Stem op de tofste films van 2014

Article
donderdag, 26 december 2013 om 13:00
xgn google image
De afgelopen maand hebben we al uitgebreid uitgekeken naar de beste games van 2014. Zo blijkt onder andere dat jullie het meeste uitkijken naar Watch Dogs, een hele goede keuze. In 2014 verschijnen behalve games echter ook genoeg films die de moeite waard beloven te zijn. Wij zetten de tofste voor je op een rij.
Filmmakers hebben niet stil gezeten. In 2014 kun je iedere maand wel twee keer naar de bioscoop als je iedere toffe film wilt zien. Alleen in januari al kun je naar het fantastische The Wolf of Wall Street, op avontuur met The Secret Life of Walter Mitty, vechten tegen aliens in Ender's Game, kiezen tussen familie of vrijheid in Out of the Furnace en het opnemen tegen demonen in I, Frankenstein. Goede films genoeg.
Fans van superhelden kunnen gelukkig ook veelvuldig naar de bioscoop volgend jaar. Marvel gaat helemaal los met Captain America: The Winter Soldier, X-Men: Days of Future Past, The Amazing Spider-Man 2 en Guardians of the Galaxy. Met zoveel superhelden hoeven we ons geen zorgen meer te maken over het lot van de wereld. Als je trouwens meer van DC houdt, dan kun je naar The LEGO Movie om van Batman te genieten.
Kun je niet wachten om weer een vette actiefilm in de bios te zien? Wat dacht je dan van übermachofilm The Expendables 3, het Koreaanse Snowpiercer, 300: Rise of an Empire, het Indonesische The Raid 2: Berandal, reboot RoboCop of Edge of Tomorrow? De keuzes zijn eindeloos. Wil je liever lekker lachen met je vrienden dan kun je met een gerust hart naar de sequels Anchorman 2: The Legend Continues, Dumb and Dumber To, 22 Jump Street, Muppets Most Wanted of Horrible Bosses 2.
Neem een kijkje in het verleden met de bouwer van de ark Noah, het verloren gaan van Pompeii, de gruwelijke slavenhandel in 12 Years a Slave of het ontstaan van een Griekse held in The Legend of Hercules. De toekomst wordt echter ook niet vergeten en daarom kunnen we in 2014 door een worm gat reizen in Interstellar, vechten voor ons leven in Jupiter Ascending en de kracht van computers uittesten in Transcendence.
Ons punt is wel duidelijk. Voor iedere filmliefhebber zal er genoeg in de bios verschijnen dat een bezoekje waard is. Kun je nu echt niet kiezen, dan kun je onderstaande slideshow even doorkijken waarin we onze 15 favorieten hebben verzameld in willekeurige volgorde.
Een volgorde aanbrengen in films die nog uit moeten komen is een moeilijke taak. Daarom mogen jullie dat klusje klaren door te stemmen in onderstaande poll. Je kunt tot en met 2 januari een stem uitbrengen. Vlak daarna zullen wij bekendmaken wat volgens jullie de tofste films van 2014 zijn. Op welke films kunnen jullie niet wachten? Staat jouw favoriet niet in onderstaande lijst, zet hem dan in de reacties en we zullen je stem meenemen.

Populair Nieuws