De beste games van 2014: De Sims 4

Article
zaterdag, 04 januari 2014 om 17:00
xgn google image
Hoera, eindelijk een Sims-game waarin billen kunnen worden vervormd! Gelukkig heeft de game wel wat meer inhoud, hoewel EA/Maxis nog weinig heeft laten zien van De Sims 4.
In 2012 zagen wij een nieuwe Sims-game al zitten, maar we hebben er nog langer op moeten wachten. In de herfst van 2014 komt het er eindelijk van, want EA/Maxis heeft afgelopen jaar aangegeven dat De Sims 4 dan verschijnt. Eindelijk! De game wordt aanzienlijk meer soapy gemaakt, want het draait nu meer dan ooit om de emoties van je Sims.
Het tofste zal waarschijnlijk zijn dat Sims meer op elkaar reageren. Als die leuke jongen met dat kroeshaar ineens met dat knappe blonde meisje gaat praten, terwijl jij net je in een apenpak gestoken Sim op haar af had gestuurd, dan kan hij wel eens boos in een andere kamer gaan zitten of zelfs zijn frustraties gaan botvieren op een boksbal. Handig, want daarmee kan hij makkelijk nieuwe vaardigheden binnenhijsen en weer een beetje tot zichzelf komen.
De Sims 4
Of er voor het verschijnen van De Sims 4 nog meer uitbreidingen komen voor De Sims 3, is nog onbekend. De gamekasten puilen al redelijk uit van alle expansies voor die huidige Sims-game die in 2009 verscheen. Over uitbreidingen voor De Sims 4 is nog niet gerept, maar sowieso is er nog weinig getoond van de gameplay. Of er nog steeds levenswensen inzitten of dat daar ook veel aan gewijzigd wordt, dat is allemaal nog een grote verrassing.
Een van de allergrootste pluspunten aan De Sims 4 wordt dat er geen hypermoderne PC voor nodig is. Waar veel gamers problemen hadden met de performance van De Sims 3 op een wat minder hoogwaardige PC, heeft EA/Maxis belooft om in de gaten te houden dat De Sims 4 niet met dezelfde problematiek te stellen krijgt. Een uitdaging, want de Sims kunnen in de nieuwe game multitasken, dus sporten en gesprekken voeren tegelijk. Dat betekent dat de gamer ook aardig moet gaan multitasken, dus misschien hoeft de tijd nu nooit meer doorgespoeld te worden.
Als je niet van De Sims houdt, dan zul je bij dit soort informatie waarschijnlijk ongeïnteresseerd je schouders ophalen. De gemiddelde Sims-fan kent de game echter door en door, waardoor zelfs de kleinste veranderingen van grote invloed kunnen zijn. Recentelijk sprak XGN met de producent van De Sims 4 en in onze video-impressie vertelt Rox je bovendien meer over de veranderingen op het gebied van huizen bouwen, want de emoties en de nieuwe manieren van Sims vormen zijn niet de enige nieuwigheden aan de simulatiegame.