Dit zijn de beste Xbox exclusives volgens jullie!

  Vorige week konden jullie stemmen op de beste Xbox exclusives, met namen als Cuphead, Gears of War en Halo waren er genoeg grote jongens in het lijstje te vinden. Maar hebben deze titels jullie top-5 lijstje ook gehaald?

  5. Ori and the Blind Forest

  Ori and the Blind Forest is een platformer die uitkwam op 11 maart 2015 voor zowel de PC als Xbox One. De game wist meteen de harten van menig mens te veroveren. In dit sprookjesachtige verhaal speel je als Ori, een geestbewaker en als Sein, het licht en de ogen van de Spirit Tree.

  De game wist niet alleen jullie harten te stelen als een van de beste Xbox exclusives, maar ook die van ons. In onze Ori an the Blind Forest review kreeg het spel namelijk een 8,5 en noemde we de exclusieve titel een grafisch pareltje.

  4. Forza

  Of je nu Forza Horizon of Forza Motorsport in je Xbox stopt, beide versies van de Forza-serie zullen je een aangename tijd bezorgen. De eerste Forza game dateert inmiddels alweer uit 2005 en heeft sindsdien furore gemaakt. Nu, dertien jaar later, is Forza namelijk een van de beste Xbox exclusives en een van de grootste racespellen allertijden.

  Als we kijken naar het patroon van uitgave dan zien we dat om de twee jaar een Forza Motorsport game wordt uitgebracht. Sinds 2012 wordt dit gat van een jaar opgevuld door Forza Horzin, dat ook om de twee jaar uitkomt. Zeer waarschijnlijk krijgen we dus dit jaar tijdens de Xbox persconferentie op E3 een nieuwe Forza game voorgeschoteld.

  Forza Motorsport 7 is de laatst uitgebrachte Forza game en ligt al sinds 3 oktober 2017 in de schappen voor Xbox One en PC.

  3. Fable

  Fable is een RPG en anders dan andere RPG's. Zo is één van de elementen waarmee het spel zo populair is geworden de fysieke verandering van het personage. Wanneer je slechte daden verricht, zal je personage een rode gloed uitstralen en zullen mensen negatief op je aanwezigheid reageren. Wanneer je veel goede dingen doet verschijnt er een gouden aura om je heen en trek je vlinders aan.

  Daarnaast had Fable ook een erg eenvoudige besturing, wat het een game maakte voor zowel jong en oud. Veel mensen vonden het spel alleen iets te kinderachtig en niet serieus genoeg. Deze kritiek zorgde voor een perfect uitgebalanceerd vervolgdeel: Fable 2.

  Met al deze aspecten weet de serie Fable zich te profileren als een van de best exclusives ooit. Inmiddels dateert Fable 3 alweer uit 2011, laten we daarom hopen dat de geruchten van een Fable 4 release waar zijn!

  2. Halo

  Halo is hét paradepaardje van Microsoft als het gaat om exlcusieve games, maar toch heeft het spel niet de eerste plek weten te bemachtigen. Die eer gaat naar een andere game uit, maar dat betekent niet dat we de schijnwerpers van deze titel afhalen.

  Microsoft heeft namelijk een aantal titels onder de naam Halo uitgebracht en die games zijn van een ongekend hoog niveau. Zo gaan onze gedachten meteen uit naar Halo 3. Het zijn maar twee games gelukt om een 10 te halen in de review, en daar is Halo 3 er een van.

  Het ten strijden trekken met hoofdpersoon Master Chief, we krijgen er maar geen genoeg van. Mocht je een van deze vele sci-fi schietspellen nog niet hebben gespeeld dan moet je dat zeker doen.

  1. Gears of War

  De game die de meeste stemmen heeft binnen gehaald dan: Gears of War. In de futuristische wereld vol met duivelse vijanden genaamd Locust moet jij jezelf met Marcus Fenix en zijn groep een weg banen door al het geweld dat deze wezens tegenover je zetten.

  Elk deel van de Gears of War reeks staat voor kwaliteit, dus of je nou het eerste deel, het tweede deel, of Judgement Day speelt. De Gears of War ervaring zal er een zijn die je niet zo snel zal vergeten. Het spel kwam voor het eerst uit in 2006 en het vierde en vooralsnog laatste ligt al sinds oktober 2016 in de winkels.

  Mede door de simpele en bloederige gameplay is Gears of War uitgegroeid tot een van de beste Xbox exclusives ooit en volgens jullie zelfs de beste!

  De beste Xbox exclusives

  Dit waren ze dan, de beste exclusieve games op de Xbox! Laten we hopen dat met de persconferentie van Xbox op E3 2018 er weer een hoop toffe exclusieve titels bijkomen voor de Xbox

  Fable Anniversary

  Verkijgbaar vanaf september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.