De beste gaming figurines om op de plank te zetten!

Article
zondag, 27 maart 2022 om 14:00
borderlands 3 mini epics figure tiny tinaf1648224702
Video games zijn per definitie een visueel medium, waar je bovendien ook nog eens uren naar staart. Dan is een sterk design onmisbaar, dus het is geen wonder dat er heel wat personages zijn waar we als de game is uitgespeeld nog steed uren naar kunnen kijken. Dat kan mooi met deze figurines!

Tiny Tina

Borderlands heeft een sterke visuele identiteit en dat zie je ook terug in de personages. Je kunt ze bijna niet vergeten als je ze eenmaal hebt gezien. Tiny Tina is daarop geen uitzondering.
Figurines in de stijl van Tiny Tina’s Wonderlands konden we helaas nog niet vinden. Maar daar is deze figurine gebaseerd op Borderlands 3 niet minder om. Dit is het moment om de gekkigheid van Tiny Tina in huis te halen.
geralt figurinef1648224888

Geralt of Rivia

Wat hebben The Witcher 4 en Baby Yoda gemeen? Ze worden beide vrij regelmatig aangeduid met onofficiële namen die de makers eigenlijk liever niet zien. Want ja, de nieuwe Witcher game begint een nieuwe sage en is dus niet ‘The Witcher 4’.
De vraag is dan ook of we Geralt of Rivia wel gaan zien in die nieuwe game. Mocht je je druk maken dat je de beste man nooit meer buiten zijn Henry Cavill-gedaante ziet, dan hebben wij de oplossing: een figurine van onze favoriete Witcher.
link figuref1648225001

Link

Eenendertig jaar lang zag link er steeds ongeveer hetzelfde uit. Maar voor Breath of the Wild moest het roer om. Met alle tradities die uit het raam gekieperd werden moest ook Links kledingkast eraan geloven.
Gelukkig mag zijn nieuwe outfit er ook best zijn. Als jij ook fan bent van zijn nieuwe look dan kun je die met deze figurine in huis halen. Het is een pose die je misschien herkent van een Amiibo, maar zo’n PVC statue is toch net even gedetailleerder.
kingdom hearts iii bring arts soraf1648225174

Sora

Kingdom Hearts is even berucht als beroemd, maar één ding moet je de serie nageven: de personages zijn uitermate herkenbaar. Vooral Sora mag zich inmiddels tot de iconen van de game-wereld rekenen. Hij kreeg zelfs de eer om de Super Smash Bros. Ultimate DLC af te sluiten.
Van alle Disney-personages in Kingdom Hearts heb je waarschijnlijk genoeg beeltenissen als je even zoekt. Maar misschien wil je Sora daar ook aan toevoegen. In dat geval kun je vast uit de voeten met deze figurines.
sonic the hedgehog movie pvc statuef1648225303

Sonic

Niemand had na de eerste trailer voor de Sonic film durven hopen dat er iets goeds uit die film zou komen. Maar wat uitstel en een nieuw ontwerp later stond er toch een verrassend acceptable game film. Hij was zelfs goed genoeg om een vervolg te krijgen.
Met dat vervolg in aantocht is dit misschien het moment om nog eens terug te denken aan die eerste film. Er zijn zat figurines van Sonic, maar deze gebaseerd op de film is toch wel erg geslaagd. Hij zou zeker niet misstaan op je Sonic-altaar.
pokemon vinyl figures select serie 2 gengarf1648225437

Gengar

Als Pikachu je favoriete Pokémon is loop je het risico om gezien te worden als iemand met een wel heel eenvoudige smaak. Voordeel is dan weer wel dat je nooit om merchandise verlegen zit. Maar vandaag willen we eens een andere Pokémon in het zonnetje zetten: Gengar.
Wat maakt Gengar zo geweldig? In de eerste plaats is het gewoon een prima Pokémon. Maar daar komt bij dat we toch altijd onder de indruk zijn dat Gengar van een paarse bal met armpjes, beentjes en een gezicht zoiets herkenbaars weet te maken. We moeten trouwens ook zeggen dat het idee van een vriendelijke Gengar in huis wel fijn is tegen de andere spoken.
silent hill 2 figma pyramid headf1648225572

Pyramid Head

Wat is het toch frustrerend lang geleden dat we een Silent Hill game hebben gehad. Of het er ooit nog van komt is de vraag (al zijn er aanwijzingen dat het misschien eindelijk gaat gebeuren). Dan moeten we het maar met merchandise doen.
Als je bekend bent met Silent Hill 2 blijf je misschien liever uit de buurt van Pyramid Head dan dat je hem in huis haalt. Maar er is één belanrijk voordeel van Pyramic Head figurines. Ze zijn van plastic en gaan je dus niet vermoorden. Denken we.
crash bandicoot n sane trilogy crash bandicoot statuef1648225676

Crash Bandicoot

Elke console heeft zo zijn eigen iconen. Die van de eerste PlayStation was Crash Bandicoot. Of we Crash ooit nog terug gaan zien op een PlayStation is een beetje de vraag, maar zijn geschiedenis verander je niet meer.
Een personage dat zo iconisch is moet wel wat figurines hebben. En inderdaad, je kunt Crash thuis op de plank zetten. Hij heeft al zijn meest herkenbare eigenschappen: de oranje vacht, de blauwe broek en de grote, veelal open mond.
the legend of zelda collector s edition majora s mask pvc statuef1648225903

Majora’s Mask

Sommige dingen in games zijn herkenbaar omdat je ze zo vaak ziet. Andere moeten het juist hebben van hoe uniek ze zijn. In die categorie vinden we Majora’s Mask.
Nu helpt het ook mee dat Majora’s Mask als game inmiddels erg geliefd is. Volgens sommigen is hij zelfs beter dan grote broer Ocarina of Time. Hoe het ook zij: het letterlijke masker is een prachtig ding en ook bijzonder mooi uitgevoerd in deze figurine.
mega man 11 mega man 1 4 scale statue first 4 figuresf1648226041

Mega Man

We hebben al heel wat iconische personages voorbij zien komen in dit rijtje. We hadden het artikel kunnen afsluiten met een niche personage om de boel een beetje in balans te brengen. Maar dat had een bijzonder sterke wil gevergd na het zien van deze Mega Man figurine.
Mega Man hoort bij de de game-helden waarvan zeker geen tekort aan afbeeldingen is. Toch heeft deze in het bijzonder echt alles mee. De dynamische pose alleen al is genoeg om de aandacht te trekken. Deze figurine moet wat kosten, maar dan heb je ook wat.