iOS 14 onthult meer dan gepland

News
donderdag, 12 maart 2020 om 15:19
apple 1839363 1920f1612952324
Een gelekte code van iOS 14 heeft niet alleen de nieuwe software onthuld, maar ook details over de komende iPhone 9, iPad Pro, een nieuwe Apple TV Remote en AirTags. Deze producten zouden allemaal in de loop van maart onthuld worden.
Volgens de iOS 41 code krijgt de aanstaande iPad Pro een camera met drie lenzen. In geruchten van uit de toeleveringsketen werd hier al eerder over gesproken. De lenzen bevatten onder meer een time-of-flight 3D-sensor in, een groot hoeklens een supergroothoeklens en een telefotolens. De nieuwe iPad Pro camera heeft ook veel overeenkomsten met de iPhone 11 Pro. De time-of-flight sensor zou het toestel beter geschikt maken voor augmented reality. Apple zou namelijk bezig zijn met een nieuwe AR-app voor iOS 14. Met deze app zou je informatie moeten krijgen over de wereld om je heen.

IPhone 9

Verder bevestigde iOS 14 dat de iPhone 9 eraan komt, zoals eerder ook al doorschemerde. Het nieuwe toestel is voorzien van Touch ID en de mogelijkheid om via Express Transit snel te betalen in openbaar vervoer. De iPhone 9 is bedoeld voor mensen die nu nog een iPhone 6 hebben, maar wel naar een goedkoop alternatief over willen stappen. Wegens het coronavirus zijn er nog wel twijfels wanneer de iPhone 9 op de markt zal komen.

Apple TV

Ook bevat iOS 14 nieuwe details over de Apple TV. Volgens deze code is Apple bezig met het maken van een vernieuwde afstandsbediening. Wat er nieuw zal zijn is nog niet duidelijk. Wat we wel weten is dat uit eerder gelekte informatie blijkt dat er een workout-app naar Apple TV komt. Hiermee kun je work-outs downloaden en bekijken. Alle data wordt gesynchroniseerd met de Apple Watch en ook zal er een koppeling zijn met Apple Music, zodat je tijdens de work-out naar muziek kunt luisteren.

AirTag

Tot slot bevat iOS 14 ook details over AirTag, de trackers waarmee je bepaalde spullen kan terugvinden. AirTag zal waarschijnlijk ook de definitieve naam worden. De code van iOS 14 bevat ook aanwijzingen dat er een verwisselbare batterij in zal zitten en dat je meerdere trackers tegelijk kun instellen. De locatie van AirTag kun je opzoeken met augmented reality of een geluidje laten afspelen, zodat je de spullen makkelijker kan terugvinden.
De functies die gelekt zijn komen van de gelekte interne versie van iOS 14. 9to5Mac en Macrumors hebben deze versie in handen gekregen en hebben deze uitgetest. Ook lijken beide websites interne bronnen te hebben binnen Apple, die vroegtijdig informatie over de nieuwe producten deelden.

Populair Nieuws