Beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies - Bekenden helpen je

  Super Smash Bros. Ultimate zit vol met veel personages uit verschillende series die met elkaar op de vuist gaan. Naast de huidige 74 speelbare personages zijn er ook nog gastoptredens in de vorm van Assist Trophies, die jou of je tegenstander te hulp schieten. Lees hier wat de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies zijn volgens ons.

  Met meer dan 70 speelbare personages afkomstig uit de populairste videospelseries kan je gerust zeggen dat Super Smash Bros. Ultimate de grootste cross-over game aller tijden is. Maar op de vechters na zijn er nog talloze andere personages die hun opwachting maken in deze feestelijke fighting-game in de vorm van gastrollen die jou of je tegenstander te hulp kunnen schieten.

  Deze zogenaamde Assist Trophies functioneren als een voorwerp waardoor spelers een hulpje kunnen oproepen die voor een korte tijd helpt tijdens de strijd. Net als de vechters functioneren de meeste Assist Trophies precies zoals ze doen in hun eigen games. Het lijkt soms net alsof ze ter plekke uit hun eigen spel geplukt zijn!

  Spelers kunnen zich ook weren tegen de Assist Trophies, maar bepaald makkelijk is het niet. Welke gastrollen kun je allemaal verwachten? Op de volgende pagina's hebben wij de 10 beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies voor je op een rij gezet.

  10. Klaptrap

  De vreugde rond de aankondiging dat Donkey Kong's Klaptrap verschijnt als Assist Trophy was maar van korte duur, want niet lang daarna werd Kremlinkoning King K. Rool aangekondigd als speelbaar personage! Ach, verschil moet er zijn.

  Maar wij zijn Klaptrap nog niet vergeten hoor, want net als King K. Rool is ook Klaptrap terug van lang weggeweest, maar dat is niet wat hem één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies maakt. De bijtgrage kleine alligator doet in Super Smash Bros. Ultimate precies waar hij het beste in is; zijn tegenstanders bijten. Wanneer Klaptrap verschijnt loopt hij met z'n bek open over het level, op zoek naar een slachtoffer. Wanneer hij deze heeft gevonden bijt hij zich vast en laat hij niet meer los!

  9. Black Knight

  Heer Zelgius, oftewel de Black Knight is één van meest beruchte tegenstanders uit Fire Emblem. Hij is verantwoordelijk voor de dood van Ike’s vader en maakte het Ike en zijn kameraden tijdens Fire Emblem: Path of Radiance en Radiant Dawn niet makkelijk. Geen fijne jongen dus, maar daardoor wel één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies.

  De Black Knight staat bekend om zijn immense kracht en vechtkunsten met z’n zwaard Alondite. In Super Smash Bros. Ultimate loopt Black Knight langzaam maar intimiderend over het slagveld op zoek naar een slachtoffer. De ridder slaat z’n tegenstanders zonder pardon het veld uit. Ondanks zijn slechte daden, staat de Black Knight wel bekend om zijn ridderlijkheid, dus je kan jezelf altijd proberen te verweren tegen hem.

  8. Wily Capsule

  De gestoorde wetenschapper Dr. Wily maakt kwaadaardige robots om Mega Man dwars te zitten. Hij is al jaren jaloers op het succes van Dr. Light, de geniale professor die Mega Man heeft gecreëerd, en zoals we allemaal weten is jaloezie een slechte eigenschap. Al elf spellen lang (exclusief spin-offs) weet Mega Man Dr. Wily altijd te overmeesteren en eindigt de ellendige professor altijd op z’n knieën smekend om genade.

  In Super Smash Bros. Ultimate kan Dr. Wily z’n kwade uitvindingen eindelijk voor een goed doeleinde gebruiken. Hij verschijnt in z’n Wily Capsule, afkomstig uit Mega Man 7 en schiet vuur- en ijsraketten af en dat maakt hem één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies. Wanneer je z’n Capsule weet te slopen, valt hij op de grond en smeekt hij - hoe kan het ook anders, weer om genade.

  7. Rathalos

  De angstaanjagende koning van de lucht uit Monster Hunter, Rathalos is hier! De draak heeft een speciale rol in Super Smash Bros. Ultimate, want naast het feit dat hij opduikt als baas heeft hij ook nog eens een rol als Assist Trophy! Hij is één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies zelfs.

