De beste soorten ventilatoren op een rijtje

Article
zaterdag, 20 juni 2020 om 13:00
ventiulator 0 pexelsf1591974294
De zomer is begonnen en het wachten is nu op het moment dat het bloedheet is en we allemaal weer baden in het zweet. Dat klinkt vies en dat is het ook. Dus waarom zou je de hitte niet voor zijn en een ventilator in huis halen? Wij hebben het internet afgespeurd en zetten een aantal soorten ventilatoren voor je op een rijtje. Er is voor iedereen wat wils!

Klassieke ventilator

Als je aan een ventilator denkt dan is er al snel een beeld dat je hebt. Een grote rotor die in een kooi op een statief langzaam wentelt en je zo koel houdt. Gelukkig is deze nog niet verdwenen uit ons leven, want stiekem heeft het apparaat wel wat. De klassieke ventilator is tegenwoordig in alle vormen en maten te krijgen. Je hebt al een ventilator voor ongeveer 30 euro.
Neem bijvoorbeeld de Tristar VE-5894 Deze ventilator heeft een krachtige motor en een rotor met een diameter van 40 centimeter. Daarmee zorgt hij al roterend voor een stroom aan koele lucht in je kamer. Met de drukknoppen op de ventilator kies je tussen de drie standen en met een andere knop schakel je de rotatie in of uit. Daarnaast is de Tristar VE-5894 in hoogte verstelbaar tot maximaal 125 centimeter.
Heb je liever een bureaumodel?
De Konic KFF400M is bijvoorbeeld een ideale bureauventilator die een rotor heeft met een diameter van 40 centimeter. Het maximale vermogen van het apparaat is 70 Watt waardoor de hele kamer koel blijft. Door tussen de drie beschikbare standen te wisselen bepaal je de kracht van de ventilator die bijvoorbeeld op de grond of op een bureau staat.
ventilator tafelmodel pexelsf1591974530

Torenventilator

Ventilatie is er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een klassiek model met een grote rotor die al draaiend je kamer koel houdt of voor een wat stijlvollere torenventilator. Deze laatste oogt net wat netter en zorgt bovendien vaak voor een nóg gerichtere luchtstroom. Neem bijvoorbeeld de HoneywellHY254E4 ventilator. Deze kent een slank design en is behoorlijk stil, afhankelijk van de stand waarin je deze zet.
De ventilator bevat namelijk de QuietSet technologie die je vijf niveaus geeft waaronder een slaap- en fluisterstand. Zo kun je het apparaat de hele nacht aan laten staan of vlak naast je hebben staan terwijl je een film kijkt zonder een vervelende ruis in je oor. Daarnaast heeft de ventilator een timer die na maximaal 8 uur het apparaat vanzelf uitzet.
Als je een torenventilator zoekt die je vanuit je luie stoel kunt bedienen kan dat natuurlijk ook. Zo is er de Princess Smart Tower fan. Deze ken 3 windinstellingen,waaronder een slaapmodus en kan 80 graden draaien. Daarbij is er een speciale app voor het apparaat waardoor je niet eens meer op hoeft te staan in de hitte. Hiermee bedien je de Princess op alle vlakken die het apparaat kent. Je kan het draaien starten of stoppen, de kracht aanpassen en het apparaat van een timer voorzien.
ventilator 3 pexelsf1591974566

Luchtkoeler

Als je niet op zoek bent naar een ventilator die met luchtverplaatsing werkt, maar echt iets wil dat gekoelde lucht je kamer in blaast, dan is er ook een behoorlijk assortiment beschikbaar. Een luchtkoeler werkt namelijk met een verdampingsprincipe, waarbij warme lucht langs een rooster geleid wordt waar water langs stroomt. Hierdoor verdampt het water en koelt de lucht af. Deze koele lucht gaat daarna de kamer in om jou een hoop zweet te besparen.
Een betaalbare luchtkoeler is de Eurom Aircooler. Dit apparaat heeft een drietal snelheidsstanden die je de verkoeling aan laten passen naar wens. Het maximum vermogen ligt op 900 m3 per uur, wat zelfs voor grote ruimtes behoorlijk is. De Eurom Aircooler produceert daarbij bijna geen geluid wardoor je deze makkelijk in je slaapkamer kunt neerzetten zonder ere slapeloze nachten aan over te houden. Bovendien is deze met een afstandsbediening te bedienen.
ventilator 4 pexelsf1591974619

Luchtreiniger

Eigenlijk is het geen ventilator, maar toch vinden wij dat deze in de lijst moet staan. Tegenwoordig is er namelijk een scala aan luchtreinigers te koop die ervoor zorgen dat je altijd schone lucht inademt. Vooral voor mensen met hooikoorts is dit een uitkomst, want veel van deze apparaten filteren pollen en andere vervelende stoffen uit de lucht. Dat betekent (binnen) nooit meer een niesbui of traanogen dus! Veel luchtreinigers hebben daarbij ook nog eens een ventilatiefunctie.
Neem bijvoorbeeld de Progenion Compacte UV Luchtreiniger. Deze toren werkt met een ionisator die schadelijke stoffen uit de lucht haalt en de schone lucht vervolgens de kamer in blaast. Door een UV-lamp en een koolstofilter wordt de lucht daarbij nóg schoner en ruikt deze frisser! Wat wil je nog meer?
Als je een wat meer design luchtreiniger zoekt die niet per se ventileert, dan is een Airfree het geschikte apparaat voor je. De Airfree Duo reinigt al ruimtes vanaf 24 m2 en is muisstil. Sterker nog, het apparaat is zo stil dat je niet eens in de gaten hebt dat hij er staat. Intussen filtert de Airfree Duo alle schadelijke stofdeeltjes uit de lucht en verwijdert ook nog eens nare geurtjes.
ventilator 2 pexelsf1591974657

Luchtreiniger en ventilator in één

Als je op zoek bent naar verkoeling omdat het snikheet is, dan grijp je al snel naar een draaiende ventilator. Vaak passen deze alleen niet bij je interieur en laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Als je die ventilator dan in een tof design kunt aanschaffen en daarbij ook nog eens een luchtreinigende functie krijgt, is dat een win-win-win situatie. Dyson heeft dan precies wat je zoekt.
De Dyson Pure Cool Me is namelijk een ventilator die best gezien mag worden. Door zijn stijlvolle design en bladloze ventilatiesysteem is dit bureaumodel ideaal voor in elk interieur. De kracht blijft daarbij niet achter. De ventilator zorgt namelijk door de Core Flow technologie voor een constante stroom aan koele lucht door de kamer gaat. Die lucht is natuurlijk vooraf gezuiverd door het unieke Dyson algoritme.
De Dyson Pure Cool Me detecteert daarbij vanzelf stofdeeltjes en schadelijke gassen die weggefilterd worden. Op het apparaat is bovendien een bedieningspaneel aanwezig waardoor deze in een nachtstand gezet kan worden.
Zoek je een Dyson ventilator zoals de Pure Cool Me, maar wil je deze via een app kunnen bedienen? Dan is de Dyson Pure Cool Desk misschien wat voor je. deze ventilator is net even wat kreachtiger dan de Pure Cool Me en bovendien via een app te bedienen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties