De 10 beste Xbox original games die we op de Xbox One willen zien!

Article
dinsdag, 17 oktober 2017 om 11:34
xgn google image
Op E3 2017 werd aangekondigd dat de Xbox One backwards compatible zal zijn met de originele Xbox games. Erg goed nieuws voor fans van Xbox, want er zijn een groot aantal pareltjes te vinden in de collectie van originele Xbox games. Daarom zetten wij de 10 beste Xbox original games voor je op een rijtje!
In dit lijstje vind je de 10 beste Xbox original games, maar we hebben ze ditmaal niet gerangschikt van goed naar beter. Alle games staan dus op willekeurige volgorde, want het zijn allemaal mega vette games!

Oddworld: Stranger's Wrath

We beginnen het lijstje van beste Xbox original games met Oddworld: Stranger's Wrath. Deze game kwam uit in 2005 en is uitgegeven door EA. De game kwam oorspronkelijk uit voor de eerste Xbox, maar is tegenwoordig ook te verkrijgen op andere platformen.
De naam Oddworld verklapt eigenlijk al een hele hoop aan de game, je bevindt je namelijk op een hele vreemde planeet. Een planeet waar gevaar niet is uitgesloten. Je speelt namelijk als The Stranger, een gevaarlijke premiejager die met dit gevaarlijke beroep geld moet verzamelen voor een bepaald doel.
In Oddworld: Stranger Wraith's kruip je dus in de huid van Stranger, een premiejager die jaagt op gevaarlijke boeven. En Oddworld zou Oddworld niet zijn als er lekker vreemde dingen zouden zijn. Zo zijn bijvoorbeeld je kogels allemaal levend. Je schiet dus eigenlijk met levende wezens.
Oddworld: Stranger's Wrath is zoals al eerder vermeld niet meer alleen op de originele Xbox te spelen, het spel is namelijk op bijna elk platform te verkrijgen nu. Op de PlayStation 3, PlayStation Vita, iOS, Android, PC en de Wii U.
Voor veel mensen is Oddworld de ultieme throwback naar hun jeugd, daarom staat Oddworld: Stranger's Wrath in ons lijstje van beste Xbox original games!
119779

Beyond Good & Evil

Beyond Good & Evil is het volgende spel dat in ons lijstje van beste Xbox original games staat. Deze game kwam oorspronkelijk uit voor de Xbox, PlayStation 2, PC en GameCube in 2003. Het spel zou een succesvolle trilogie inleiden, maar wegens tegenvallende verkoopcijfers is dat nooit gebeurd.
Tegenvallende verkoopcijfers of niet, de game kreeg een hele hoop positieve beoordelingen. Dat was dan ook de reden om in 2008 de knoop door te hakken en een vervolg aan te kondingen. Een vervolg dat wel heel lang op zich liet wachten, want pas dit jaar kwam Ubisoft met een nieuwe trailer voor het vervolg.
Beyond Good & Evil speelt zich af op de planeet Hillys die bijna helemaal is overlopen door buitenaards kwaad. Je kruipt in de rol van Jade, een freelance fotograaf die samen met haar oom kinderen opvangt wiens ouders door de buitenaardse wezens zijn ontvoert.
Op de planeet verdwijnen steeds meer mensen en het leger gedraagdt zich uiterst laconiek bij de buitenaardse invasie. Tijd voor Jade om zelf het heft in handen te nemen en het op te nemen tegen deze buitenaardse verschrikking.
Beyond Good & Evil 2 heeft nog geen release datum.
119787

Fable

Fable is een RPG die exclusief voor de Xbox is. De game is gemaakt door Lionhead Studios en Big Blue Box en was een heus pareltje van Microsoft. Het duurde namelijk niet lang voordat deze franchise een heuse fanbase kreeg.
Wat Fable zo leuk maakt is dat elke actie die jij uitvoert invloed heeft op het hoofdpersonage in het spel. Elke actie verandert zijn vaardigheden, hoe hij eruit ziet en zijn moraal. Gedraag jij je als een mega zak, door bijvoorbeeld onschuldige mensen te vermoorden, dan zul je hoorntjes boven je hoofd krijgen en een rode gloed uitstralen. Mensen in jouw omgeving zullen dan ook erg raar en naar op je neer kijken.
Als jij je voorbeeldig gedraagt dan zal er een gouden aura boven je hoofd zweven en zal er een zwerm vlinders achter je aan vliegen. Wie goed doet, goed ontmoet. Het is maar hoe jij liever door het leven gaat in de prachtige wereld van Fable.
De laatste echte Fable game dateert alweer van 2010 en dus mag er wel gezegd worden dat er een nieuwe Fable mag komen. Voor ons is Fable in ieder geval een van de beste Xbox original games die er is en we hopen dat 'ie binnenkort te spelen is op de Xbox One!
119792

Crimson Skies: High Road to Revenge

Voor veel mensen is dit een van de leukste en beste Xbox original games die er is, hij stond bij veel fans dan ook hoog op het verlanglijstje om terug te zien als backwards compatible game. En Microsoft heeft dan ook geluisterd, Crimson Skies zal dit jaar nog backwards compatible te spelen zijn op de Xbox One.
Crimson Skies: High Road to Revenge is een vechtspel dat zich voor de verandering niet eens op de grond afpseelt, maar in de lucht. De game speelt zich af in de jaren 30, maar in een alternatief jasje. Het is dus een fictieve geschiedenis, waarin de Amerikaanse staten met elkaar in oorlog zijn.
Er zijn natuurlijk aardig veel van dit soortgelijke games, maar Crimson Skies was een schot in de roos. De gameplay was alles behalve ingewikkeld, dus je hoeft niet zoals bij Star Wars Battlefront eerst alle knopjes uit je hoofd te weten voordat je achter het stuur stapt.
De gameplay is dus simpel, maar de game heeft genoeg diepte. Het is geen dertien in een dozijn spel. Daarom staat deze fan favorite bij ons in het rijtje van beste Xbox original games!
119796

