De top 5 beste Hitman missies - Terugblik op de klassiekers

Article
vrijdag, 04 maart 2016 om 13:07
xgn google image
Op 11 maart verschijnt het nieuwe deel in de Hitman serie. Daarom is het een ideaal moment om terug te blikken op de meer dan 15 jaar lopende serie en onze favoriete hits uit te kiezen. De beste Hitman missies volgens de redactie vind je in deze special.
Agent 47 is één van de meest iconische personages uit de gamegeschiedenis. Dat is niet voor niets, want de kale huurmoordenaar loopt alweer erg lang mee. Sinds zijn eerste game in 2000 met Hitman: Codename 47 zagen we hem in vier andere games en meerdere spin-offs.
Elke game kent een flinke keuze aan missies waarin je jouw doelwitten op tal van manieren kunt omleggen. Wij nemen je mee terug in de tijd en kezen de beste Hitman missies uit.

5. Beldingford Manor (Hitman: Contracts)

Een regenachtige dag, een groot landhuis, twee rijke doelwitten en iemand om te redden. Kortom: de ideale ingrediënten voor een goede missie in Hitman: Contracts. De opdrachtgever wil dat je zijn zoon redt, die ontvoerd is door de Beldingfords. En als je er dan toch bent, zorg je er voor dat zijn ontvoerders het niet overleven.
Zo gezegd, zo gedaan. Na rondsluipen over het terrein en de omgeving verkend te hebben zijn er enkele leuke manieren om je hits uit te voeren. De oude Beldingford slaapt graag in het bed van zijn kamermeisje, dus wacht even tot hij zijn dutje doet en vervolgens gebuik je het kussen om een einde aan zijn leven te maken.
Je tweede doelwit neemt graag een glaasje whisky, ideaal om een beetje vergif in te gooien. Al is dat misschien wel wat saai. Wil je wat meer impact maken, dan gooi je een beetje extra olie op het vuur. Letterlijk, want op die manier ontploft de open haard waar het target zit en neem je gelijk flink wat bewakers mee.
Beldingford Manor is een prachtige missie door de open ruimte en verschillende keuzes die je kunt maken voor het uitvoeren van je doelen. Daarom staat deze op 5 in deze lijst met beste Hitman missies
87087

4. The King of Chinatown (Hitman Absolution)

Hitman kent enkele missies met een heel groot aantal NPC's dat rondloopt. The King of Chinatown uit Hitman Absolution is er daar één van. Het is het Chinese nieuwjaar in Chinatown, Chicago en een lokale gangster moet een kopje kleiner gemaakt worden. Tijd om Agent 47 in te schakelen.
Dit level valt vooral op door zijn aankleding. Overal lopen mensen rond en branden de lantaarns in de avond. De King is een lastige om te bereiken en door de drukte is een directe benadering te opvallend. Of je moet geen bezwaar hebben tegen een gigantisch bloedvergiet.
Een professionele huurmoordenaar pakt het echter iets rustiger aan. The King of Chinatown kent daar ook genoeg mogelijkheden voor. Zo houdt de King van een goede dosis drugs om zijn avond spannender te maken. Onderschep de drugs, stop er een beetje vergif in en hij snuift zichzelf naar zijn einde.
Houd je van een meer natuulijke dood? Stop een giftige vis in zijn koffie en je krijgt hetzelfde resultaat. Natuurlijk kun je het ook hardhandig aanpakken door de King in een put te te duwen, een zware krat op zijn hoofd te laten vallen of een bom te gebruiken.
The King of Chinatown werd bij de release van Hitman Absolution veelvuldig getoond om het spel te introduceren. Met goede reden, want dit is voor velen de beste missie in de game en één van de beste Hitman missies ooit.
87088

3. The Murder of Crows (Hitman: Blood Money)

Ook dit is een erg drukke missie. Het is carnaval en je komt midden in een parade terecht. Jouw doelwitten zijn dan ook verkleed. En ook jij kunt gebruik maken van goede vermommingen om je werk stilletjes te doen.
Gelijk in het begin al kom je een man in een vrolijk vogelkostuum tegen. Hij heeft een koffertje vol diamanten die jouw doelwit wil hebben. Pak zijn kostuum af en je kunt dat zo afleveren.
Een Hitman die wat geweld niet schuwt stopt er een bom in. Maar je kunt deze vermomming ook gebruiken om dichtbij te komen en dan zelf de diamanten te stelen voor een bonus.
Het leuke aan deze missie is dat de twee andere doelwitten altijd rondlopen en op verschillende lokaties opduiken. Hierdoor kun je het level vaker spelen en niet hetzelfde tegenkomen. Voor één van de doelwitten moet je dan ook verschillende vermommingen vinden om binnen te komen waar hij zit.
The Murder of Crows is extra leuk door deze variatie, maar vooral Agent 47 in een vogelkostuum zal je bijblijven als één van de beste Hitman missies.
87089

2. Anathema (Hitman 2: Silent Assassin)

In Hitman 2: Silent Assassin keert Agent 47 terug naar zijn leven als Hitman. Een goede vriend is ontvoerd en jij pakt de missie aan om hem te bevrijden. Groot probleem: hij zit vast op het landgoed van de Italiaanse maffia.
Gelukkig zijn er meerdere manieren om binnen de muren van het landgoed te komen. Zo kun je een bewaker vermoorden en zijn uniform stelen. Maar ook kun je je als werknemer verkleden en zo naar binnen komen, of wat dacht je van de postbode die langskomt? Let alleen wel op, want je zal gecontroleerd worden op wapens, dus smokkel die los naar binnen!
De maffiabaas leg je vervolgens om zodat je zijn sleutels kunt stelen en je vriend bevrijden. Ontsnappen kan per voet, maar er staat ook een auto klaar om iets sneller te zijn.
Anathema is de eerste echte missie uit Hitman 2 en daarom kent deze voor velen een goede plaats in hun herinneringen.
87090

1. Curtains Down (Hitman: Blood Money)

Je doelwit vermoorden zonder dat iemand ook maar door heeft wat er aan de hand is. Dat is het doel in Curtains Down uit Hitman: Blood Money. De Parijse opera is de setting en je doelwitten zijn één van de hoofdrolspelers en een ambassadeur.
De opera speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en toont de scene van een executie. Met een neppistool natuurlijk. Daar zal Agent 47 verandering in brengen. Door vooraf het pistool om te wisselen voor een echt exemplaar zorg je ervoor dat je doelwit door deze klassieke vergissing het leven laat.
Een andere aanpak is het opblazen van de lichtinstallatie boven het podium. Deze valt dan bovenop de acteur die je in het vizier hebt. Het tweede doelwit rent op de chaos af onder een kroonluchter door. Eentje die je met een beetje goede timing ook naar beneden kunt laten vallen.
Curtains Down is volgens ons de nummer één van de beste Hitman missies door het omwisselen van het pistool en de mogelijkheden om je doelwitten zo om te leggen dat het allemaal een ongeluk lijkt.
Vanaf 11 maart krijgen we nieuwe missies met Agent 47 te spelen in Hitman op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wil je meer weten over de game? Lees dan onze special eens door over de nieuwe features in de game.