De beste Pokémon volgens de XGN redactie

  Wie is er niet opgegroeid met Pokémon? Inmiddels zijn er al meer dan 700 van die scharminkels gemaakt en dus is het tijd om even terug te kijken naar het neusje van de zalm. Dit zijn de beste Pokémon volgens de XGN redactie!

  Calvin Visee - Meowth

  Meowth, ogen dicht! De allerleukste Pokémon is onderdeel van Team Rocket en hij kan praten! Hoe vet is dat? Dit schijnt hij zichzelf uit eenzaamheid aangeleerd te hebben.

  Meer dan 15 seizoenen hebben we van zijn capriolen kunnen genieten en de anime-serie loopt nog altijd vrolijk door. Zal hij ooit evolueren naar een Persian? Ik heb er persoonlijk een hard hoofd in en denk dat het er niet inzit.

  Michael

  Wat mijn favoriete Pokémon is weet ik eigenlijk niet. Ik durf mezelf wel een doorgewinterde Pokémon-speler te noemen, maar dan zonder favoriete Pokémon. Ik heb af en toe wel mijn voorkeuren, omdat je maar een aantal Pokémon tegelijk in je party kan hebben. Maar eerlijk gezegd weet ik met die 700+ Pokémon niet meer welke nou eigenlijk de leukste is.

  Calvin Foe - Electabuzz

  Electabuzz is mijn lievelingspokémon omdat hij ten eerste uit de onsterfelijke eerste generatie Pokémon games komt, waar iedereen het over eens kan zijn dat ze gewoon nog steeds ontzettend bruut zijn. Naast zijn gave design (geel en zwart rules!) is hij ook nog eens het electric type, shockerend toch (haha)? Het is jammer dat ze Electabuzz later verkracht hebben met een mongoloïde babyversie en een vreselijk lelijke evolutie, want Electabuzz was al übervet zonder al die onzin. Als je het niet met me eens bent kan je een Thunderpunch op je bakkes verwachten!

  Nour - Electrike

  Ik heb super lang geen Pokémon games gespeeld. Circa twaalf jaar geleden was mijn lievelingspokémon Electrike. Qua statistieken en vaardigheden was hij niet zo bijzonder, maar ik vond het design gewoon heel vet. Vet genoeg om hem zoveel mogelijk te trainen en ervoor te zorgen dat hij niet evolueerde naar zijn minder toffe ultieme vorm Manectric.

  Laura - Jolteon

  Jolteon is, al sinds ik als jong meisje Pokémon Blue speelde, mijn favoriete pokémon. Maar toch was Jolteon niet altijd mijn favoriet geweest, eerst was dit Mew. Toen ik hoorde dat je via verschillende glitches misschien Mew zou kunnen krijgen in je spel, wilde ik dit natuurlijk ook proberen. Maar ik wist niet zo goed waar ik mee bezig was, dus heb ik destijds mijn spel gecorrupteerd.

  Huilen, huilen, en Mew was stom. Toen werd het tijd om een nieuwe favoriet te kiezen, dus ging ik voor mijn nummer twee destijds: Jolteon. Sindsdien mijn favoriet, en waarom? Kijk er eens naar! Stoer maar ook heel schattig, kan vette aanvallen leren en gaat bijna altijd eerst omdat de Speed-stat zo hoog is. Dat zorgt ervoor dat voor mij Jolteon uit de 719 Pokémon mijn favoriet is, en deze Pokémon kan je dan ook bijna altijd in mijn team vinden.

  Pokémon zijn wel rare wezens, daarom hebben we hier bij XGN voor jou de 10 gekste verzameld. Gelukkig zijn Pokémon af en toe ook cool en daarom hebben wij ook de 5 coolste Mega Pokémon verzameld!

  Wat is jouw lievelingspokémon? Laat het ons weten in de comments!

  Pokemon Y

  Verkijgbaar vanaf 12 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.