Hoe upgrade je PlayStation 4 games?

  Wie tijdens de feestdagen de nieuwe PlayStation 4 in huis heeft gehaald en recentelijk nog games heeft gekocht voor de current-gen consoles moet opschieten: de mogelijkheid om een aantal games te upgraden naar de nieuwe spelcomputer van Sony is slechts tijdelijk. Wanneer de actie precies stopt, lijkt verschillend per game. De fabrikant adviseert de spelers in ieder geval om haast te maken. XGN heeft de laatste weken nagenoeg de hele line-up van de PS4 van een cijfer voorzien. In dit artikel lees je hoe je je games kunt upgraden en welke titels de moeite waard zijn om nog een keer door te lopen op de next-gen.

  Voor tien á vijftien euro kun je op de PlayStation Store beslissen of je je PS3-versie wilt upgraden. Bij de games waarop dit mogelijk is, zit er een code in het hoesje inbegrepen. Log in op PlayStation Network en vul de code in via ‘redeem code’ op de online store. Het duurt even om grote games als Battlefield 4 en Injustice: Gods Among Us te downloaden vanwege de de grootte van de bestanden, dus houd rekening met een paar uur aan wachttijd. Is het bestand binnen, dan wil de console de procedure nog verifiëren. Je dient de PS3-disc van de betreffende game in de PS4 te werpen. De next-gen game wordt dan geactiveerd.

  Heb je op de PlayStation 3 een digitale versie van een game aangeschaft, dan maakt Sony het nog simpeler voor je. Als je op hetzelfde account bent ingelogd, krijg je al meteen een prijs van tien euro te zien als je het spel opzoekt. Om de digitale versie van de game te spelen, heb je overigens de disc van de PS3-versie nodig. Overigens ondersteunen niet alle games deze optie en het is nog maar de vraag of toekomstige spellen dat ook zullen doen. De verwachting is dat na het eerste kwartaal van 2014 de optie geheel verdwijnt. Sony wilde de vroege kopers van de PlayStation 4 een hart onder de riem steken en hen belonen dat ze de console vroegtijdig in huis hebben gehaald.

  Assassin's Creed IV:Black Flag

  Welke games zijn de moeite?

  Dat valt wat voor te zeggen, gezien de meeste triple A-titels dit najaar zijn verschenen. Daarbij moet je denken aan de volgende titels: Assassin’s Creed IV: Black Flag, Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4 en Injustice: Gods Among Us. Alle titels kwamen de afgelopen herfst op de markt en zijn op de huidige generatie redelijk goed tot uitstekend beoordeeld. Maar de ene next-gen versie is de andere niet, en daarom is het raadzaam om van tevoren even op te zoeken welke versies nu echt meer bieden ten opzichte van de ‘normale’ versies, ook al gaat het hier ‘maar’ om tien euro.

  We hebben alle next-gen versies naast de originele gelegd, en daarbij kwamen we tot een aantal constateringen. Zo is first-person shooter Battlefield 4 een verademing op de next-gen en daarmee een regelrechte aanrader om te upgraden. Call of Duty: Ghosts in next-gen heeft niet zo heel veel om het lijf en kun je beter laten liggen. Sportgames als FIFA 14 en NBA 2K14 bieden door dynamischere gameplay en verbeterde visuals een veel realistischere ervaring op de PS4 en zijn allebei aan te raden, maar die zijn helaas niet via de store te upgraden. Assassin’s Creed IV: Black Flag was op de huidige generatie al een bloedmooie game, maar de next-gen versie ziet er niet heel veel beter uit.

  Waar geen enkele verbetering in zit, is in de PS4-versie van LEGO Marvel Super Heroes. Het blijft weer een dijk van een LEGO-game, maar als je het op de PS3 al hebt gespeeld dan loont het niet om daar weer geld voor neer te leggen. Hetzelfde geldt een beetje voor Injustice: Gods Among Us. Hoewel je de meest complete versie in huis haalt en de game gebruik maakt van de aanraakbare sensoren op de DualShock 4, zijn de verschillen klein. Need for Speed: Rivals is aardig om te upgraden voor het visuele plaatje, maar hecht je daar niet zoveel waarde aan, dan is ook hier niets nieuws te ontdekken. Aanvankelijk zou Watch Dogs ook onderdeel van het programma zijn, maar aangezien die game is uitgesteld lijkt deze niet meer van toepassing te zijn.

  Vragen? Stel ze gerust!

  De upgrade code van Battlefield 4 loopt af op 28 maart 2014. Voor zover bekend geldt voor de andere drie dat ze na 31 maart 2014 niet meer te gebruiken zijn. We hopen dat je met dit artikel een beter inzicht hebt gekregen over het upgrade-systeem van de PlayStation 4. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust hieronder in de reacties.

  Battlefield 4

  Verkijgbaar vanaf 1 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.