De beste games van 2014: Dying Light

Article
vrijdag, 27 december 2013 om 17:00
xgn google image
Vandaag behandelen we één van de meest geanticipeerde zombiegames ooit. Dying Light werd tijdens de onthulling met open armen onthaald en intussen zijn we nog steeds niet uitgepraat over de titel. Dying Light voorspelt veel goeds.
Aah, zombies. Wat zijn het toch een heerlijke wezens! Huidflappen die sereen wapperen in de wind, bij iedere schuifelende stap weer een paar centimeter van je darmen verliezen, sexy gorgelen met je kapot gekauwde tong; we beginnen spontaan te watertanden als we denken aan deze ondode wezens. Geen wonder dus dat we enthousiast worden van een nieuwe zombiegame. Maar Dying Light is niet zomaar een zombiegame! We mogen het beste van het beste verwachten met deze nieuwe game van ontwikkelaar Techland.
In Dying Light ben je niet zozeer met een verhaal bezig. De grootste prioriteit in een met zombies overspoelde wereld is overleven. Er zijn wel hoofdmissies die je kunt spelen om het aanwezige verhaal te spelen, maar wanneer je dat doet is aan jou. De game bevat een open wereld en je kunt zelf kiezen wat je gaat doen. Verplaatsen gaat heel handig met parkouring. Het hoofdpersonage klimt met het grootste gemak over daken. Lekker veilig van de rondschuifelende zombies op de straat.
Dying Light
Overdag is dat in ieder geval een optie. Dying Light bevat namelijk een dag- en nachtcyclus met een groot verschil tussen beide. Overdag zijn de zombies traag en kun je er met enige moeite gewoon voorbij rennen. Met het aanwezige zonlicht kun je de wereld afzoeken naar voorwerpen die je zullen helpen met overleven en kun je wapens in elkaar zetten of willekeurig gegenereerde overlevenden uit een benarde situatie helpen. Dat alles gaat redelijk rustig, maar je moet zorgen dat je veilig bent wanneer de zon ondergaat.
Tijdens de nachtcyclus veranderen de zombies namelijk. Opeens kunnen ze sprinten en klimmen ze je met gemak achterna de daken op. Je zult goed je best moeten doen om dan nog veilig te ontsnappen. Je kunt vallen zetten of afleidingen creëren. Je gaat het in ieder geval niet gemakkelijk krijgen, wanneer deze krachtige zombies massaal achter je aan zitten. Door deze tweesplitsing in de gameplay lijkt Dying Light ons ontzettend interessant. We kunnen dan ook niet wachten om met deze zombietitel aan de slag te gaan.