De beste Garry's Mod game modes - De mafste multiplayer creaties

  Garry's Mod is een game die bekend staat om zijn creatieve community. Deze community uit zich vooral in de vele game modi die Garry's Mod heeft. Van hele servers waar spelers een compleet rollenspel spelen tot online verstoppertje spelen, het kan allemaal in Garry's Mod. Lees hier de beste Garry's Mod game modes.

  Garry's Mod is een sandboxgame waarin spelers kunnen stoeien met de physics engine en voorwerpen uit de Source engine van Valve. Daarnaast kunnen ze ook nog items uit andere games importeren, als dat nog niet genoeg is. Spelers kunnen hun eigen gekke creaties maken en door de actieve mod community van de game, zijn er genoeg game modi om je in te verdiepen.

  Heb je Garry's Mod nog niet gespeeld? Dan is het nu de tijd om deze game zeker de kans te geven. Hij staat namelijk in ons lijstje van PC games die je gespeeld moet hebben!

  De beste Garry's mod game modes op een rijtje

  Omdat Garry's Mod zoveel verschillende game modi heeft, vonden wij het hoog tijd om de beste Garry's Mod game modes op een rijtje te zetten. Dit is slechts een kleine greep uit de grote hoeveelheid mods en game modi waar Garry's Mod over beschikt. Heb jij zelf een favoriete mod of game modus? Laat het ons dan weten in de reacties wat volgens jou de beste Garry's Mod game modes zijn!

  5. Death Run

  Allereerst Death Run, een game mod die door de grote hoeveelheid aan maps die door de community worden gemaakt altijd leuk blijft. In Death Run nemen de Runners het op tegen de Deaths. Het doel van de Runners is om een obstakelparcours af te leggen zonder dood te gaan. De Deaths moeten er voor zorgen dat de Runners het einde niet bereiken.

  De Deaths volgen meestal vanaf de zijlijn hoe de Runners het parcour afleggen. Door op verschillende knoppen te drukken, activeren ze vallen en obstakels die het de rennende partij het zo moeilijk mogelijk moeten maken. In Death Run hebben de meeste maps een interessant thema met een aantal unieke obstakels, wat er voor zorgt dat deze game modus voor langere tijd leuk blijft.

  4. Melon Bomber

  Melon Bomber is de GMod reïteratie van de alom bekende Bomberman games, alleen zijn alle bommen deze keer vervangen door -je raadt het al- meloenen. Melon Bomber is een game die altijd leuk blijft, wanneer je het speelt met een aantal vrienden. Het geschreeuw van wanhoop over de microfoon wanneer iemand weet dat hij vastzit en niet meer kan ontsnappen aan de explosie van een bom, zal nooit oud worden.

  In Melon Bomber is, net als in de originele Bomberman, het zicht op de map van boven. Zo krijgt iedereen overzicht van de map. Daarnaast is de map iedere keer gerandomiseerd: de plaatsing van de kisten en de spawn points van de spelers zijn iedere keer anders. Geen enkel potje zal dus hetzelfde aanvoelen.

  Iedereen begint op verschillende plekken op de map en iedereen heeft als doel om de rest op te blazen. In het begin van de game zullen de explosies van je bommen, of in dit geval meloenen, niet groot zijn. Maar door de verschillende upgrades die in de kisten op de map zitten, worden je bommen steeds krachtiger en effectiever, waardoor een potje Melon Bomber altijd eindigt in een dodelijke vuurwerkshow.

  Door de gekke physics van Garry's Mod vliegen lichamen door de lucht en blazen de kisten op in duizend kleine stukjes. Iets wat lange tijd leuk blijft en er voor zorgt dat je vaak terug wilt komen naar deze game modus.

