De 10 meest gewilde games van 2014

Article
dinsdag, 17 december 2013 om 17:30
xgn google image
Nog even en dan mogen we weer champagne drinken, vuurwerk de lucht in schieten en 2014 hartelijk welkom heten. Omdat 2014 een echt topjaar wordt qua games, vroegen wij aan jullie wat de games zijn waar jullie het meest naar uitkijken. Jullie hebben massaal jullie stem uitgebracht - nog nooit kreeg een poll zoveel stemmen van jullie! -, maar welke game staat er nu eigenlijk op één?
Voordat wij de top tien aan jullie bekendmaken, is het leuk om te kijken naar sommige opmerkelijke zaken die naar voren zijn gekomen in deze Top 10. Zo werd duidelijk dat jullie helemaal niet uitkijken naar een racegame in 2014. Van de vier titels met auto's (Project CARS, Mario Kart 8, Forza Motorsport 5 en Driveclub) die in de lijst stonden - en The Crew die werd aangedragen in de reacties -, hebben de racegames maar vijf stemmen binnengesleept, verdeeld over drie van de vijf games.
Daarnaast schitteren sommige games in de Top 10 door afwezigheid. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat denk je van Titanfall? De game van Respawn Entertainment kon maar rekenen op één stem van jullie. Verreweg niet genoeg om in de Top 10 opgenomen te worden.
Maar ook genoeg andere grote games komen niet in het komende lijstje voor. Zo hebben jullie geen zin om zombies af te slachten in Dead Rising 3 (2 stemmen), aan de slag te gaan met Solid Snake in Metal Gear Solid: Ground Zeroes (1 stem) of te stelen en roven in Thief (3 stemmen).
Welke games zijn dan wel in het lijstje terecht gekomen? Welke games worden de toppers van volgend jaar, en zijn een instant-buy wanneer ze eindelijk in de winkel liggen?

10. inFamous: Second Son

Op de tiende plaats staat een game waarmee we in maart al mee aan de slag kunnen: inFamous: Second Son. De Sony-titel kreeg uiteindelijk iets meer dan twee procent van de stemmen, genoeg om het laatste plekje in deze lijst te veroveren.
Dat Second Son een titel is die we in de gaten moeten houden, was ons al een tijdje duidelijk. Nour schreef afgelopen zomer een impressie over de game en noemde het spel behoorlijk indrukwekkend, en plaatste de nieuwe inFamous toen al in de top van de PlayStation 4 games.
In de game ga je aan de slag met een nieuw personage, Delsin Rowe, en een nieuwe stad - Seattle. Ook nieuw in Second Son is dat je veel gebruik zult maken van rook, een originele draai op de speciale krachten van helden. Zo kun je jezelf in zo'n wolk veranderen en door hekken vliegen, maar ook rookprojectielen afvuren op je tegenstanders.
inFamous: Second Son

9. Valiant Hearts: The Great War

Nummer negen in de lijst is misschien wel een opvallende titel en wel om verschillende redenen. Zo spelen games wel vaker af tijdens een wereldoorlog, maar eentje in de loopgraven van Frankrijk en België gebeurt niet vaak. Daarnaast is Valiant Hearts: The Great War ook geen game waar jij honderdduizend Duisters probeert neer te maaien, maar een game waarin jij in point-and-click stijl het verhaal beleeft van vijf personages, die verbonden zijn door de Eerste Wereldoorlog.
Dat Valiant Hearts: The Great War een toptitel lijkt te worden, was al te lezen in de impressie van Rox, over de game. Volgens haar zijn er geen twijfels over de game, en ziet The Great War en niet alleen heel mooi uit, maar is het ook nog eens gigantisch verfrissend tussen alle typische oorlogsgames.

