De beste merchandise om 15 jaar Assassin's Creed te vieren!

Article
zondag, 19 juni 2022 om 13:00
2022 06 17 assassins creed legacy mug abystylef1655473507
Assassin’s Creed heeft wat te vieren. De franchise bestaat dit jaar 15 jaar, iets waar Ubisoft aandacht aan besteedt door bijvoorbeeld Assassin’s Creed Origins gratis te maken. Wij vinden het ook een mooie gelegenheid om eens in wat merhcandise te duiken, dus dat hebben we gedaan.

Mok

Door de jaren heen heeft Assassin’s Creed heel wat protagonisten gehad. Dat vraagt natuurlijk om een groepsportret. Helaas leven maar weinig van die protagonisten in dezelfde tijd, dus even samen poseren voor een groepsfoto zat er niet in.
Gelukkig kun je wel wat individuele portretten naast elkaar zetten. Dat ziet er nog niet eens verkeerd uit. Gooi het op een mok en je hebt ook nog eens een mooi stukje merchandise voor de fans.
abstergo cap gaya entertainmentf1655473805

Abstergo pet

Wat is de belangrijkste organisatie in Assassin’s Creed? Zijn het de Assassijnen, de Tempeliers? Natuurlijk niet, het is Abstergo. Zonder Abstergo was de hele franchise er niet.
Je ziet niet zoveel merchandise van Abstergo en dat vinden wij absurd. Als je kan genieten van de avonturen in Assassin’s Creed moet je erkennen dat je dat allemaal te danken hebt aan Abstergo. Een klein blijk van waardering, bijvoorbeeld door deze pet te dragen is dan wel op zijn plaats.
abystyle assassins creed beer mugf1655474248

Bierglas

We hebben in Assassin’s Creed heel wat tijdperken meegemaakt. Maar er is iets wat veel van die tijdperken gemeen hebben: water was niet te drinken. Vandaar ook dat bier in grote hoeveelheden werd gedronken.
Met grote hoeveelheden bedoelen we ook grote heoveelheden. Het soort glazen dat je tegenwoordig vooral ziet bij letterlijke zuipfestijnen zoals Oktoberfest. Als je graag zo’n soort bierglas in huis hebt kan dat en het kan zelfs met een Assassin’s Creed logo. Uiteraard kun je tegenwoordig wel prima water drinken, dus ook als je gewoon veel water nodig hebt is dit glas misschien een uitkomst.
groovy assassins creed valhalla gym bagf1655474412

Eivor sporttas

Je hebt merchandise die vooral leuk is, maar er is ook genoeg te vinden waar je in de praktijk daadwerkelijk wat aan hebt. We hebben al eens wat mooie tassen op een rij gezet, bijvoorbeeld. Ook Assassin’s Creed is de tas niet vreemd.
Deze sporttas is bijvoorbeeld versierd met het gezicht van Eivor. Nou had Eivor natuurlijk geen sporttas, maar als je ooit zo sterk wil worden als deze Viking is het wel handig als je af en toe naar de sportschool gaat. Je spullen kun je dan meenemen in een tas met de beeltenis van je grote voorbeeld.
difuzed assassins creed walletf1655474606

Portemonnee

Ook als je niet naar de sportschool gaat heb je ongetwijfeld wel iets wat je mee moet nemen. Zoals je geld, als je dat hebt. Ook als je dat niet hebt, moet je nog steeds iets hebben om alle pasjes die je tegenwoordig hebt in mee te nemen.
De portemonnee is dan ook een essentieel product om in huis te hebben. Saaie mensen halen er dan een die gewoon zwart of bruin is, maar je kunt er ook gewoon één halen in het teken van je favoriete franchise. Of dat Assassin’s Creed is weten we natuurlijk niet, maar als je op deze diepte in dit artikel zit gaan we ervan uit dat je het in ieder geval leuk vindt.
2022 06 17 assassin s creed unity blue military cuff wristbandf1655474789

Polsband

Assassin’s Creed heeft al heel wat tijdsperiodes aangedaan en dat brengt natuurlijk ook allerlei interessante oude mode met zich mee. Wat een militair in de Franse Revolutie droeg lijkt bijvoorbeeld helemaal niet op een modern leger-uniform. Als jij de kleding door de geschiedenis heen ook interessant vindt, is deze polsband misschien wat voor jou.
Eerlijk is eerlijk, we weten niet wanneer je dit item zonder enige ironie zou dragen. Het enige wat we kunnen bedenken is als onderdeel van een cosplay. Maar uiteindelijk koop je de meeste merchandise toch niet om daadwerkelijk iets aan te hebben. Op de plank staat het ook mooi.
gaya entertainment ac3 wallscrollf1655474978

Connor wallscroll

In de nieuwere Assassin’s Creed-games zie je hem niet zoveel meer, maar de mantel en kap uit de eerdere delen zijn een iconisch deel van de franchise. Je hoeft er maar één te zien en je denkt al ‘ah, dat is één van die gasten uit Assassin’s Creed’. Als iets zo herkenbaar is, vraagt het om een poster.
Maar posters zijn kwetsbaar en lang niet altijd makkelijk op te hangen, dus we hebben iets beters: een wallscroll. Deze is gemaakt van stof en heeft een eigen ophangsysteem. Wie fan is van Assassin’s Creed III, of een ander deel met Connor, kan zich geen buil vallen aan deze lap stof.
ac odysey backpack difuzedf1655475133

Odyssey rugzak

Als Assassin heb je soms aardig wat spullen nodig, maar net zoals in de meeste andere games, zien we eigenlijk nooit iemand met een rugzak in Assassin’s Creed. Dat zou in bijvoorbeeld Odyssey ook een beetje gek zijn, wat de rugzak zoals wij hem kennen hadden ze waarschijnlijk nog niet in het oude Griekenland.
Maar ja, dan kun je nog best een moderne rugzak baseren op die game. Het resultaat ziet er helemaal niet verkeerd uit. We hebben wel wat twijfels of een driehoek nou een handige vorm is voor het voorvakje, maar het helpt wel om het ontwerp wat op te laten vallen.
goodloot assassins creed valhalla puzzlef1655475286

Puzzel

We zeggen het vaker, maar er is een aantal producten waar elke franchise aan moet geloven. De legpuzzel is daar één van. Gelukkig leveren veel games ook daadwerkelijk mooie plaatjes op, iets wat ook zeker waar is voor Assassin’s Creed.
Er zijn een paar Assassin’s Creed puzzels beschikbaar, maar wij hebben ervoor gekozen om dit gezicht op Engeland uit Valhalla uit te lichten. Een mooi landschap is namelijk altijd een mooi onderwerp voor een puzzel. Dat er ook nog eens wat personages op staan is bijna meer een bonus dan de hoofdattractie.
jumbo assassins creed strategof1655475461

Assassin’s Creed Stratego

Er zijn veel gevallen van een bekend bordspel dat een speciale crossover-uitgave krijgt met een tevens bekende franchise. Meestal gaat het dan om Monopoly. Maar Monopoly is een slecht spel voor slechte mensen (en is ook zo bedoeld!), dus we doen hier liever niet aan het promoten van dat spel.
We waren dan ook aangenaam verrast om te zien dat er een Assassin’s Creed-uitgave is van een ander bekend bordspel: Stratego. Er valt over te twisten hoeveel beter Stratego is, want het is nog knap lastig om een opstelling te bedenken die ook echt zo strategisch is al de naam van het spel van je vraagt. Maar uiteindelijk gaat het bij bordspellen om vermaak en Stratego is lang niet zo frustrerend als Monopoly.

Populair Nieuws