Jet Set Radio Future

Jet Set Radio Future is een game gemaakt door Smilebit en uitgegeven door Sega. De game kwam uit op 14 maart 2002 en is het vervolg op Jet Set Radio. Het vervolg was, in tegenstelling tot de originele Jet Set Radio, alleen te spelen op de Xbox.
Jet Set Radio Future speelt zich af in een, de naam verklapt het al, futuristische wereld. Het is het jaar 2024 en de technologische snufjes zijn dus zeer geavanceerd. Zo speel jij in het spel met een personage dat skates met raketaandrijving heeft.
In Jet Set Radio Future ontdek je tijdens het spelen de stad Tokio. Je kunt hier je fantasie de vrije loop laten gaan, want hier kun je heel veel. Maar kijk wel uit, de politie pikt niet alles!
119804

Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto is misschien wel de meest geanticipeerde game franchise ooit. Het deel dat de populariteit van de franchise dan ook ongelooflijk heeft doen stijgen is GTA San Andreas. De game kwam uit in 2004 en is ontwikkeld en uitgegeven door Rockstar.
De game speelt zich af in 1992 en jij kruipt in de huid van CJ, een lid van de Grove Street Families. Hij verhuist terug naar zijn oude woonplaats San Andreas, om het graf van zijn moeder te bezoeken. De moeder van CJ is namelijk vermoord door de Ballas, de rivaliserende groep van de Grove Street Families.
Jouw gang verliest helaas steeds meer territorium en aan jou de taak om de naam van de Grove Street Families terug te brengen naar de top.
119810

Splinter Cell: Chaos Theory

Een van de meest populaire stealth games die er is: Splinter Cell. Het derde deel van de Splinter Cell-serie staat dan ook in dit rijtje van beste Xbox original games. De game is uitgebracht door Ubisoft in 2005 en kwam uit voor de Xbox, PlayStation 2, Gamecube en PC.
Het spel speelt zich af in Oost-Azië, waar een heuse oorlog gaande is tussen China, Noord-Korea en Japan. Tijdens deze verhitte strijd word jij op pad gestuurd om Bruce Morgenholt te vinden. Deze computerprogammeur had een uitzonderlijk brein waarmee superwapens gemaakt konden worden. Aan jou de taak om deze man te vinden, zodat hij niet in verkeerde handen valt.
De game is nog steeds een van de beste in het genre, met de goed uitgevoerde gevechten en stealth technieken is het zeker een game die wij nog eens zouden willen spelen. Daarom staat hij in ons lijstje van beste Xbox original games!
119815

Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars Knights of the Old Republic wordt gezien als een van de beste Star Wars games die er is. De game is een RPG die ook te spelen was op de Xbox. Het populaire Star Wars spel is gemaakt door BioWare en kwam uit in 2003.
Het spel speelt zich bijna 4000 jaar voor het formeren van The Galactic Empire af. In Knights of the Old Republic creeër je jouw eigen personage en reis je door het hele Star Wars universum. Met jouw personage ga je achter de Sith Lord Darth Malak aan, om vrede terug te brengen naar het universum.
De game wordt door veel PC-gamers nog steeds gespeeld en misschien kunnen we er binnenkort ook mee aan de slag op de Xbox One! Wij hopen van wel, want hij staat niet voor niks in ons lijstje van beste Xbox original games!
119817

Call of Duty

Een lijst beste Xbox original games zonder Call of Duty? Dat bestaat niet. Daarom staat het allereerste deel van deze populaire franchise ook in ons lijstje.
De first-person shooter die de serie inleidde kwam uit in 2003 en speelde zich af in de Tweede Wereldoorlog. Hier speelde je als drie verschillende soldaten voor drie verschillende legers. Het Engelse leger, het Amerikaanse leger en het Rode leger. Lekker knallen op die Duitsers!
De allereerste Call of Duty kreeg ongekend hoge scores en leidde zo een fantastische franchise in, waarbij het volgende deel alweer voor de deur staat: Call of Duty WW2.
119818

Halo 2

Het was niet de vraag of er een Halo game in dit lijstje zou staan, maar welke. Het is dus Halo 2 geworden! De meest populaire franchise van Microsoft gaat nog steeds als een malle en het tweede deel van Halo brak dan ook verschillende records.
Halo 2 kwam uit in 2004 en volgde de populaire Halo: Combat Evolved op. Een lastige taak, want het eerste deel van Halo was rete populair. Maar lastige taak of niet, Halo 2 ging harder dan welk spel dan ook.
In de eerste 24 uur van de release ging Halo 2 al 2,4 miljoen keer over de toonbank, ongekend hoge cijfers. De release van Halo 2 gaat dan ook de boeken in als de meest succesvolle release ooit. In 2007 lag het aantal verkochte exemplaren al op 6,5 miljoen.
Het verhaal van Master Chief heeft eigenlijk geen eens meer een introductie nodig. Bij deze zeggen we dan ook: breng dit spel terug naar de Xbox One!

Beste Xbox original games

Het liefst hadden wij natuurlijk een lijstje van meer dan 25 spellen gemaakt, maar voor nu houden we het bij een top 10! Mis jij nog een game in het rijtje van beste Xbox original games?

Populair Nieuws