De beste Netflix series van 2022 tot nu toe

Article
vrijdag, 07 oktober 2022 om 16:00
ozark seizoen 3f1587127741
Het jaar is alweer halverwege en dat betekent dat we al van flink wat Netflix series hebben mogen smullen dit jaar. Er zijn er alleen wel heel veel verschenen. Daarom is het tijd dat we de beste Netflix series van 2022 tot nu toe op een rijtje zetten.
In deze lijst met beste Netflix series van 2022 hebben we een mix van series van Netflix zelf, nieuwe seizoenen van bestaande series en compleet nieuwe shows die gelanceerd zijn op het platform. Netflix beleeft tot nu toe een bewogen jaar. Door de flinke concurrentie gaat het een stukje minder met de streamingdienst, maar valt dat ook terug te zien in de content? Je ontdekt het in onze lijst met beste Netflix series van 2022 tot nu toe.

5. Ozark (Seizoen 4)

Het vierde seizoen van Ozark kwam dit jaar (via twee delen) uit op Netflix. Het laatste seizoen van deze spannende misdaadserie met Jason Bateman en Laura Linney in de hoofdrollen viel dan ook weer goed in de smaak. De hoogtes van eerdere seizoen werd helaas niet geëvenaard, wat direct de reden is dat de show slechts op de vijfde plek staat.
Ondanks dit minpuntje is het laatste seizoen zeker het kijken waard. Zo levert Linney een fenomenale acteerprestatie af die niet gemist mag worden en is het verhaal nog steeds onwijs spannend. Het einde zelf valt niet bij iedereen in de smaak, maar dat is iets wat je zelf moet ervaren!
peaky blinders cillian murphyf1648125382

4. Peaky Blinders (Seizoen 6)

Hoewel Peaky Blinders seizoen 6 slechts een aantal dagen op Netflix te vinden is, mag de serie zeker niet ontbreken in deze lijst met beste Netflix series van 2022 tot nu toe. Het laatste seizoen van de serie wordt enorm geprezen om de manier waarop de serie afgesloten wordt. Ook de manier waarop met de dood van Helen McCrory wordt omgegaan, werd goed ontvangen.
Het laatste seizoen van de serie speelt zich in 1933 af gedurende de opkomst van het fascisme. Voor Thomas Shelby en de andere Peaky Blinders belooft het een gevaarlijke situatie te worden. Hoe dat afloopt zie je in de zes nieuwe afleveringen.
hs 101 unit 00118 rt2f1651586758

3. Heartstopper

Heartstopper is de volgende serie die je niet mag missen op Netflix dit jaar. Twee jongens op de middelbare school die verliefd op elkaar worden is het verhaal dat de serie wil vertellen en dankzij uitstekende dialogen wordt dit onwijs goed gedaan. Heartstopper is wat je krijgt als je een goede dosis humor mixt met een passend verhaal dat voor de voor de LHBTQ+-gemeenschap op het lijf geschreven staat.
Het is daarmee ook de enige compleet nieuwe serie die in onze lijst met beste Netflix series van 2022 tot nu toe staat. Dit jaar straalt de streamingdienst tot nu toe alleen nog met deze serie. Heel erg is dat alleen niet, want deze liefdesbrief naar de queergemeenschap is voor jong en oud een verhaal om te smullen.
068 ra02 strangerthings s4universal base na 00 zxx 1f1672995257

2. Stranger Things (Seizoen 4, Deel 1)

Het zilver in deze lijst met beste Netflix series van 2022 gaat naar Stranger Things. Tenminste, de eerste helft van seizoen 4 verdient een grote pluim. De andere afleveringen (lees: laatste twee) zijn nog niet uit. Heel erg is dat alleen niet.
De afleveringen van seizoen 4 van Stranger Things zijn zo lang en vol informatie dat de kleine pauze hier wel welkom is. Het geeft meer tijd voor fans om bij te komen van alle toffe actie en het knetterspannende verhaal dat verteld wordt dit seizoen. Grote uitblinker in dit seizoen is vooral Sadie Sink als Max Mayfield die een grotere rol heeft gekregen.
better call saul temporada 6 estrenof1638202484

1. Better Call Saul (Seizoen 6, Deel 1)

Op de eerste plaats zetten we wederom een serie waarvan tot nu toe slechts de eerste helft beschikbaar is. Het betreft de eerste set afleveringen van Better Call Saul seizoen 6. Het laatste seizoen van de stiekeme advocaat Saul Goodman is met recht de beste serie die Netflix momenteel te bieden heeft.
Het verhaal bouwt al vijf seizoenen lang naar een climax en het nieuwste seizoen levert vanaf de eerste aflevering al. Dit maakt het daarom een stuk minder erg dat de rest van de afleveringen nog ontbreken. Die eerste zeven afleveringen zijn goed genoeg om je telkens weer aan de buis gekluisterd te houden. Misschien doet de serie het zelfs wel beter dan Breaking Bad, de serie waar Better Call Saul een spin-off van is.

De beste Netflix series van 2022 mag je niet missen

Uiteraard zijn er nog veel meer toffe series te vinden op Netflix en komen er ook nog tal van series aan. Heb jij ze allemaal al gezien? Laat het ons weten in de reacties en vertel ons ook gelijk naar welke series je nog uitkijkt.