De beste games van 2014: The Witcher 3: Wild Hunt

Article
vrijdag, 03 januari 2014 om 17:00
xgn google image
In 2014 komen er meerdere role-playing games uit. Denk bijvoorbeeld aan Dragon Age: Inquisition of The Elder Scrolls Online. Een andere bekende naam die zich hierbij gaat voegen, is The Witcher 3: Wild Hunt. In dit derde deel gaat ontwikkelaar CD Projekt RED de saga afsluiten en wij zitten al met smart te wachten op deze veelbelovende game.
In The Witcher 3: Wild Hunt gaat het verhaal met Geralt of Rivia verder. Na de oorlog tussen The Empire of Nilfgaard en The Northern Kingdoms is het noorden achtergelaten in een wereld van chaos. Overal lopen monsters waar Geralt het tegen op moet nemen. Hoe het verhaal exact verder gaat lopen, moeten we nog even afwachten. Dit hangt eigenlijk ook volledig van de speler af. Alle keuzes die je maakt hebben namelijk invloed op de verhaallijn. Laat je een monster bijvoorbeeld leven wanneer hij vlucht of ga je er achteraan om de klus te klaren? Het lot ligt volledig in jouw handen.
The Witcher 3: Wild Hunt
Hoewel het verhaal al 50 uur inneemt volgens de ontwikkelaar, zijn er daarnaast net zoveel uren te besteden in de zijmissies. De game speelt zich af in een enorme, levendige, open wereld waar altijd wel iets te beleven valt. Je kunt gaan en staan waar je wil. Lopend, te paard of per boot. Hierbij kom je geen laadschermen of onzichtbare muren tegen. Dit is allemaal mogelijk doordat het spel gebruikmaakt van de kracht van de nieuwe generatie consoles, maar ook PC-gamers kunnen hier van genieten. Aangezien CD Projekt RED het een slecht idee vindt om de game cross-gen uit te brengen, hoef je ook geen kwalitatief verschil tussen platformen te verwachten.
Het gevechtssysteem in Wild Hunt gaat erg lijken op dat van zijn voorganger. Alleen dan met nog betere animaties. Bij het verslaan van monsters moet er goed worden nagedacht over de tactiek en wapens. Anders kan dit nog wel eens je leven gaan kosten. Wat sommigen misschien wel jammer zullen vinden, is dat je dit hele spektakel alleen in je eentje kunt beleven. De ontwikkelaar heeft al laten weten dat het spel geen multiplayer krijgt. Ondanks dat wordt The Witcher 3: Wild Hunt een game om je ogen bij uit te kijken. Een exacte releasedatum is helaas nog niet bekend, maar volgens ons is dit wel het wachten waard!