De beste iPads in de eerste helft van 2023

Article
zaterdag, 29 juli 2023 om 11:00
Tablets kunnen enorm handig zijn, of je ze nu gebruikt voor werk of hobby. Er zijn een hoop verschillende waar je uit kiezen, ook als je al het merk hebt uitgekozen. Om het je een stukje makkelijker te maken hebben we de beste iPads tot nu toe voor je op een rijtje gezet.
We beginnen met de iPad Air 2022. Dit is een goedkopere optie voor wie de iPad Pro 2022 interessant vindt, maar toch een tikkeltje te duur. Dankzij de M1-chip, die ook gebruikt wordt in de MacBook Air, is de Air namelijk bijna net zo krachtig en snel als de Pro. Ook qua batterij komen de twee tablets aardig bij elkaar in de buurt. Als je dus van plan bent om je tablet ook voor werk te gebruiken, is de Air een goede optie.
Hoewel de Air in principe als een laptopvervanger kan dienen, is je beste optie in dat geval toch de iPad Pro 2022. Dankzij de M2-chip komt deze iPad namelijk het meest in de buurt van een laptop. Daarnaast is de Pro ook het beste geschikt voor tekenen. Deze tablet heeft namelijk een Liquid Retina XDR-display, wat zorgt voor een hoog contrast en hoge helderheid, twee aspecten die zeer belangrijk zijn tijdens het tekenen.

De beste iPads voor entertainment

Wil je een tablet voornamelijk om minder intensieve taken uit te voeren, zoals het streamen van series en films, dan kun je het beste voor de iPad 9e of 10e generatie gaan. De iPad 10e generatie is verbeterd ten opzichte van de 9e generatie, maar in onze review ondervonden we dat dit de prijsverhoging niet rechtvaardigt. De 9e generatie werkt dan ook nog prima, dus mocht je geld willen besparen kun je voor de oudere tablet gaan.
Als laatste hebben we de iPad Mini 2021 voor wie een kleinere iPad wil. In onze review gaven we de Mini een 8.5 en schreven we het volgende: ‘’Met alle nieuwe snufjes en verbeteringen heeft Apple zeker mooie stappen gezet als het op de iPad Mini aankomt. Qua performance zit het met de iPad Mini zeker goed, al helemaal in combinatie met de keurige batterij.’’