XGN Community update - Week 1

Article
zondag, 05 januari 2014 om 15:00
xgn google image
Genoeg over games, films en digital lifestyle. Het is tijd voor een niet minder belangrijk onderdeel van XGN: de community! Over jullie valt immers genoeg te vertellen, want het is hier soms net een soap. Dat maakt het niet minder leuk natuurlijk. Een rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen twee weken gemist hebben.

Community? Wut?!

Ja, het was je misschien nog niet opgevallen, maar XGN heeft ook een forum enzo. Als je rechts in de hoek kijkt dan zie je dat je een account kunt aanmaken. Vervolgens kun je onder alle artikelen je eigen visie en mening verkondigen. En dan is er ook nog een forum. Dat forum kan jouw geluid wel gebruiken, dus ga snel even langs! Wie veel post krijgt veel XP en wie veel XP heeft, verdient veel respect. Niet alleen van de XGN redactie, maar ook van de rest van de community en dat is natuurlijk nog veel belangrijker. Meld je dus snel aan als je dat nog niet had gedaan en misschien zie je de volgende keer jouw naam wel terug in deze rubriek! Maar niet spammen hè, want dat telt niet.

Community Newsflash

Er gebeurt een hoop in de wereld van de XGN community. Al helemaal zo aan het einde van het jaar, want dan moet natuurlijk alles beoordeeld worden en komt er een tal van lijstjes voorbij; gebruikers van het jaar, games van het jaar, voornemens en vooruitblikken, dat soort dingen. Het houdt maar niet op. Nu is XGN bijvoorbeeld bezig met een jaaroverzicht. Alle maanden worden nauwkeurig langsgelopen. Welke maand was voor jou de beste game-maand? Laat het hieronder weten :).
Verder hebben we het in de community veel gehad over de leukste games van het afgelopen jaar. Het is vooral erg druk onder de games top vijf van alle redactieleden. Onder die van Laura bijvoorbeeld, waar de ouderwetse discussie over vrouwen in de game-wereld weer is geopend:
Aldus darkmvr. Mocht je hier zelf ook je zegje over willen doen, kijk dan verderop in dit bericht onder het kopje 'Stelling!'.
De meest opvallende Redactie top 5 was toch wel die van Johan. Zijn top 5 wekte in de community zowel verbazing als symphatie op. Grand Theft Auto V flop van het jaar?! Om nog maar te zwijgen over Euro Truck Simulator 2 op plaats vijf. Jelmerb zou graag wat meer uitleg krijgen over die flop, Johan.
De belangrijkste top 5 was natuurlijk die van de community. GTA V op één, gevolgd door Battlefield 4 en Bioshock: Infinite. Volgens MrSoKoLoV is het overigens niet helemaal terecht dat GTA V wint. Vooral omdat het zo lang duurde voordat de online modus eindelijk speelbaar was. Volgens mathy 16 was het hele gamejaar sowieso niet erg geslaagd. Zelfs GTA V vindt hij niet 'Game of The Year' waardig.
Over mathy 16 gesproken, die verdient een felicitatie want hij is de slimste gebruiker van het forum! Gefeliciteerd mathy, veel plezier met Hitman HD Trilogy!
Ook niet onbelangrijk waren de XGN Member Awards 2013. Helaas viel het aantal stemmen een beetje tegen. Neverpepper won namelijk, omdat hij op zichzelf gestemd had in elke categorie. Maar zoals jullie inmiddels al weten tellen spammers en trollen niet mee, dus werden de regels aangepast. Nu worden de prijzen verloot onder zij die wel een zinvolle stem hebben uitgebracht. Gefeliciteerd, winnaars! Jullie hebben als het goed is een PM van Ralph gekregen.
Over de Member Awards gesproken, het gaat er behoorlijk hard aan toe in de topic. Wat begon als een discussie over de uitslag, is nu uitgemond in een vurige discussie over de problemen tussen staff en community en de nieuwe site. Ramptoeristen onder ons, bij de XGN Member Awards moet je zijn! Ook als je naar meer duidelijkheid over de nieuwe site verlangt, want Rob geeft uitgebreid toelichting over hoe het er nu allemaal voor staat.
Oh, en deze is speciaal voor Tristan en alle gebruikers die zoveel frustraties hadden over de Redactie top 5 inzendingen:
Lieve leden van de community, ik verwijs jullie graag door naar deze topic. Tristan is namelijk hard op zoek naar leden die hem van een top 5 van games van het afgelopen jaar willen voorzien! Wat je ervoor krijgt? Levenslange roem, want je komt vol op de frontpage met je naam in dikgedrukte letters. Wie wil dat nou niet?

