De beste games van 2014: Child of Light

Article
donderdag, 09 januari 2014 om 17:00
xgn google image
Eén van de grote verrassingen qua aankondigingen vorig jaar was Ubisofts Child of Light. Het spel komt in 2014 uit en de laatste tijd is er stukje bij beetje meer informatie vrijgekomen. Reden genoeg voor XGN om nog meer naar deze game uit te kijken.
Aurora, een kindje dat van haar thuis is weggenomen, moet zorgen dat de zon, de maan en de sterren vrijkomen van de nare Queen of the Night. Alleen zo zal zij haar pad naar huis weer kunnen terugvinden. Ze wordt in haar reis bijgestaan door Igniculus het vuurvliegje, dat haar lichtpuntje in de de duisternis is. Misschien denk je nu meteen aan een actie-avonturengame, maar dat schijnt Child of Light niet te worden. Denk liever aan typische RPG’s waarin je jouw personage steeds meer moet upgraden om de vijanden de baas te blijven.
Child of Light
Child of Light is een wat sprookjesachtig spel en dat is ook te zien aan de betoverend mooie animatiestijl. Het mooie is dat je dit sprookje met je eigen prins(es) of kikkerachtige broertje kunt spelen, want de tweede speler kan Igniculus besturen. Waarschijnlijk wordt dat ongeveer dezelfde rol als die van de speler twee in Super Mario Galaxy.
Toch draait het natuurlijk allemaal om dat prinsesje Aurora, die wat verlegen overkomt, maar naar het schijnt steeds stoerder wordt gedurende haar avontuur. In de onderstaande trailer kun je zien hoe kinderboek-achtig deze game eruit ziet. En voel je het sfeertje? Je zou denken aan een indie-game, maar deze komt toch echt van een enorm ervaren studio annex uitgever.
Hoewel we nog weinig van de game zelf hebben gezien, zijn er in ieder geval twee dingen waarvan we zeker weten dat ze wel snor zitten. Ten eerste wordt de UbiArt Framework-engine gebruikt, die eerder werd ingezet in Rayman Origins en Rayman Legends. Een ander groot pluspunt is dat het geen exclusieve game wordt; hij verschijnt op de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Wii U. Voor die laatste heeft Ubisoft al aangegeven dat er speciaal gebruik wordt gemaakt van de GamePad. Als dat net zo goed is doorgevoerd als in Rayman Legends, dan belooft Child of Light nog een stuk interessanter te worden.