  3. Prop Hunt

  Wie als kind op het schoolplein altijd het liefst verstoppertje speelde, zal waarschijnlijk het meest genieten van Prop Hunt. In Prop Hunt, ook wel bekend als Hide'N'Seek, heb je, net als bij 'echt' verstoppertje, spelers die zich verstoppen en spelers die moeten zoeken naar degenen die zich verstopt hebben. De spelers die zich moeten verbergen, kunnen de identiteit van verschillende voorwerpen op de map aannemen.

  Het doel van de verborgen spelers, of props, is om zo normaal mogelijk over te komen en de zoekers te vermijden. Als ze de volledige ronde overleven, hebben ze gewonnen. Wanneer alle props dood zijn, hebben de zoekers gewonnen.

  De zoekers moeten, door op de voorwerpen te schieten, erachter komen wat nu een speler is en wat een standaard voorwerp op de map is. Bij ieder schot dat de zoekers verkeerd lossen, zullen ze een klein beetje leven verliezen, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de zoekers dood neervallen wanneer ze te vaak op het verkeerde voorwerp schieten.

  Evenals Melon Bomber is deze Garry's Mod game modus het beste te spelen met vrienden. De spanning is elke keer weer om te snijden wanneer een zoeker langs je loopt en niet in de gaten heeft dat jij een speler bent.

  2. Murder

  Murder is een soort snelle en hectische Cluedo. Het idee is erg simpel: er zijn meerdere mensen in één server op een map naar keuze. Eén van hen is de Murderer, met als doel om iedereen te doden.

  Eén andere speler heeft een revolver, hij heeft als doel om erachter te komen wie de moordenaar is en hij moet deze speler om het leven brengen. De rest van de spelers zijn omstanders, die voorwerpen moeten verzamelen. Wanneer iemand vijf voorwerpen heeft, krijgt hij ook een revolver.

  Aan het begin van de game weet niemand wie welke rol heeft. Het is dus een kwestie van vertrouwen in elkaar dat zij de waarheid spreken en niet de moordenaar zijn. De moordenaar heeft een mes, dat in het begin van de game verborgen is. Niemand weet dus wie de moordenaar is.

  Het doel van de moordenaar is om iedereen uit te schakelen zonder zelf dood te gaan. De rest moet dus voorwerpen verzamelen en erachter zien te komen wie de moordenaar is, terwijl de persoon met de revolver orde probeert te handhaven. Het resultaat is een chaotische game modus waar iedereen elkaars vertrouwen probeert te winnen. De game resulteert meestal in groot bloedbad waarin de moordenaar overwinnend is, of op het laatst door een kogel om het leven wordt gebracht.

  1. Trouble in Terrorist Town

  Trouble in Terrorist Town (TTT) is vergelijkbaar met de hiervoor al genoemde Murder game modus, alleen is deze iets uitgebreider. In TTT heb je te maken met één traitor, één detective en een groep innocents. De traitor moet iedereen om het leven zien te brengen, voordat de tijd op is. De detective moet erachter komen wie de traitor is of zijn (er kunnen namelijk ook meerdere traitors zijn).

  Het verschil met Trouble in Terrorist Town en Murder is dat in TTT de innocents terug kunnen vechten. Iedereen in TTT heeft namelijk de wapens die op de map te vinden zijn. Wat de traitor en detective van de innocents onderscheiden, is dat zij beschikken over een aantal extra gadgets die ze kunnen kopen. Zo kan de traitor een grote bom kopen of kan de detective een speciaal pistool kopen.

  Evenals in Murder draait Trouble in Terrorist Town om het winnen van vertrouwen. Je kan Trouble in Terrorist Town zien als een bloederige en snelle versie van 'Wie is de Mol', maar dan zonder de BN'ers. TTT komt samen met Garry's Mod. Je hoeft dus alleen maar GMod op te starten en een server in te gaan.

  Dit waren de beste Garry's Mod game modes op een rijtje. Laat ons in de reacties weten wat jij de beste Garry's Mod game modes vindt!

  Garry's Mod

  Verkijgbaar vanaf 24 december 2004

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.