  Alleen al wanneer je naar Rathalos kijkt weet je al met wat voor soort aanvallen hij spelers zal raken. Rathalos spuwt vuur en slaat alles en iedereen uit de weg met zijn gigantische klauwen. Ook laat hij z’n tegenstander bewegingsloos en verbijsterd door keihard te brullen. Oppassen dus!

  6. Flies & Hand

  Sommige gastrollen zie je echt niet aankomen. Denk bijvoorbeeld aan de Nintendog Assist Trophy, de Color TV-Game 15 Assist Trophy die spelers vastzet in een spelletje Pong, of het creatieve meisje Niki uit de verwijderde Nintendo 3DS-app Swapnote!

  Stuk voor stuk opvallende en komische gastrollen, maar Super Smash Bros. Ultimate doet daar met de Flies & Hand Assist Trophy nog eens een schepje bovenop en dus is het één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies. Deze absurde verschijning afkomstig uit Mario Paint en Super Mario Maker is letterlijk een witte handschoen met een vliegenmepper, die een aantal vliegen probeert weg te slaan. Best begrijpelijk, want vliegen die je afleiden tijdens het gamen kunnen erg irritant zijn.

  Wanneer de Flies & Hand Assist Trophy verschijnt dwalen er vliegen rond het level. De hand probeert deze dan weg te slaan en elke vechter die net iets te dicht in de buurt komt van de vliegen wordt ook plat geslagen!

  5. Isaac

  Kennen jullie Isaac nog? Deze jonge held afkomstig uit de Game Boy Advance RPG-serie Golden Sun maakte eerder in Super Smash Bros. Brawl zijn opwachting als Assist Trophy, maar verdween daarna voor tien jaar om mysterieuze redenen.

  Niet geheel onlogisch, want Isaac is helaas al jaren niet meer heel relevant. Maar Super Smash Bros. Ultimate brengt daar gelukkig verandering in! Isaac maakt gebruikt van magie genaamd Psynergy, waarmee hij aarde en planten kan manipuleren. Hij gooit zijn Psynergy krachten in de strijd door te teleporteren en vechters te stompen met zijn Pound techniek. Ook duwt hij tegenstanders van het level af door hand-achtige golven op hun af te sturen.

  Isaac kan met z’n Psynergy krachten dus voor veel problemen zorgen bij spelers. Goed om te zien dat Isaac nog leeft. Hopelijk weet ontwikkelaar Camelot ons binnenkort te verrassen met nieuw Golden Sun spel? Voor nu is hij in ieder geval één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies.

  4. Bomberman

  Wat een knallende verrassing, het is Bomberman! Dit iconische personage van Konami maakt eindelijk z’n Smash Bros. debuut als Assist Trophy. Bomberman doet precies wat je van hem zou verwachten; bommen neerleggen. Deze bommen exploderen in een kruis-achtige rechte lijn, zowel horizontaal als verticaal, net als in de Bomberman games!

  Je kunt Bomberman’s bommen als tegenstander ook van je wegschuiven, zodat de bommenlegger zelf in de explosie terecht komt. Dat soort miscalculaties komt namelijk wel vaker voor in de Bomberman spellen! Verdedig je dus slim tegen Bomberman en laat je niet zomaar wegblazen!

  De komst van dit iconische karakter is werkelijk waar een droom die uitkomt. Mario, Sonic, Mega Man, Pac-man, Ryu, Cloud, Bayonetta, Snake, Simon Belmont én Bomberman in één spel. Kan dit cross-over spel nog ambitieuzer?

  3. Akira

  Ja dat kan! Akira Yuki, de mascotte van SEGA’s klassieke arcade spel Virtua Fighter mengt zich in de strijd, volledig in zijn originele blokkerige, veelhoekige vorm! Virtua Fighter was het eerste 3D vechtspel ooit, en alleen daarom is Akira’s gastrol als Assist Trophy meer dan verdiend.

  De vechtspellenserie is misschien niet zo groot als Street Fighter of Tekken, maar onder de veteranen is Virtua Fighter erg geliefd. Akira gebruikt veel verschillende aanvallen, waaronder zijn iconische Tetsuzankou. Nu klinkt dit heel ingewikkeld, maar dit is dezelfde soort aanval als Bayonetta haar voorwaartse worp! De aanval is zo goed, dat Akira daardoor simpelweg één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies is.

