Top 5 acteurs die al lang een Oscar hadden moeten winnen!

  De 87e Academy Awards gaan binnenkort weer losbarsten; een hoogtepunt voor menig filmliefhebber. De felbegeerde gouden Oscar beeldjes worden uitgedeeld aan de beste acteurs van het afgelopen jaar. Met deze special zetten we de top 5 acteurs die een Oscar misliepen op een rijtje, om de discussie over wie de beste acteurs zijn eens lekker op te stoken!

  Peter O'Toole

  Deze vorig jaar overleden Ierse acteur ontving maar liefst 8 nominaties voor beste acteur, en heeft hiermee het record aan Oscar nominaties.

  Top 5 acteurs die een Oscar misliepen

  Hij speelde rollen in meer dan 60 films, waaronder Lawrence of Arabia en Venus. Eén troost voor de beste man, hij won wel 33 andere filmprijzen.

  Genoeg om een aardige vitrinekast mee te vullen, dunkt ons.

  Johnny Depp

  De laatste tijd is Johnny Depp vooral bekend van z'n maffe personages zoals Captain Jack Sparrow, Willy Wonka, Mad Hatter en (zucht) Tonto uit The Lone Ranger.

  Top 5 acteurs die een Oscar misliepen

  Voor zijn rollen in Pirates of the Caribbean, Finding Neverland en Sweeney Todd kreeg hij Academy Award Best Actor nominaties te pakken, maar viste steeds naast het net.

  Geen zorgen, je komt er wel Johnny! Speel weer eens een andere rol!

  Edward Norton

  Norton timmert alweer bijna 20 jaar aan de weg, en is waarschijnlijk het bekendst geworden dankzij zijn rol in culthit Fight Club.

  top 5 acteurs die een oscar misliepen

  Maar ook zijn rol als Derek Vinyard in American History X was onvergetelijk, en hij ontving hier dan ook de Academy Award Best Actor nominatie voor.

  Primal Fear leverde hem de Best Supporting Actor nominatie op. We verwachten ergens in de nabije toekomst nog wel een glansrol voor een volgende nominatie!

  Tom Cruise

  Veel mensen kunnen hem niet uitstaan, maar Cruise levert meestal geen kutfilms af en daar valt ook wat voor te zeggen! Afgelopen jaar speelde hij een uitstekende rol in Edge of Tomorrow, een film die verrassend goed werd ontvangen.

  Top 5 acteurs die een Oscar misliepen

  De Hollywood veteraan ontving 25 jaar geleden al zijn eerste Best Actor nominatie voor zijn rol als geparalyseerde Vietnam veteraan Ron Kovic in Born on the Fourth of July. Jerry Maguire en Magnolia leverden nog twee Academy Awards op.

  Natuurlijk is hij ook bekend van de Mission Impossible films, en heeft zelfs zijn middelste voortand (probeer je dat eens in te beelden) een eigen Facebook pagina.

  Opvallend feitje: het had niet veel gescheeld of we hadden Tom Cruise in plaats van Keanu Reeves als Neo in The Matrix gezien!

  Opvallender feitje: Tom Cruise werd geboren als Thomas Cruise Mapother IV.

  Leonardo DiCaprio

  Maar natuurlijk! Het internet stond er sinds de vorige Oscar uitreiking vol mee. Waar blijft die vermaledijde Oscar voor DiCaprio? Leonardo is als een leren jasje of stinkkaas: het wordt beter met de tijd.

  Top 5 acteurs die een Oscar misliepen

  What's Eating Gilbert Grape, The Aviator, Blood Diamond en Wolf of Wallstreet kregen allemaal Oscar nominaties! Ook Inception, Django Unchained, Gangs of New York, The Departed en niet te vergeten Titanic waren allemaal goede acteerprestaties.

  Maar wees gerust, hij pakt 'm nog wel minimaal één keer ergens in de komende vijf jaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.