of Duty Advanced Warfare

Call of Duty als eerst

Natuurlijk weet ik ongeveer wel wat ik kan verwachten van de komende dagen, want ik heb al het een en ander aan afspraken staan. Als eerst is Call of Duty: Advanced Warfighter aan de beurt, samen met een andere Activision game: Skylanders: Trap Team.
Als je iets over Guild Wars 2 hoort, dan komt dat waarschijnlijk ook van mij. In mijn schema staan ook nog: het uitgestelde Batman: Arkham Knight, Lord of the Rings-game Middle Earth: Shadow of Mordor, de DLC van Dark Souls, het langverwachte The Evil Within, de superhelden in Disney Infinity 2.0, Kinect-game Fantasia: Music Evolved, horrorgame Dying Light, de Nintendo line-up en nog veel meer. E3 duurt echt maar een paar dagen en zoals je ziet is er bizar veel te bekijken.
de e3 verwachtingen van rob 2247
Dit jaar is het voor mij de tweede keer op pad om vanaf de E3 verslag te doen. Hierdoor weet ik al een beetje wat we hier in Los Angeles kunnen verwachten: veel gehaast, veel werk, maar vooral veel toffe games! Want dat is waar het uiteindelijk op de E3 om draait. De feestjes kunnen leuk zijn, de stranden prachtig en de zon volop schijnend, maar uiteindelijk draait het erom de games te spelen en bekijken, die we over maanden, of soms jaren, in de winkels kunnen verwachten.

Spreek de makers

Samen met Mike start ik de E3 met misschien wel de grootste van die games: Destiny. We spreken de makers om meer te weten komen over deze shooter. Interviews staan er genoeg in de planning, want ook praten we met ontwikkelaars van de nieuwe Dark Souls 2 DLC, The Witcher 3, een nog aan te kondigen game van Namco, Monster Hunter en Far Cry 4. Dit is altijd één van de leukste dingen aan de E3, want niet vaak krijg je de mogelijkheid direct de makers van al dit soort games te spreken.
We krijgen meer te zien van The Witcher 3

First-party groots aanwezig

Maar praten is niet het enige. Er moet vooral veel gespeeld worden. En dat gebeurt op bijvoorbeeld de speciale E3 avond van Microsoft. Na sluitingstijd toch nog de beursvloer op om met de nieuwste Xbox One games aan de slag te gaan. Welke precies? Dat is nog niet verklapt en zullen we dinsdag zien.
Hetzelfde geldt voor Sony, waar we een enorme gameroom zullen verkennen met tal van PlayStation 4 games. Nog niet allemaal aangekondigd, want dat moet tijdens de persconferentie op maandag gebeuren. Daar zitten we natuurlijk met z'n allen in de zaal om te kijken wat de Japanners voor ons in petto hebben. En laten we Nintendo niet vergeten. De booth tour daar zal ons tal van games brengen om over te praten en te schrijven.
Andere games waar ik mee aan de slag ga? Wat dacht je van Tales From The Borderlands, Battlefield Hardline, Metal Gear Solid 5, twee nieuwe games van Deep Silver, Super Smash Bros. Brawl, Evolve, Borderlands: The Pre-Sequel en zo kan ik nog even doorgaan.

We hebben er zin in!

Kortom: het wordt een enorm spannende E3-week, waarin we ons best gaan doen jullie zoveel mogelijk mee te nemen op avontuur. Houd dan ook onze dagelijkse videoreportages van Los Angeles, maar ook onze video's en livestream uit Amsterdam, in de gaten. En vergeet niet onze previews te lezen en kijken over jullie favoriete games! Wij hebben er net als jullie enorm veel zin in!

Populair Nieuws

Laatste Reacties