In de spotlight: de expert

Elke update kletsen we met een gebruiker! Deze keer staat de expert aka Xanh (spreek uit als San) in de spotlight. We hebben het over games, de aankomende site, de ban van Ubiytsa en het forum dat aan de beademing ligt. En dat allemaal ongecensureerd!
Anne: Heyy Xanh! Gelukkig nieuw jaar!
Xanh: Hey jij ook.
Anne: Leuke Oud en Nieuw gehad?
Xanh: Hahaha ja sliep pas om 11 uur.
Xanh: Ben je aan het werk?
Anne: Ja, ik zit nu op de redactie :). Maar goed, vertel maar even over jezelf! Hoe ben je op XGN terecht gekomen? En waarom zit je er nu nog steeds?
Xanh: Toen in 2011 het PlayStation Network werd gehackt door Anonymous, wilde ik weten wat er aan de hand was en ging ik een beetje googlen. Toen kwam ik op XGN terecht. Uiteindelijk ben ik blijven hangen voor de prijzen, al duurde het zeven maanden voor ik daadwerkelijk iets gewonnen had. Ik maakte zo kennis met de community en die was erg enthousiast, waardoor ik definitief ben gebleven.
Anne: Wat had je gewonnen na die zeven maanden?
Xanh: Een DLC pakket. Ik vond het overigens wel super irritant dat er vaak iemand met 1 XP voorbij kwam en meteen een prijs wegkaapte, terwijl ik al maandenlang ermee bezig was.
Anne: Wie zijn je beste vrienden binnen de community?
Xanh: Ubiytsa, AlbertHeijn, MrSoKoLoV, RaptorElite, en Barry wiens accountnaam ik ben vergeten.
Anne: Waar ben je het meest te vinden op het forum?
Xanh: Ik vond/vind het altijd leuk als de community zelf evenementen organiseert, of als de hoofdredactie om de mening van de gebruikers vraagt. Daarnaast van die lijstjes, zoals de top 5 van de community, of de flop 5.
(Die bestond nog niet, maar nu wel)
Anne: Dus je bent vooral op XGN voor de community en de site zelf?
Xanh: Ik ben op de site voor de community en voor het game nieuws. Daarnaast vond ik de livestreams altijd erg leuk, alleen worden die nu niet meer georganiseerd. Dat was altijd echt een groot succes vooral met Call of Duty of Battlefield. Ik lees verder vooral het nieuws over Battlefield of The Elder Scrolls Online of andere games waar ik nieuwsgierig naar ben.
Anne: Wat zijn je favoriete games van het afgelopen jaar?
Xanh: Battlefield 4, Metro: Last Light en Runner 2 (Rage Quit).
Anne: Wat heb je het meest gespeeld?
Xanh: Battlefield 4 speel ik nu fanatiek. Daarvoor speelde ik vooral League of Legends maar dat spel heeft zo'n slechte community dat ik blij was toen Battlefield er eindelijk was.
(Xanh, ik benoem je bij deze tot Battlefield fanboy! Hier is je troffee.)
Anne: Vind je een community belangrijk in een game?
Xanh: Het is de basis voor een goede game. Singleplayer games zijn ook heel goed, maar die speel je maar één of twee keer. Multiplayer games houden het langer vol maar dat kan alleen met een goede community. Als iemand de hele tijd noob, feeder of 'bro do you even lift' naar je roept, dan stop je er al snel mee.
Anne: Noob genoemd worden is dodelijk.
Xanh: of 'you play like your mother', ook dodelijk.
Anne: Maar goed, laten we het over de nieuwe site hebben! Die komt steeds dichter in de buurt. Wat zou jij graag willen zien?
Xanh: Zorg eerst voor een goede gamesite, want niemand komt echt specifiek voor filmnieuws. Lijkt me ook beter dat prijzen te winnen zijn vanaf een bepaald aantal XP, zodat de spammers er niet mee vandoor gaan. Verder zie ik graag een livechat voor de community die tevens zo'n barrière heeft zodat er geen spammers in komen. En wat als we nou een livestream doen elke twee weken? Dat zou zeer leuk zijn, alleen wil Hugo het niet omdat hij bang is voor spammers die ons cocaïne willen verkopen.
Anne: Ja dat heb je met die chats, dan krijg je spammers. Bij zo'n livestream valt dat wat moeilijker te voorkomen.
Xanh: Als je er nou drie goede moderators op zet, dan kom je al heel ver. Ik zou het overigens ook heel leuk vinden als het mogelijk is voor community leden om wat dingen te organiseren, die dan vervolgens op de frontpage van de site worden gezet.
Anne: Wat zou je willen organiseren dan?
Xanh: Livestreams, als het maar op de frontpage kan. Oh en nogmaals, die films, die hoeven we echt niet. Iedereen komt hier voor game recensies en voor films gaan we wel naar IMDB.
Anne: Ja, maar die films zijn er ook niet voor de oude community, maar juist om nieuwe mensen te trekken. Het is voor XGN ook belangrijk dat we in Google goed gevonden worden en daar helpt filmnieuws ook aan mee.
Xanh: Ja ik zit er ook niet erg mee. Ik zit er vooral mee dat het forum compleet dood valt, er geen livestreams meer worden gehouden en dat er bugs op de site zitten die jullie niet zelf kunnen ontdekken.
Anne: Daar heb je helemaal gelijk in, dat vind ik ook heel zonde. Ik zou er graag wat aan doen. Lijkt me heerlijk om de hele dag te kletsen op het forum onder werktijd :D.
Xanh: Daarom die livechat. Het forum gaat te sloom.
Anne: Die livechat staat genoteerd, maar ik kan niets beloven.
Xanh: Het forum is gewoon dood.
Anne: Ja, we moeten wat spelletjes starten ofzo.
(DONE! Klik hier, en hier.)
Xanh: Mag ik je om nog een gunst vragen?
Anne: Sure!
Xanh: Unban Ubiytsa want die kon zo goed verwoorden wat er allemaal mis is met de site.
Anne: Ubiytsa mag van mij wel wat minder negatief doen. Kritiek geven is altijd goed, maar als je het op een negatieve manier brengt, dan klinkt het altijd meer als een verwijt.
Xanh: Maar hij is een belangrijk onderdeel van de community.
Anne: Misschien ziet de toekomst er voor Ubiytsa wat rooskleuriger uit, maar nu nog even niet, dat is alles wat ik kan zeggen.
Xanh: Ok.
Anne: Bedankt voor je tijd!
Tot zover onze expert. Wil jij volgende week je zegje doen? Stuur mij dan een PM!

