De beste nieuwe Overwatch Patch features - Boordevol nieuwe content

Article
vrijdag, 18 november 2016 om 15:37
xgn google image
Overwatch patch 1.5 is op 15 november live gegaan en brengt ons veel nieuwe content waaronder: De langverwachte hero Sombra, een nieuwe map, Arcade mode en Season 3 Competitive Play. Kom meer te weten in onze special De beste nieuwe Overwatch Patch features.
BlizzCon 2016 is inmiddels al een paar weken geleden, tijdens het evenement werd Sombra na vier maanden teasen pas officieel aangekondigd. En zelfs toen gaf Blizzard nog geen releasedatum om naar uit te kijken, maar nu is ze dan eindelijk speelbaar dankzij Overwatch patch 1.5.
Samen met Sombra is er nog meer nieuwe content toegevoegd aan Overwatch die de game weer aardig heeft opgefrist. Voordat deze patch uitkwam was het voornamelijk oefenen in quickplay of je rating verhogen in Competitive Play. Daarnaast kunnen we nu een stuk meer Loot Boxes verzamelen.

Sombra nog toffer dan verwacht

's werelds meest beruchte hacker komt uit de schaduwen vandaan. Sombra is een infiltrant die met haar verzamelde informatie de controle overneemt van degenen die aan de macht zijn. Zo luidt de inleiding van haar verhaal in de wereld van Overwatch.
We hebben Sombra niet gespeeld in de Public Test Realm, daarom was het een nóg grotere verrassing toen we haar voor het eerst mochten gebruiken in een gevecht. En je kan wel stellen dat Blizzard ontzettend goed werk heeft geleverd met het nieuwe karakter.
Haar abillities zijn heel interessant en heel dynamisch. Je kan nu onzichtbaar worden en krijgt gelijk een movement speed boost. Verder kan je teleporten aan de hand van een soort sensor die je ergens naartoe kan gooien. En je kan ook nog eens andere heroes en health packs hacken waardoor ze tijdelijk uitgeschakeld zijn en Torbjörn's Turret kan ook gehackt worden.
100854

Nieuwe feature: The Arcade Mode

De Arcade mode bestaat meerdere game modi waaronder: Mystery Duel (1v1), Elimination (3v3), Mystery Heroes (6v6), No Limits (6v6) en All Brawls (6v6). Arcade mode is een effectieve nieuwe manier om meer "Loot Boxes" te halen en elke week brengt Arcade mode ons weer iets nieuws.
Mystery Duel viel als eerste op, dit is ook een gamemodus waar vraag naar was binnen de Overwatch community. In de gamemodus kom je tegenover één andere tegenstander te staan die dezelfde random Overwatch Hero krijgt als jij. Je doet een serie van gevechten totdat één van de spelers een puntenverschil behaalt van drie. Je krijgt één punt per kill.
Daarna konden we ons gaan wagen in de 3v3 Elimination modus. Dit was een interessante modus aangezien je goed moet bepalen welke Overwatch hero je wilt gebruiken tegen je vijanden. Als iedereen een assault karakter gebruikt terwijl het andere team beschikt over een Roadhog die weet hoe hij zijn hook moet gebruiken, is het al snel over, er komen dus interessante nieuwe gevechten en combinaties.
100859

Nieuwe arena map Ecopoint: Antarctica

De nieuwe Overwatch Patch brengt ons ook een nieuwe map, deze map is wat kleiner dan de andere en wordt momenteel alleen gebruikt voor 1v1 en 3v3 gevechten.
Climatologist Mei-Ling Zhou was hier gestationeerd toen ze onderzoek deed naar extreme abnormaliteiten in het weer. Het station werd geraakt door een intense sneeuwstorm. De voorraad van Mei en haar team raakte op waardoor ze zichzelf invroren, ze dachten dat het slechts een paar maanden zou duren. Mei werd bijna tien jaar later pas weer wakker. Zo luidt het verhaal achter Ecopoint: Antarctica.
Verder is er gelijk nóg een nieuwe map aangekondigd voor Overwatch genaamd "Oasis". Veel meer dan dat is er nog niet over bekend, wel weten we dat de map ergens in december zal verschijnen in Overwatch.
100860

Competitive Play: Season 3

Seizoen 2 van Overwatch Competitive Play zal eindigen op 23 november. En met het einde van het ene seizoen, begint het volgende. Het derde seizoen begint op 30 november. Nieuwe kansen dus om jezelf te bewijzen in het Overwatch universum.
In de periode tussen de twee seizoenen in kan je nog steeds Competitive Play doen, maar je skill rating wordt hier niet door beïnvloed en je zal geen Competitive Points ontvangen. Het is dus vrijwel nutteloos om er dan aan mee te doen. Vooral omdat spelers in quickplay sinds de patch niet meer dezelfde karakters tegelijk kunnen spelen.
Blizzard heeft in de patch notes laten weten dat er wat aanpassingen zijn gemaakt in het point awarding systeem van Competitive Play. Spelers worden nu breder verdeeld over de skill tiers. Blizzard vindt dat er te veel spelers in de Platinum en Gold league zitten die daar eigenlijk nog niet thuis horen.
Voor de volledige patch notes check het officiële Blizzard forum.
Overwatch is nu verkrijgbaar voor Playstation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws