De beste ongoing games van 2020

  2020 was een jaar vol nieuwe games en natuurlijk de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Naast al dit nieuws waren er ook de nodige games die lekker doorliepen en voorzien werden van bergen nieuwe content. Dit zijn de 10 beste ongoing games van 2020!

  10. Apex Legends

  We trappen deze lijst af met Apex Legends. De gratis multiplayer game laat je in Battle Royale stijl je vijanden uitschakelen met verschillende legendarische karakters die elk hun eigen wapens en skills hebben. De game werd in 2020 weer lekker voorzien van een hele berg content en ging zelfs zijn zesde seizoen in. Daar hoorde Rampart, een nieuw karakter, bij, maar ook een heel nieuw stuk van de map om te verkennen. Hammond Robotics schopte weer flink wat overhoop in de game van Respawn Entertainment, maar gelukkig kregen we nieuwe wapens, armors en nog veel meer om aan die uitdaging gehoor te geven.

  9. World of Warcraft

  Op nummer 9 in de lijst vinden we de, nog altijd razend populaire, Massive Multiplayer Online game, World of Warcraft. De game gaat al een tijdje mee, maar laat nog steeds menig concurrent achter zich. Sterker nog, de game is onlangs verrijkt met de Shadowlands uitbreiding die het ontzettend goed doet. Een hele nieuwe verhaallijn, nieuwe karakters en vooral bergen aan nieuwe actie trekken gamers weer naar de game. World of Warcraft is na zestien jaar nog steeds relevant en zal dat voorlopig ook nog wel even blijven!

  8. Final Fantasy XIV

  Als het op MMORPG’s aankomt, heeft Square Enix ook een flinke duit in het zakje gedaan. Final Fantasy XIV is namelijk een van de grootste MMORPG’s die er is en dé titel voor Final Fantasy fans om tussen de perikelen door naar uit te wijken. Eorzea heeft afgelopen jaar met Shadowbringers een flinke uitbreiding gehad, en ook in 2020 was er genoeg te doen in de game. Denk aan verschillende evenementen zoals cross overs met Dragon Quest en meer. Daarnaast kun je in de game op een unieke manier kiezen in welke rol je wil spelen. Alle rollen zijn namelijk te spelen in één karakter. Daarbij is er nog altijd een lange free trial te spelen die je eens goed laat proeven wat Eorzea je brengt!

  7. Red Dead Online

  Rockstar schiet zichzelf dit jaar in de lijst met beste ongoing games 2020 met het online gedeelte van Red Dead Redemption 2. Red Dead Online laat je het Wilde Westen opnieuw beleven in multiplayer door talloze missies te voltooien en je karakter te laten evolueren in een echte schietgrage John Wayne. In 2020 kende de game flink wat updates waarin telkens nieuwe content naar de game kwam. Voor iedereen was er wat wils, van toffe missies tot uitgebreide schietpartijen en er belooft in 2021 nog veel meer voorbij de gaan komen!

  6. Rocket League

  Voetbal en racen. Dé twee ingrediënten die nog net even wat leuker worden als je er raketten aan toevoegt. Rocket League gooit dit al een tijdje in de mix en laat je in een arena strijden met andere spelers. Het levert hilarische momenten op, maar vooral spannende gameplay waarbij je met je bolide, aangedreven door raketten, eeuwig jacht maakt op de bal. De gratis game heeft inmiddels verschillende seizoenen achter de rug en is nog steeds immens populair. Hij staat dan ook met recht in deze lijst met de beste ongoing games van 2020!

  5. Destiny 2

  Halverwege deze lijst komen we Destiny 2 tegen. De game van Bungie gaat al een tijdje mee, maar kent al vanaf zijn release een enorme fanbase. Logisch dan ook dat Bungie de game blijft ondersteunen met geweldige content die je zowel online met en tegen elkaar als offline in de verhaalmodus uren lang bezig houdt. De meest recente toevoeging aan de game is Beyond Light, waarin een heel nieuw hoofdstuk in de verhaallijn aangebroken wordt. De wereld van Destiny 2 is duisterder dan ooit, maar met de nieuwe wapens wordt er nieuw licht geworpen op de strijd met het onbekende!

  4. GTA Online

  Good old Rockstar is nog een keer terug voor een plekje in de beste ongoing games van 2020. Dit keer net buiten de top 3 met GTA Online. De online formule van Rockstar werkt als een malle, want GTA V was nog nooit zo populair. Met een enorme wereld waarin bijna alles kan en mag is sinds een tijd zelfs een online casino en een resort te vinden. De updates blijven maar doorgaan voor deze game, die vanaf dag één bizar goed ondersteund wordt. Binnenkort kun je zelfs genieten van een hele nieuwe nachtclub waarin live-optredens voorbij komen.

  3. The Elder Scrolls Online

  The Elder Scrolls Online kreeg dit jaar weer een flink aantal updates. De game was al enorm, maar de koek was nog niet op voor Bethesda. Met Harrowstorm, Greymoor, Stonethorn en Markarth kwamen er steevast uitbreidingen voor de game uit die nieuwe omgevingen en missies naar de game brachten. Daarbij brachten al deze updates ook het nodige aan vijandelijk gespuis naar de game, om flink mee te knokken en nieuwe kerkers om te verkennen, boordevol krachtige nieuwe gear!

  2. Call of Duty Warzone

  Call of Duty gooit het over een hele andere boeg. Met Warzone is het gevecht sinds een tijdje intenser dan ooit, waarbij je het tegen andere spelers opneemt in een Battle Royale stijl. Ga het gevecht alleen of in een team aan en zorg ervoor dat je de overhand krijgt door snel de juiste wapens te vinden en vooral niet in een kogelregen terecht te komen. Seizoen 1 van de game is nog maar net uit en brengt bergen aan nieuwe content naar de shooter. Denk aan nieuwe wapens, nieuwe maps en een compleet aangepaste Gulag ervaring voor als je toch geraakt wordt door een fatale kogel.

  Epic

  1. Fortnite

  Er kan er maar één de winnaar zijn in de lijst van beste ongoing games van 2020 en dit jaar is dat Fortnite. Ondanks de rel die rondom Epic en Apple ontstond, wist de game ongekend populair te blijven. De enorme updates die Fortnite de afgelopen tijd heeft gekregen helpen daarbij natuurlijk ook flink. Neem bijvoorbeeld de nieuwe update waarin Marvel helden hun opwachting maken. Het gaf de game een hele nieuwe ervaring. In de komende update zullen zelfs bekende gamepersonages als Kratos hun opwachting maken. Wat dat allemaal gaat brengen is nog afwachten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.