De E3 games die nooit uitkwamen - We hebben ze gemist!

Article
zaterdag, 13 juni 2015 om 18:00
xgn google image
De E3 2015 trapt volgende week af. We kunnen aankondigingen verwachten over flink wat games en waarschijnlijk ook wat nieuwe games zien. Maar dat betekent niet altijd dat ze later ook komen. Wij blikken terug naar grote E3 games die nooit verschenen.
De E3 is het moment als bedrijf om je nieuwe game aan te kondigen. Grote titels pakken de spotlight op de persconferenties en miljoenen gamers weten gelijk waar je aan werkt. De hype kan meteen door het dak gaan en een goede E3-presentatie kan het verschil maken tussen succes en een enorme flop.
Maar dat een game wordt aangekondigd op de E3 betekent niet altijd dat deze ook komt. In de geschiedenis van de beurs zijn er tal van games aangekondigd die later stilletjes geannulleerd werden.
Wij doken de geschiedenisboeken in en vonden vijf titels waar we op de E3 laaiend enthousiast over waren, maar helaas nooit thuis hebben kunnen spelen.
Eight Days

5. Eight Days

We zagen Eight Days voor het eerst als E3 game tijdens de show van 2005. In een video werd de kracht van de PlayStation 3 getoond met beelden uit wat later Eight Days zou worden.
De game zelf werd tijdens de E3 van 2006 aangekondigd. De game bevatte flink wat actie, met shoot outs vanuit auto's en grote explosies. Het verhaal van het spel zou acht dagen duren, vandaar ook de titel.
In 2008 werd de ontwikkeling van Eight Days uiteindelijk stopgezet. Sony zag geen toekomst meer in het spel en we hebben het nooit naar de PlayStation 3 zien komen.
73239

4. WarDevil

WarDevil gooide hoge ogen als E3 game. Het spel zag er enorm mooi uit, maar achteraf bleek het toch vooral CGI te zijn in de trailers. De ontwikkelaar bij Digi-Guys probeerden een technisch spektakel neer te zetten, maar dat is nooit gelukt.
In WarDevil zouden duizenden soldaten tegelijk op het scherm moeten komen, en dat allemaal in 1080p en 60 frames per seconden op de PlayStation 3. Een taak die achteraf onmogelijk bleek.
De game veranderde tussendoor nog even van naam naar Project Kane, maar dat mocht geen verschil maken. In 2010 werd de stekker definitief uit WarDevil getrokken.
73240

3. The Getaway 3

Het derde deel in The Getaway serie werd in 2005 aangekondigd. Voor ons Nederlanders is dit een extra gemis, want het spel zou zich deels in Amsterdam afspelen. De hoofdrol was echter nog altijd weggelegd voor Londen.
The Getaway games waren sandbox games in de lijn van GTA. De eerste twee delen verschenen op de PlayStation 2. The Getaway 3 zou naar de PlayStation 3 komen. Het spel werd echter samen met Eight Days door Sony geannuleerd.
Of The Getaway serie voor altijd dood is, is niet zeker. Wellicht zien we de serie ooit nog terug op de PlayStation 4.
73241

2. Prey 2

Eigenlijk werd Prey 2 niet als E3 game aangekondigd. Maar het spel gooide wel enorm hoge ogen toen de trailer - hierboven te zien - op de E3 van 2011 werd getoond.
In Prey 2 zou je terecht komen op een andere planeet. Daar pak je het beroep van bounty hunter op en vang je de grootste alien criminelen.
Het unieke uiterlijk van de game en de prachtige graphics zorgen ervoor dat veel gamers uitkeken naar Prey 2. De ontwikkeling van het spel liep echter niet soepel. Uiteindelijk is het project stopgezet door uitgever Bethesda en ontwikkelaar Human Head Studios. Waarom precies, daar lopen de verhalen over uiteen.
73242

1. Agent

Agent moest de volgende grote game worden van Rockstar. En dat exclusief op de PlayStation 3. Althans, dat was de bedoeling tijdens de aankondiging op de E3 van 2009.
Veel details hebben we nooit over Agent vernomen. Na de aankondiging kwam het spel nog enkele malen in het nieuws. Het moest een unieke ervaring gaan bieden en zou al in 2010 kunnen uitkomen.
Dat is uiteindelijk niet gebeurd. Een officiele annulering is er nooit geweest, maar vrijwel iedereen heeft de game al opgegeven.
73243

Missing In Action

De voorgaande games zijn allemaal geannuleerd en krijgen we nooit meer te zien. Maar regelmatig komen er ook games op de E3 voorbij die simpelweg jaren en jaren op zich laten wachten. Het lot van deze games is onduidelijk, maar aangenomen wordt dat er nog wel aan gewerkt wordt.
Drie van deze titels brengen we hier nog even onder de aandacht. En we hopen dat deze nog hun opwachting maken op de E3 van 2015.

The Last Guardian

De ontwikeling van The Last Guardian is niet zonder problemen. De game is keer op keer uitgesteld. Origineel zou de game naar de PlayStation 3 komen, maar dat is nu de PS4 geworden. The Last Guardian lijkt zijn terugkeer te maken op deze E3.
Phantom Dust (2015)

Phantum Dust

Deze game werd vorig jaar nog aangekondigd door Microsoft. Het moet een reboot worden van de originele Xbox game. De ontwikkeling zit echter in de problemen. De studio achter het spel is van het project gehaald en het is onduidelijk wat het lot wordt van Phantom Dust.
Beyond Good & Evil 2

Beyond Good & Evil 2

Ubisoft heeft met Beyond Good & Evil een geliefde franchise in handen. Hoewel het origineel niet heel veel verkocht, denken veel gamers toch met goede gevoelens terug aan het spel.
Het tweede deel werd alweer jaren geleden aangekondigd, maar sindsdien is het stil. Hopelijk zien we binnenkort meer van het spel.
De komende week kunnen we tal van games verwachten. Wellicht zien we de bovenstaande titels terugkeren. Welke games er in ieder geval zijn zie je in dit overzicht.

Populair Nieuws