Dit is de beste TV serie over superhelden volgens jullie!

Article
donderdag, 03 december 2015 om 16:19
xgn google image
Jessica Jones is nu ongeveer twee weken uit op Netflix en velen van jullie zullen deze nieuwe Marvel-serie inmiddels al gekeken hebben. Maar Jessica Jones is zeker niet de enige TV serie over superhelden op dit moment. Daarom stelden wij vorige week de vraag wat volgens jullie de beste TV serie over superhelden is. Lees hier jullie antwoord!
Waar we eerst voornamelijk superhelden op tv langs zagen komen in de vorm van speelfilms, maken vooral de laatste paar jaren televisieseries over superhelden hun opmars. Zowel Marvel als DC komen met verschillende series op de proppen en er staan nog veel series gepland voor de komende jaren. Op deze manier krijgen ook de wat minder publiekelijk bekende superhelden de nodige screentime.
Wij vroegen ons in de poll van vorige week af wat jullie de beste TV serie over superhelden vinden. Agent Carter en Constantine winnen deze titel in ieder geval niet volgens de XGN community, aangezien deze twee series geen enkele stem wisten te behalen. Bovendien gaf 5 procent van de stemmers aan een andere serie dan de gegeven opties het beste te vinden.
beste tv serie over superhelden

6. Supergirl

De serie Supergirl is sinds oktober dit jaar op televisie te zien en beschikt op dit moment slechts over een paar afleveringen. In deze serie staat Kara Zor-EL centraal, beter bekend als Supergirl. Zij is het nichtje van Superman en deze DC-serie volgt haar tijdens haar heroïsche avonturen.
De serie heeft Melissa Benoist, Mehcad Brooks en Cyler Leigh in de hoofdrollen en wordt ontwikkeld door Greg Berlanti, Ali Adler en Andrew Kreisberg. Volgens 3 procent van de stemmers is Supergirl de beste TV serie over superhelden. Daarmee komt deze serie op de zesde plaats terecht.

5. Jessica Jones

Jessica Jones is de meest recente superheldenserie, aangezien deze amper twee weken uit is. Deze serie is een Netflix Original en is dus alleen te bekijken via Netflix. De Marvel-serie Jessica Jones volgt het verhaal van, je raadt het al, een jonge vrouw genaamd Jessica Jones, een privedetective met bovennatuurlijke krachten.
De rol van Jessica Jones wordt gespeeld door Krysten Ritter en verder spelen namen als Mike Coltor, Rachael Taylor en Wil Traval mee in de serie.
Jessica Jones is volgens 7 procent van de stemmen de beste TV serie over superhelden. Je kan hier trouwens wel een kanttekening bij plaatsen: aangezien de serie slechts sinds kort te zien is, is het mogelijk dat nog niet alle stemmers de kans hebben gehad deze te kijken. Hetzelfde kan overigens gezegd worden over Supergirl, die op de zesde plaats eindigde.

4. Agents of S.H.I.E.L.D.

De Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. is sinds 2013 op televisie te zien en op dit moment is het derde seizoen in volle gang. De serie draait om de missies van het Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Devision, oftewel S.H.I.EL.D en volgt het personage Phil Coulson.
In de serie spelen onder andere Clark Gregg, Ming-Na Wen en Brett Dalton mee. Volgens 12 procent van de stemmers is Agents of S.H.I.E.L.D. de beste tv serie over superhelden. Daarmee belandt deze Marvel-serie op de vierde plaats.

3. Arrow en Gotham

De derde plaats wordt gedeeld door twee DC-series: Arrow en Gotham. Arrow vertelt het verhaal van Oliver Queen, een verwende miljardair die voor dood verklaard werd nadat het schip waar hij op aanwezig was, is gezonken. Na vijf jaar keerde hij echter als veranderd mens terug naar zijn woonplaats met maar één doel: om gewapend met een pijl en boog de stad een betere plek te maken en iedereen die deze stad gefaald heeft uit de weg te ruimen. Arrow was voor het eerst op televisie te zien in 2012 en bevindt zich nu in het vierde seizoen.
Gotham volgt de gebeurtenissen in de gelijknamige stad Gotham, in de jaren voor de Batman. Centraal in deze serie staan officier James Gordon en zijn klim op de politiecarrièreladder, de corruptie in de stad, de vele schurken en de jeugd van Bruce Wayne. Deze serie begon in 2014 en het tweede seizoen is nu bezig.
Deze series haalden allebei hetzelfde aantal stemmen binnen van de XGN community, namelijk 16 procent. Daardoor komen ze op een gedeelde derde plaats terecht.

2. The Flash

De DC-serie The Flash gaat over Barry Allen, die door bliksem wordt getroffen. Negen maanden later ontwaakt hij en komt hij erachter dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikt, waardoor hij supersnel kan bewegen. Als The Flash gebruikt hij zijn krachten om criminaliteit tegen te gaan in Central City.
The Flash is sinds 2014 op televisie te zien en op dit moment wordt seizoen 2 uitgezonden. In de serie spelen onder andere Grant Gustin, Candice Patton en Danielle Panabaker mee. Volgens 19 procent van de XGN community is The Flash de beste tv serie over superhelden. Daarmee komt deze serie op de tweede plaats terecht!

1. Daredevil

Daredevil is net als Jessica Jones een Netflix Original serie. Deze Marvel-serie is ook vrij recent: Daredevil verscheen april dit jaar op Netflix. In deze serie staat Matt Murdock oftewel Daredevil in de hoofdrol, een blinde advocaat die over bovennatuurlijke zintuigen beschikt. Als gemaskerde superheld gaat hij criminaliteit te lijf in New York.
In Daredevil spelen onder andere Charlie Cox, Vincent D'Onofrio en Deborah Ann Woll mee. Een tweede seizoen staat gepland voor 2016.
Daredevil is volgens de XGN community de beste tv serie over superhelden. De serie haalde maar liefst 22 procent van de stemmen binnen en komt daarmee terecht op een welverdiende eerste plaats! Wij waren zelf ook lovend over de serie en beoordeelden deze met een 8.5 in de review.