8. The Elder Scrolls Online

Nummer acht van de Top 10 scoorde net zoveel stemmen als de nummer negen, maar kon rekenen op meer reacties: The Elder Scrolls Online. Nog een paar maanden wachten en we kunnen met deze titel van Bethesda aan de slag, mits je hem op de PC wilt spelen. Wacht je op de PS4- of Xbox One-versie, dan moet je helaas even wachten tot juni.
The Elder Scrolls Online belooft een unieke draai te geven aan de wereld van de franchise. Zo is TES: Online geen RPG, maar een echte MMO, met abonnement en al. In Tamriel is lang niet alles koek en ei in de nieuwe game, maar is er een enorme oorlog gaande. Daarnaast is de wereld van de game ook nog eens gigantisch. Je loopt dit keer niet alleen rond in Skyrim, Cyrodiil of Morrowind, maar in de volledige wereld van Tamriel. Van High Rock tot Black Marsh, elk deel van de map is beschikbaar om te verkennen.
The Elder Scrolls: Online

7. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt, de nummer zeven van de lijst, kreeg zeven procent van alle stemmen, en kon rekenen op meerdere positieve reacties. Jullie vinden de game van CD Projekt RED er namelijk goed uitzien, en is van meerdere mensen het spel, waar jullie het meeste naar uitkijken in 2014.
Dat de game goed is, bleek ook uit de impressie die Nour afgelopen juni schreef over het derde deel van de serie. Wild Hunt is namelijk een game die goed laat zien waar de next-gen consoles tot toe in staat zijn. The Witcher 3 heeft een complex maar diepgaand verhaal - niet geheel verwonderlijk aangezien het op boeken is gebaseerd -, ziet er grafisch gigantisch goed uit en lijkt qua gameplay ook heel goed in elkaar te zitten. Genoeg redenen om de zevende plaats in deze top 10 in de wacht te slepen.

6. Dark Souls II

Jullie zitten niet alleen te wachten op goede games in 2014, maar ook om opnieuw en opnieuw dood te gaan. In Dark Souls II welteverstaan. De game van From Software kreeg van jullie net iets meer stemmen dan The Witcher 3: Wild Hunt, genoeg om de zesde plek in deze lijst in te nemen.
Wij hebben deze nieuwe game inmiddels al een paar keer aan de tand mogen voelen - zoals te lezen is in onze impressies. Bovendien hebben we Dark Souls II ook staan in ons lijstje met de beste games van 2014. Het spel zal verder gaan waar Demon's Souls en Dark Souls zijn gebleven, en aangezien beide games een dikke 9 scoorden in hun recensies, kunnen wij ervan uitgaan dat Dark Souls II ook weer een topper wordt.
In de game kunnen wij onder andere aan de gang met twee nieuwe klassen: de Temple Knight en de Dual Swordsman. Daarnaast wordt duisternis nog belangrijker in de game. In bepaalde delen van Dark Souls II zie je namelijk geen hand voor ogen, waardoor je gebruik moet maken van een fakkel of een andere lichtbron. Zo'n antieke zaklamp zorgt er wel voor dat je of een zwaard of een schild thuis moet laten, wat voor extra dynamiek in de game zorgt.
Met fakkel, schild zwaard, eigenlijk maakt het allemaal niet veel uit. Ook in Dark Souls II zul je weer honderden keren het loodje leggen. Een heerlijk vooruitzicht, waar jullie nu al niet op kunnen wachten.
Dark Souls II

5. Uncharted 4

Uncharted 4 is misschien wel de game in deze lijst waar wij het minste van weten op dit moment, maar toch kon de nieuwe game van Naughty Dog rekenen op dik acht procent van de stemmen, genoeg om de vijfde plek te bereiken.
Want wat is er nou eigenlijk bekend van Uncharted 4? Eigenlijk helemaal niets. De game werd in november aangekondigd tijdens Spike TV All Access, we weten dat de game alleen zal uitkomen op de PlayStation 4 en daar blijft het wel zo'n beetje bij.
Het enige tastbare wat we hebben gezien van Uncharted 4 is een aankondigingstrailer van 72 seconden, waarin een camera over een kaart glijdt en een rauwe mannenstem bedreigingen loopt te maken. Er is dus nog heel weinig duidelijk over deze nieuwe game, maar iets dat wel duidelijk is, is dat we mogen verwachten dat Uncharted op de PS4 opnieuw een topper gaat worden.

4. Super Smash Bros.

Met iets minder dan tien procent van de stemmen mist Super Smash Bros. net het podium. De game - die voor zowel de Nintendo 3DS als de Nintendo Wii U zal verschijnen - krijgt langzaamaan steeds meer informatie. Zo werd in de afgelopen maanden bekend dat verschillende originele personages speelbaar zijn in de game. Altijd al eens willen vechten met de trainer uit Wii Fit, of misschien de Villager uit Animal Crossing? Dan kun je je hart ophalen met deze game!
Dat betekent niet dat gouwe ouwe's ontbreken. Zo kun je aan de slag met onder andere Mario, Luigi, Sonic en Link! Volgens jullie genoeg redenen, die ervoor gaan zorgen dat Super Smash Bros. volgend jaar een geweldige titel gaat worden.

3. Destiny

Het laagste treedje van het podium is gereserveerd voor Destiny. Eenmaal bij de top drie aangekomen, zien we verschillende triple-A titels voorbijkomen, en Destiny kan zeker in dat rijtje geschaard worden. De nieuwe titel van Bungie kon van jullie rekenen op ruim elf procent van de stemmen, genoeg voor een plekje op het podium.
Over Destiny is al heel veel gehoord, gesproken en geschreven - de game werd zelfs uitgeroepen tot Game of the Show tijdens de Gamescom dit jaar - en lijkt één van de grote klappers te worden van volgend jaar. Onze Lars schreef een tijdje terug een impressie over de game, en gaf aan dat Destiny echt een unieke ervaring geeft. Bungie probeert iets nieuws door de single- en multiplayer in de game op zo'n manier te mixen, dat alles naadloos in elkaar overgaat. We moeten nog even wachten tot 9 september, dan kunnen wij eindelijk met deze nieuwe game van Bungie aan de slag.
Destiny

2. The Division

Met bijna twaalf procent van alle stemmen neemt The Division een hele mooi tweede plaats in. De game heeft nog geen officiële releasedatum gekregen, maar lijkt nu al één van de - zo niet dé - topper van het najaar te worden.
Op de E3 waar de game werd aangekondigd konden we al met open mond staren naar alle mooie next-gen pracht waar The Division ons op trakteerde. Een ogenschijnlijk slimme AI, geweldige animaties - denk aan de op een kiertje staande autodeur die dicht wordt gedrukt als je er langs loopt -, gemixt met een goedwerkend physicssysteem, als realistisch exploderende banden als je erop schiet en een spannend coöperatief aspect. Al deze elementen deden ons letterlijk en figuurlijk watertanden.
De game liet na de E3 een tijdje niets van zich horen, tot de VGX Awards in december van dit jaar. Daar kreeg The Division een nieuwe trailer, Daarin was opnieuw te zien hoe goed die game er wel niet uitziet. Aan alles lijkt gedacht te zijn: van de manier waarop licht door kogelgaten schijnt tot de manier waarop sneeuw opstapelt op een politieauto. In onze impressie uit juni dit jaar schreven wij al dat alles wat Tom Clancy aanraakt in goud verandert, en dat lijkt ook het geval te zijn bij The Division.

1. Watch Dogs

Er blijft eigenlijk dan maar één game over om de eerste plek in te nemen in het lijstje games waar jullie het meest naar uitkijken in 2014, en dat is Watch Dogs. De game zou eigenlijk al dit jaar uitkomen, maar heeft er goed aan gedaan om uitgesteld te worden naar 2014. Met bijna 21 procent van de stemmen - bijna twee keer zoveel dan The Division - neemt Watch Dogs dik de eerste plek in.
Ook over Watch Dogs is al heel veel geschreven en verteld. Er is zelfs al een filmpje te vinden waarin veertien minuten aan gameplay te zien is, en daarom behoeft de game weinig uitleg. In Watch Dogs speel je Aiden Pearce, de meesterhacker uit Chigaco. Zoals de meesten van jullie al weten, draait het spel om het hacken van alles wat los en vast zit. Zit je in een auto en wil je niet wachten voor een rood stoplicht? Bliep, en het is groen. Wil jij wat extra cash bijschrijven op je bankrekening? Binnen no-time heb je twee nullen op je bankrekening erbij.
Het belooft iets unieks te brengen wat bijna nooit in een game voorkomt. Hacken en digitale veiligheid is hot, iets waar Watch Dogs goed op inspeelt. Combineer dit met indrukwekkende graphics en een hele vette actie, en je kunt niet anders zeggen dat het verdiend is dat Watch Dogs de meest gewilde game van 2014 is.
Watch Dogs

Populair Nieuws

Laatste Reacties