De beste games van 2014: Watch Dogs

Article
woensdag, 18 december 2013 om 17:00
xgn google image
Hoewel Watch Dogs in eerste instantie nog eind dit jaar uit zou komen, heeft Ubisoft de keuze gemaakt om haar eerste grote titel voor de nieuwe generatie consoles nog wat tijd op de monteertafel te gunnen. Aiden moet nog even wachten voordat hij in het tweede kwartaal van 2014 los mag gaan, maar losgaan gaat hij dan zeker weten!
Watch Dogs is een game die jouw blik op de wereld van vandaag moet doen veranderen. Anno 2013 is het heel normaal als jouw mobieltje duurder is dan de televisie die in de woonkamer staat. Alles en iedereen is dezer dagen met elkaar verbonden. In de game reis je af naar het fictieve Chicago, waar een uiterst geavanceerd computersysteem onder de naam CToS de boel in de gaten houdt. Dit systeem bestuurt vrijwel elk stukje technologie in de stad en bevat tevens alle informatie over diens inwoners.
Jij kruipt in de rol van meesterhacker Aiden Pierce. Deze Iers-Amerikaanse man heeft zijn vaardigheid geleerd in dienst van de Fixers, een groep huurlingen die ingezet wordt voor onder andere moorden of verdwijningen. Het verhaal om de protagonist is nog steeds niet helemaal uit de doeken gedaan, maar het is bekend dat Aiden strijdt om zijn dierbaren te redden die in gevaar zijn.
Dit doet de beste man met behulp van zijn ‘Profiler’. Dit is zijn handige hulpmiddel waarmee hij praktisch alles in de stad kan manipuleren. Van het verstoren van signalen tot het besturen van treinen, alles is mogelijk. Ook meeluisteren met telefoongesprekken en het leegroven van bankrekeningen is geen probleem. Houd er wel rekening mee dat alles wat jij uithaalt met het apparaat, stroom kost. Je zult soms dus rustig aan moeten doen en moeten wachten tot de batterij weer gevuld is.
Ook in de multiplayer kun je plezier maken met jouw hackkunsten. De multiplayer in de game is gefuseerd met de singleplayer, waardoor je zonder moeite in jouw eigen wereld kunt spelen, totdat iemand in jouw game komt. In een één vs. één interactie kun je elkaar proberen te hacken om zo punten en geld binnen te halen voor jouw eigen personage. Aan de andere speler de taak om de indringer om te leggen. Het is een kat-en-muis spel dat voor zeker een aantal spannende uren gaat zorgen.
Watch Dogs lijkt een gigantische game te gaan worden die een heleboel interactiviteit biedt. Aiden is een gigantische antiheld, die heel goed laat zien dat de digitale wereld niet zo veilig is als veel mensen denken. De mogelijkheden die ontstaan met de Profiler in de hand zijn eindeloos en in zowel de single- als de multiplayer kun je naar hartenlust iedereen het leven zuur maken.