De beste games van 2014: Titanfall

Article
donderdag, 26 december 2013 om 12:00
xgn google image
Titanfall is een game die nu al door menig journalist wordt geroemd. Respawn Entertainment heeft volgens velen dan ook goud in handen. De first-person shooter gaat een frisse ervaring leveren door single- en multiplayer met elkaar te fuseren. Laten we eens kijken wat deze game ons zal gaan bieden in 2014.
Zoals eerdergenoemd is Titanfall een titel die zich enkel en alleen richt op de multiplayer. Online neem jij het op tegen je vijand, zowel te voet als in zogenoemde Titans. Deze behendige vechtrobots zijn de paradepaardjes van de game. Wanneer jij in een match genoeg verdiensten hebt geleverd, kun jij zo’n mechanisch monster oproepen en besturen.
Titans zijn er in diverse soorten en maten. Op het moment van schrijven zijn er drie types onthuld: de Atlas, de Ogre en de Stryder. Iedere Titan heeft zijn eigen specialiteit, variërend van een hogere wendbaarheid tot een sterker arsenaal aan wapens. De besturing van de robots verloopt hetzelfde als bij jouw eigen soldaat, met als enige uitzondering dat Titans niet kunnen springen, bukken of dekking zoeken. Je zult dus op sommige momenten creatief uit hoek moeten komen om de situatie meester te zijn.
Ondanks dat de game zich focust op de multiplayer, wordt er toch een verhaal verteld. Respawn, de ontwikkelaar van Titanfall, heeft daarom in de online gevechten niet speelbare karakters toegevoegd die tijdens het gevecht naar een plot toewerken. Zo krijg je toch een betere kijk op de wereld van Titanfall, zonder een campaign te hoeven doorkruisen.
Dit alles moet zorgen voor een interessante speelervaring die je samen met je vrienden helemaal los laat gaan, en tegelijkertijd een grimmig en keihard verhaal vertelt van een oorlog die een hele planeet naar zijn ondergang helpt. Hou begin maart alvast vrij, zodat jij meteen jouw Titan kunt inroepen als de elfde is aangebroken.