  Hoe dan ook, Akira’s gastrol als Assist Trophy is erg gaaf. Nu kan hij het eindelijk opnemen tegen andere vechtersbazen zoals Little Mac, Ryu en Ken!

  2. Shovel Knight

  Herinner je je nog dat leuke, bescheiden Kickstarter project genaamd Shovel Knight? Jonge ontwikkelaar Yacht Club Games kwam met het idee om een door NES-platformspellen geïnspireerd spel te maken en had daarbij onze steun nodig in de vorm van een donatie. De rest is videogamegeschiedenis.

  Shovel Knight is ondertussen uitgegroeid tot het boegbeeld van de indiespellen markt. De ridder met de schep heeft gastrollen in talloze spellen, en mag nu ook Super Smash Bros. Ultimate op z’n CV zetten! Dat niet alleen, want het is één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies.

  Als Assist Trophy doet Shovel Knight wat hij het beste doet; lekker scheppen. Met z’n Shovel Blade kan hij tegenstanders ingraven of raken met stenen en modder. Soms graaft hij ook nog wat leuks op uit de grond! Uiteraard gebruikt hij ook z’n schep als pogostok om op spelers te springen en ze een flinke mep te geven. Als het icoon van de indiegame wereld is Shovel Knight’s gastrol als Assist Trophy meer dan verdiend!

  Super Smash Bros. Assist Trophies

  Eervolle vermeldingen

  Eigenlijk is elke Assist Trophy van zichzelf al een waardige gastrol, maar we kunnen ze helaas niet allemaal in onze lijst met beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies verwerken. Toch hebben we nog een aantal eervolle vermeldingen;

  Mr. America, Guile uit Street Fighter maakt zijn opwachting als Assist Trophy! Kom niet te dicht bij hem in de buurt, want hij trapt je zo weg met z’n Blast Kick! Maverick jager Zero uit Mega Man X gaat tegenstanders te lijf met z’n laserzwaard. Kirby’s kookfanaat Chef Kawasaki maakt een stoofpotje van z’n tegenstanders en gooit met allerlei kookgerei.

  Bayonetta’s bondgenoot Rodin mengt zich in de strijd met dezelfde soort aanvallen als Bayonetta. Wanneer hij verdwijnt laat de wapensmid vaak een voorwerp achter. Tiki, de jonge vrouw met drakenkrachten roostert iedereen als vuurspuwende draak, en de maan uit The Legend of Zelda: Majora’s Mask verwoest alles en iedereen het moment dat het de grond raakt!

  1. Alucard

  Er kan er maar één de winnaar zijn op deze lijst met beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies, en dat is Castlevania’s Alucard! Adrian Fahrenheit Å¢epeÅ, beter bekend als Alucard, de zoon van Dracula. Hij is veel vredelievender, charmanter en populairder dan zijn vader. Alucard is het nooit eens geweest met de kwade bedoelingen van Dracula, en helpt regelmatig de Belmonts de tirannie van zijn vader te stoppen, omdat hij weet dat zijn moeder de woede van Dracula nooit had goedgekeurd.

  Als Assist Trophy is Alucard één van de moeilijkste om je tegen te verweren. Hij gebruikt namelijk een aantal van de sterkste aanvallen uit Castlevania: Symphony of the Night. Hij kan met z’n extreem sterke zwaard de Crissaegrim op je afrennen en op je inhakken. Je ziet het zwaard zelf niet, maar wel de zwaardslagen. Met de kracht van mist kan hij zichzelf in mist op laten gaan, en door in een vleermuis te veranderen kan hij zichzelf snel verplaatsen en tegen spelers op beuken. Ook kan hij aanvallen makkelijk ontwijken dankzij z’n Back Dash, een bekende techniek waarin Alucard illusies van zichzelf achterlaat.

  De beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies - Een ode aan Castlevania

  Met Simon en Richter Belmont speelbaar, de bekende Castlevania monsters als tegenstanders, Dracula als boss fight en Alucard als Assist Trophy is Super Smash Bros. Ultimate een groot feest voor Castlevania-fans. Alucard heeft zo veel aanvallen tot z'n beschikking tijdens zijn optreden als Assist Trophy, dat hij net zo goed een speelbaar personage had kunnen zijn. Dat is niet het geval, maar hij is wat ons betreft wel de beste Assist Trophy die in Super Smash Bros. Ultimate te vinden is!

  Ben jij het eens met onze top 10 Assist Trophies? Had jij liever andere namen voorbij zien komen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.