Dit zijn de PS Plus Essential games van juli 2022

Article
zaterdag, 02 juli 2022 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
PS Plus abonnees kijken altijd met speciale aandacht naar het begin van de nieuwe maand. Dan brengt Sony namelijk een nieuwe selectie gratis games uit. De nieuwe games zijn te claimen voor iedereen die een PS Plus abonnement heeft, Essential, Extra of Premium. Deze maand stelt Sony niet teleur met drie diverse games, waaronder de terugkeer van een oude bekende spring-in-het-veld, Crash Bandicoot! Dit zijn de gratis PS Plus Essential games van juli 2022 om naar uit te kijken!
Een nieuwe maand betekent een nieuwe selectie gratis games voor PS Plus abonnees. Sony heeft de PS Plus line-up aan gratis games voor juli 2022 bekendgemaakt en dit is een van de betere maanden van de afgelopen tijd! Met Crash Bandicoot 4 als headliner kan de maand eigenlijk al niet meer stuk, maar ook griezelgame Man of Medan en coöperatieve multiplayergame Arcadegeddon kunnen we helemaal los met drie heel verschillende spelervaringen! Wij stellen de nieuwe gratis PS Plus games voor juli 2022 aan jullie voor.

Crash Bandicoot 4: It's about Time

Crash Bandicoot is een bekend gezicht voor menig gamer en figureerde zelfs in Uncharted 4. Crash is een genetisch gemanipuleerde marsipulami die vol energie levels moet doorkruisen om zijn aartsvijand Dr Neo Cortex te slim af te zijn. Het multiversum is populair tegenwoordig en ook Crash moet er aan geloven: in dit vierde deel doorkruist hij een tiental dimensies die elk hun eigen thema hebben.
De gameplay zal fans van Crash bekend voorkomen: zowel hij als zijn zusje Coco kunnen onder anderen springen, dubbelspringen, een ronddraaiende aanval uitvoeren, kruipen, glijden en een ground slam uitvoeren. Het doel is in de levels van A naar B te komen en onderweg allerlei hindernissen te vermijden, maar ook kratten vernielen en het fruit dat daar in zit verzamelen.
Naast alle bekende elementen voegt Crash 4 ook nog iets nieuws toe: met Quantum Masks kan je een level veranderen, onoverbrugbare obstakels omzeilen en meer. Zo is er een masker dat de zwaartekracht omdraait, waardoor Crash tegen het plafond loopt. Dit biedt weer hele eigen uitdagingen en mogelijkheden!
Ook leuk: dit keer speel je niet alleen als Crash of Coco, je kan ook in de huid van Tawna, Dingodile en zelfs Dr. Neo Cortex spelen! Crash 4 is in twee verschillende speelstijlen te spelen: een moderne variant waarbij je steeds op het laatste checkpoint herstart als je een leven kwijt raakt, of een retro variant, waarbij je drie levens krijgt voor het hele level.
Crash is een old-school platformer, maar wel een in een modern jasje. naast de PS4 versie is er ook een separate PS5 versie. Deze versie levert een stabiele 60 fps en 4K rendering, waardoor het beeld nét iets scherper oogt. Maar Ps4 spelers hoeven niet teleurgesteld te zijn: de PS4 versie speelt ook bijzonder soepel en lekker weg.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Een hele mond vol, maar Man of Medan is dan ook het eerste deel van wat Supermassive Games als een hele serie games voorzien heeft. Wie Man of Medan opstart zal meteen terugdenken aan Until Dawn, ook een interactief horror verhaal van dezelfde maker.
Man of Medan volgt een soortgelijk script: vijf vrienden komen vast te zitten op een afgelegen plek, in dit geval een verlaten boot. Als speler bestuur je achtereenvolgens de verschillende personages waarbij je Quick Time Events moet zien te volbrengen en in dialogen keuzes moet maken tussen het volgen van je hart of je hoofd, of moet kiezen om niets te doen.
Elke keuze heeft gevolgen voor het verloop van het spel en uiteraard is het doel zo veel mogelijk van de vijf vrienden het verhaal te laten overleven (of niet natuurlijk, dat bepaal je zelf). Man of Medan is de eerste game van Supermassive die een vorm van multiplayer bevat: twee spelers kunnen samen het verhaal in co op modus spelen.

Arcadegeddon

Het verhaal van Arcadegeddon is even eenvoudig als niets-zeggend: Gilly is eigenaar van een arcadehal diewordt bedreigd door mega-bedrijf Fun-Fun Co. Om het hoofd boven water te houden verzint Gilly een neiuw spel, maar Fun-Fun komt erachter en corrumpeert het spel met een virus. Nu moet jij als speler het spel en de arcadehal zien te redden van de ondergang.
Dit weinig subtiele verhaal terzijde: de wereld van Arcadegeddon ziet er tof uit en doet wat aan Tron denken met veel neon kleuren. De gameplay lijkt dan weer veel op Fortnite met veel third-person gevechten. Arcadegeddon is speelbaar in zowel pvp als co-op pve met drie anderen. De wereld van Arcadegeddon zit vol met verborgen schatten, mini-games, diverse omgevingen en een brede variëteit aan vijanden.
26000601278 55ab2b5492 bf1621934652

Vergeet de gratis PS plus games van juni niet!

Dat zijn ze, de gratis PS plus Essential games voor juli 2022. Halverwege de maand mogen we ook nog een update verwachten voor PS Plus Extra en PS Plus Premium, maar dar moeten we dus nog enkele weken op wachten. Wel weten we al dat de PS5 game Stray aan PS plus Extra zal worden toegevoegd.

Tot 5 juli kunnen de PS Plus games van juni nog gescoord worden:
Vergeet deze niet te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen!
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus abonnement hebt. Om ze ook na juli te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden, claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus abonnement loopt en kan je ze altijd downloaden en spelen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties