De beste LEGO Marvel sets voor volwassenen

Article
zaterdag, 15 juni 2024 om 12:00
Van oudsher worden superheldenstrips gemaakt voor kinderen. Maar juist omdat dat al zo lang gebeurt zijn er veel volwassenen die het leuk vinden. Volwassen Marvel-liefhebbers worden waarschijnlijk blij van deze LEGO-sets!

Spider-Mans masker

Spider-Man is al jaren Marvel’s populairste held. Het bedrijf is er met het MCU noodgedwongen in geslaagd om andere helden ook een flinke populariteitsboost te geven, maar nog altijd is Spider-Man als het ware de koning van Marvel. Zijn masker herkennen fans uit duizenden.
Dat masker heeft weliswaar verschillende gedaantes gehad, maar het rode masker met witte lenzen en een webpatroontje is natuurlijk de standaard. Die versie kun je in huis halen van LEGO. De set is een beetje in de stijl van de helmen in de Star Wars-lijn. Vaak zijn sets voor een volwassen publiek vrij prijzig, maar deze van Spider-Man valt gelukkig nog wel mee.

Nano Gauntlet

Nadat er een jaar of tien veel te doen was in het MCU om de Infinity Stones kon een LEGO-set van de Infinity Gauntlet natuurlijk niet uitblijven. Maar Thanos is niet de enige die de Infinity Stones gebruikt. Uiteindelijk moeten de Avengers zelf ze ook gebruiken en daarvoor bouwen ze een eigen versie van de Infinity Gauntlet.
Die komt in LEGO minstens zo goed uit de verf als de gouden gauntlet van Thanos, misschien zelfs nog wel beter. De Nano Guantlet heeft namelijk meer verschillende kleuren en ziet er wat strakker uit. De gele Mind Stone gaat in deze LEGO0set ook minder op in de rest van het bouwwerk dan bij de Infinity Gauntlet.

Hulkbuster

Tony Stark heeft heel wat Iron Man-harnassen gebouwd. In zijn derde solofilm wordt het al eens genoemd dat de teller op 42 staat, maar daarna houdt het niet op. Eén van die harnassen is extra opvallend, wat het is gebouwd om op de vuist te gaan met de Hulk.
Dat hoeft gelukkig niet zo vaak, maar wanneer het dan een keer gebeurt levert het meteen spectaculaire actie op, dus de Hulkbuster maakt wel indruk. Deze LEGO-set van meer dan 4000 steentjes laat je het harnas tot in groot detail namaken.

Avengers Tower

Avengers Tower was in het MCU eigenlijk niet heel lang het hoofdkwartier van de Avengers. Toch kwam de toren steeds terug. Het is dan ook geen verrassing dat hij is omgetoverd tot een LEGO-set voor de verzamelaar.
De toren zelf ziet er natuurlijk mooi uit en bovendien zijn er allerlei scènes uit de films mee uit te beelden. Elke verdieping heeft een kamertje dat een verwijzing biedt naar een Marvel-film. Ook een leuk detail: Avengers Tower heeft dezelfde aansluitingspunten als de modulaire gebouwen van LEGO, dus je kunt hem opnemen in je eigen LEGO-straat of stad.

Daily Bugle

In het MCU heeft Spider-Man nog niet zoveel te maken gehad met de Daily Bugle. Pas in No Way Home werd J. Jonah Jameson echt een probleem. Maar trouwe Spider-Man-fans weten dat de Bugle een onaangename constante is in het leven van Peter Parker.
LEGO Spider-Man Daily Bugle - 76178 Image
LEGO Spider-Man Daily Bugle - 76178
EUR299
Op voorraad
Koop op bol.
Het hoofdkwartier van de Daily Bugle is dan ook een logische achtergrond voor een grote Spider-Man-set. Vrijwel elke ruimte in deze set verwijst naar een film, strip of zelfs meme van Spider-Man. Naast personages die bij Spidey “horen” vind je ook minifiguurtjes van personages waarmee hij wel eens crossover avonturen beleeft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties