De beste PS5 games van 2021 - PlayStation 5's nieuwste oogappeltjes

Article
donderdag, 30 december 2021 om 16:00
kena bridge of spiritsf1609850774
2021 heeft de PlayStation 5 weer een frisse lading aan toffe titels gegeven. Het was misschien niet het beste jaar voor de PS5, gezien de voorraadproblemen en het geringe aantal exclusieve games, maar dat moet de pret niet drukken. Wij zetten de beste PS5 games van 2021 op een rijtje.
Voor deze lijst met beste PS5 games van 2021 hebben we gekeken naar de titels die extra hard stralen op de PlayStation 5. Denk aan de exclusieve games die voor de console verschenen en third-party games die op de PlayStation 5 extra goed draaien door bijvoorbeeld gebruik te maken van de DualSense-controller. Voor indies geldt uiteraard hetzelfde, dus laten we maar snel aftrappen met deze lijst!

5. Kena: Bridge of Spirits

Kena Bridge of Spirits is één van de meest indrukwekkende indiegames die tot nu toe op de PlayStation 5 is verschenen. Dat dit dan ook één van de weinige plekken is waar je de game kan vinden, de Epic Games Store niet meegerekend, en het is duidelijk waarom Sony exclusiviteit wilde voor deze indiegame. Kena Bridge of Spirits is een speciale game die terug doet denken aan een simpele tijd en voelt dan ook als een warme deken.
Dat wil niet zeggen dat er geen uitdaging is. Kena Bridge of Spirits kan het vuur aan je schenen leggen als het op de gevechten aankomt in de vorm van schitterende baasgevechten die dankzij de prachtige artstyle goed tot leven komen. Kena Bridge of Sprits is met gemak één van de mooiste games van het jaar en dat allemaal uit de stal van een kleine indiestudio die voor het eerst een game maakt. Chapeau!
it takes two blog image 3jpgadaptcrop16x9818pf1614082588

4. It Takes Two

It Takes Two is één van de meest creatieve games die we de laatste jaren gezien hebben en speelt ook op de PlayStation 5 als een zonnetje. De game verdient dan ook lof voor de heerlijke gameplay en creativiteit die op elk moment straalt. De toffe levels zijn een genot om door te spelen, terwijl het verhaal je ook constant boeit.
Games speel je voor een toffe ervaring en It Takes Two laat zien dat je toffe ervaringen niet altijd alleen hoeft te ervaren. Deze game heeft een verplichte co-op die maximaal wordt benut met slimme puzzels en grappige situaties waar je samen met je speelmaatje om lacht. Zelfs als je geen games speelt, is dit een titel die je moet proberen met een vriend, want de titel is speciaal ontworpen om gemakkelijk op te pakken.
ratchet clank rift apart reviewf1623072922

3. Ratchet & Clank Rift Apart

Met Ratchet & Clank Rift Apart heeft Insomniac Games voor de komende tijd haar zwanenzang afgeleverd tot de studio in 2023 terugkeert met Spider-Man 2. Tot die tijd kunnen spelers genieten van een fantastische actiegame die de belofte van de exclusieve PlayStation 5 features gedeeltelijk vervuld. De snelheid van de SSD maakt het supersnel reizen tussen werelden mogelijk, wat tof is om te ervaren, maar uiteindelijk niet baanbrekend was.
Wat Ratchet & Clank Rift Apart wel een stapje boven eerdere delen uit de reeks zet, is het feit dat het verhaal meer dan ooit geniet van heerlijke samenhang, waarbij veteranen en nieuwkomers beide kunnen genieten van het nieuwe avontuur. Tel daar ook nog eens het unieke gevoel dat je bij ieder wapen voelt op en je hebt een constante achtbaanrit aan plezier.
deathloop artf1631526275

2. Deathloop

Een moordpuzzel oplossen door acht doelwitten op goede volgorde neer te zetten. Dat is het doel van Deathloop, maar zo uitdagend als het op eerste gezicht lijkt, is het eigenlijk helemaal niet. De game speel je namelijk gewoon via verschillende missies die je helpen met het bereiken van je doel.
Je zou denken dat de game er minder speciaal door is, maar niets is minder waar. Die missies volbrengen doe je namelijk niet zomaar. Daarvoor moet je eerst bakken aan informatie verzamelen en is de kans groot dat je eerst vaak sterft. Opnieuw beginnen is dan ook niet erg, want dat is onderdeel van de charme van de gameplay in deze actie/adventure game terwijl je telkens weer door het fantastische gamedesign omver geblazen wordt.
returnal ps5f1609859353

1. Returnal

Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn en dit jaar is dat op de PlayStation 5 Returnal. Deze game van Housemarque heeft de strijd gewonnen van hardnekkige competitie dankzij haar fantastische gameplay. Housemarque heeft tot in de puntjes uitgewerkt hoe een 3D-actiegame moet voelen, waarbij het simpelweg heerlijk voelt om met Selene door de buitenaardse planeet rond te rennen.
Dankzij de DualSense voelen de verschillende wapens ook nog eens uniek en is het daarom een plezier om de vele, dodelijke monsters van kant te maken. Tel daar een spannend mysterie bij op in de vorm van een constante tijdlus die voor Selene maar niet ophoudt en je hebt een game waar je jezelf gemakkelijk uren achter elkaar mee vermaakt. Wat de game uiteindelijk op de eerste plaats zet, zijn de nuttige post-launch patches die een paar van de grootste minpunten als sneeuw voor de zon hebben doen verdwijnen.

Populair Nieuws