Viva la Games: Jamie Cullum bekend met Grand Theft Auto

Article
woensdag, 18 december 2013 om 18:00
xgn google image
De afgelopen twee weken zijn we gamen in de realiteit tegengekomen. Zo kan er gespeeld worden met PS Vita's in de bioscoop en kwam Mike een leuke verwijzing tegen naar Grand Theft Auto.
Soms is het niet zozeer dat je games in een andere setting tegenkomt, maar ook meer de mensen die het erover hebben. Zo keek ik laatst naar een nieuwe aflevering van Never Mind the Buzzcocks, wat in feite een Britse panelshow is die als hoofdonderwerp muziek gebruikt. Een specifieke ronde in dit programma is de zogenaamde 'Intros Round'. Twee mensen uit het team imiteren de intro van een liedje, waarna het derde teamlid de naam van het liedje moet raden.
In dit geval was Jamie Cullum te gast die samen met captain Phil Jupitus de intro deden voor 'The Message' van Grandmaster Flash and the Furious Five. Samen werd het liedje echt perfect nagebootst, maar het derde teamlid kon het niet raden. Daarom gaf Jamie Cullum als tip: "Wanneer was de laatste keer dat jij Grand Theft Auto hebt gespeeld?". Zo is 'The Message' een bekend nummer op de radio in Grand Theft Auto: Vice City.
Uiteindelijk was ik dus een beetje verbijsterd over Jamie Cullum, die plotseling met wijsheden over Grand Theft Auto komt. Nou kan hij het even hebben opgezocht aan het begin van de show, maar zoiets zeg je niet als je er zelf niks mee hebt. Zeker als het derde teamlid een dame is, die in het antwoorden van de vraag duidelijk aangaf niks te hebben met Grand Theft Auto. Daarom moet je nooit mensen inschatten op hoe zij eruitzien en wat zij doen, want van binnen kunnen het toch allemaal gamers zijn.
Zelf ben ik gamen op twee manieren in de realiteit tegengekomen. Allereerst in de bioscoop, de Pathé in Groningen. Zodra je daar op de tweede verdieping komt staan daar allemaal PS Vita's waarmee gespeeld kan worden. Omdat ik normaal alleen oog heb voor de bioscoop zelf en thuis alles kan spelen wat ik wil, heb ik er nooit zoveel aandacht aan besteed. Maar als ik erover nadenk staan die Vita's daar al best lang. Speciaal voor deze rubriek heb ik even een kijkje genomen. Wat bleek? De PS Vita's hebben e-norm veel games erop staan, alleen zijn het niet de volledige games, maar slechts demo's. Ik snap de toegevoegde waarde dan ook niet helemaal. Maar goed, het is wel geinig dat mensen zo met de Vita kunnen stoeien.
Verder heb ik afgelopen week een boek uitgelezen: A Street Cat Named Bob, van James Bowen. Dat boek is echt fantastisch. Het vertelt het waargebeurde verhaal van James, die verslaafd was aan drugs en nauwelijks een dak boven zijn hoofd had, laat staan een baan om geld te verdienen. Op een dag vond hij de straatkat Bob en die heeft zijn leven gered, en andersom hij die van de kat.
Op een gegeven moment staat er aan het einde van het boek een passage waarin Bowen vertelt even Halo 2 gespeeld te hebben op een oude Xbox die hij ergens vandaan heeft geplukt. Hij doet dit om tijd te verdrijven omdat hij aan het afkicken is van methadon. Verder komt gamen in het hele boek niet terug, maar die paar zinnen die er wél over gingen zijn me opgevallen.

Populair Nieuws