De grappigste fabels over het coronavirus op social media

Article
donderdag, 12 maart 2020 om 16:21
woman in white face mask 3873193f1583936722
Vragen zoals, kan je coronavirus krijgen van camping wifi? Ik heb laatst baby kleren op Wish gekocht. Heb ik nu het coronavirus? En de klassieker: ik heb net een Corona gedronken. Ga ik dood? Wij beantwoorden de belangrijkste internetfabels rondom het coronavirus!
Een geweldige tip van onze lieve sint NIEK (olaas). Het klopt inderdaad dat het scherm van je telefoon veel meer bacteriën bevat dan wat je op een dag op je handen hebt. Het klopt ook dat je alle bacteriën doodt in 15-20 seconden door eventjes je telefoon in de magnetron te gooien. Ook wanneer de Sint in Spanje schuilt voor het virus kan je verwachten dat hij nog steeds mee helpt. Voor de minder snuggere mensen onder ons: je telefoon heeft een grote kans om te exploderen in de magnetron. Doe dit dus niet! Tenzij je echt alle bacteriën wilt doden. Het is jouw keuze.
Om duidelijkheid te verschaffen in hoe gevaarlijk het coronavirus wel niet is hebben we de tweet van Jean-Quote van Damme erbij gepakt. Hij laat hier duidelijk zien dat het Corona virus extreem gevaarlijk is door het te vergelijken met de mannengriep! Hoewel de mannengriep natuurlijk nog wel vele malen erger is. Neem dus vooral voorzorgsmaatregelen en gooi je telefoon maar in de magnetron. Straks krijg je nog een mannengriep! Daar kunnen we een Jean-quote van maken. (Voor de duidelijkheid. Mannengriep is dus totaal niet te vergelijken met het coronavirus. Het coronavirus is veel erger.)
Het Corona Virus heeft een grote kans tot infecteren. Onderzoek toont aan dan 1 persoon gemiddeld wel 3 andere mensen infecteert. En zo gaat dat maar door. Maar nu uit recent nieuws blijkt dat ook in Tilburg iemand geïnfecteerd is met het Corona Virus. Dit zorgt wel voor onrust in Tilburg, maar vooral @harm040 is er bang voor. Hij was namelijk 3 jaar geleden nog in Tilburg! Zo komt het virus wel erg dichtbij...
In anders nieuws zijn we er achter gekomen dat het virus ervoor kan zorgen dat je blind en/of doof wordt. Zo tweet Morticia (@zwarte_Magica): "Ik kan het woord Corona niet meer horen of zien". De meeste mensen denken misschien dat dit duidt op al het overbodige en paniekerige nieuws over het coronavirus, maar nee. @Ikwasinharen laat in zijn tweet de echte stand van zaken weten over Morticia. "Dit Slachtoffer is blind en doof geworden door het #Coronavirusnl! Blijf uit haar buurt!" tweet de man. Laat dit dus een waarschuwing zijn voor iedereen die de lieve Morticia kent. Even voor de duidelijkheid: Het coronavirus maakt je niet blind of doof. En Morticia is niet geïnfecteerd. Althans, dat hopen we.
En nu de beste tweet van ze allemaal. Want @tabaksalade hier heeft de kuur gevonden voor het coronavirus! Gewoon even een antivirus downloaden! Zo makkelijk is het gewoon. Iedereen moet zich niet zo aanstellen wanneer dit stukje software gewoon gratis te downloaden is op het internet. Het corona virus is een virus in het lichaam. Dat betekent dat een anti-virus op je pc niet veel zal helpen tegen COVID-19.