De beste games van 2014: The Order: 1886

Article
dinsdag, 17 december 2013 om 17:00
xgn google image
Een van de meest geheimzinnige, aankomende games voor de PlayStation 4 is toch wel The Order: 1886. De game werd deze zomer onthuld tijdens de E3 en is na haar onthulling een beetje op de achtergrond geraakt. De hoogste tijd dus om eens te kijken wat deze nieuwe titel allemaal te bieden heeft.
The Order: 1886 vertelt het verhaal van een alternatieve geschiedenis, waar een oude orde van ridders de wereld beschermt van zogenoemde halfbloed monsters - bestaande uit een combinatie van mens en dier. Zo rond de zevende en achtste eeuw begon een groep mensen dierlijke karaktereigenschappen te ontwikkelen. De rest van de bevolking was doodsbang voor deze ‘vreemde’ wezens en er ontstond een oorlog. Ondanks dat de mensen qua aantallen de overhand hadden, zorgden de dierlijke krachten van de halfbloeden ervoor dat zij de conflicten wonnen, die zich door de eeuwen heen passeerden.
The Order: 1886
In 1886 is de oorlog nog altijd onbeslist. Met dank aan de Industriële Revolutie is de mens sterker geworden, met de komst van nieuwe wapens en technieken. Desondanks staat de mens op de rand van de afgrond, omdat de armen ook nog eens in opstand komen tegen zowel de rijken als de sociale orde. In de game ga je aan de slag met vier leden van de orde, die samen een team vormen.
De oudste van het viertal is Sebastian Mallory. Mallory wordt gezien als één van de beste ridders die de orde ooit heeft gekend. Grayson is een goede vriend van Mallory en strijdt al eeuwen tegen de vijand van de orde. Isabeau D’Argyll is een van de jongere ridders van de orde, maar doet niet onder voor de rest. Als oud-leerling van Grayson weet ze heel goed wat ze doet en haar loyaliteit voor de orde ligt diep. Het vierde en jongste lid is Marquis de Lafayettem: een voormalig legerofficier en nu lid van de orde. Met hulp van Mallory werd hij overgehaald om toe te treden binnen de orde en omdat hij nog in training is, is hij nog geen officiële ridder.
Met deze vier helden ga je de strijd aan tegen de halfbloeden. The Order is een third-person shooter en Ready at Dawn wil door middel van een iets lager camerastandpunt een hele filmische ervaring afleveren. Dankzij de Industriële Revolutie zijn er een heleboel futuristische wapens ontworpen, waarmee jij in-game aan de slag kunt gaan. Details over de schietijzers zijn nog niet bekend, maar de ontwikkelaar liet weten dat de ervaring 'ongewoon maar verrassend' zal zijn.
The Order: 1886 belooft een grootse game te worden, waarin de mens niet de machtspositie inneemt. Over gameplay en andere details valt nog erg weinig te zeggen. Uitgever Sony en ontwikkelaar Ready at Dawn houden vooralsnog de kaken stijf op elkaar. Echter, met een release van 2014 in gedachten, zal het niet lang meer duren voordat The Order: 1886 de aandacht krijgt die ze verdient.

Populair Nieuws