Achievement!

Bij elke nieuwe Community update reiken we een achievement uit aan een gebruiker waarvan wij vinden dat die de afgelopen twee weken een goede bijdrage heeft geleverd aan de community. Wat je met zo'n achievement moet? Goed bewaren! Om de twee maanden wordt er namelijk een prijs verloot onder de gebruikers die de afgelopen twee maanden zo'n achievement hebben ontvangen. Win je zo'n achievement, dan is de kans dus één op vier dat jij er met een prijs vandoor gaat! Actief zijn in de community wordt vanaf nu dus beloond, maar spammen telt niet. Het gaat erom dat je op een goede manier opvalt. Dat doe je door zinvolle reacties onder artikelen te plaatsen en actief mee te doen aan discussies in het forum.
De achievement van deze update gaat naar.........
Motivatie:
AlbertHeijn verdient deze achievement niet alleen omdat hij altijd meedoet in het forum, maar ook omdat hij het nieuws en de rubrieken hier op XGN goed volgt en van nuttige reacties voorziet. Wie op XGN rondkijkt, kan niet om hem heen! Gefeliciteert AlbertHeijn, dat we nog vele jaren van je reacties mogen genieten.

Stelling!

Een goede manier om aan een achievement te komen is door mee te doen met de stelling van de week. Elke update komt hier een nieuwe stelling te staan waarover we kunnen discussiëren op het forum. Vanaf volgende keer zullen de leukste quotes van jullie over de stelling hier worden genoemd. Laat dus snel van je horen en doe mee!
In verband met de mededeling van darkmvr over vrouwen die geen verstand hebben van games (zie eerder dit bericht), luidt de stelling deze week:
'Vrouwen hebben geen verstand van games.'

Tot zo ver...

Dat was alweer de eerste community update van 2014. In week drie is de volgende. Vergeet vooral niet lekker mee te doen, want in deze rubriek maak jij het nieuws!

Populair Nieuws

Laatste Reacties