Heroes Dutch Comic Con uitgesteld door coronavirus

  Heroes Dutch Comic Con zou plaats vinden op 28 en 29 maart, maar is in verband met maatregelen die getroffen worden rond het coronavirus uitgesteld. Een nieuwe datum voor het evenement staat gepland op 4 en 5 juli 2020.

  Coronavirus gooit roet in het eten

  Vandaag heeft de organisatie van Heroes Dutch Comic Con aangekondigd dat de tiende editie van het evenement uitgesteld wordt in verband met maatregelen rond het coronavirus. Hiermee volgt de organisatie de richtlijnen die eerder vanuit de overheid en het RIVM zijn opgezet. Alle evenementen met meer dan 100 bezoekers worden namelijk tot nadere orde afgelast.

  Met ruim 40.000 liefhebbers van comics, series, films, games en cosplay voldoet dit evenement daar uiteraard ruimschoots aan. Het evenement is nu uitgesteld naar 4 en 5 juli 2020.

  Met pijn in ons hart moeten wij melden dat we hebben moeten besluiten onze tiende editie te verplaatsen naar de zomer. Tot gisteren was er nog geen verbod op grote evenementen, maar het is niet meer verantwoord om ons event in de huidige situatie door te laten gaan.

  Door de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van het virus dat volledig buiten de macht van Easyfairs valt, is het onmogelijk geworden om Dutch Comic Con op de oorspronkelijke data te organiseren. Ons evenement trekt ruim 40.000 bezoekers, waarvan wij de veiligheid en gezondheid willen en moeten waarborgen.

  We snappen dat dit een teleurstelling is voor alle betrokkenen die er met ons weer een feest van wilden maken. Tegelijkertijd vertrouwen we erop dat iedereen onze beslissing respecteert en dat we het jubileum alsnog samen zullen vieren op 4 en 5 juli.

  Boet Havenaar, hoofd 'Events' van Heroes Dutch Comic Con

  Al gekochte kaarten blijven geldig

  De reeds verkochte toegangstickets voor maart worden automatisch omgezet naar de nieuwe datum in juli dit jaar. Bezoekers met een ticket voor het evenement ontvangen binnenkort meer informatie per email. De organisatie zal morgen (13 maart) iedereen nader informeren. Dit geldt ook voor iedereen die een photobooth-ticket aangeschaft heeft. Niet bekend is of alle artiesten op de nieuwe datum ook aanwezig zullen zijn.

  Eerder was al besloten extra maatregelen te nemen voor het event, waaronder extra aanwezigheid van desinfectiegel op diverse locaties en aanwezigheid van EHBO, maar nu is dus het hele event verplaatst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.