De beste games uit eerste helft 2014 volgens XGN

Article
vrijdag, 04 juli 2014 om 12:24
xgn google image
2014 is alweer voor de helft voorbij, en wat zijn er toch veel games uitgekomen in de laatste maanden! Maar wat waren nou echt de beste games van januari tot juni 2014? De XGN redactie vertelt wat volgens hen, persoonlijk, de toppers waren.
We hebben al een special gedaan over de top 20 games die dit jaar nog moeten uitkomen, maar we moeten niet vergeten dat er ook in de eerste helft van 2014 een hele hoop goede games zijn uitgekomen. De XGN redactie kijkt terug naar wat zij nou de beste games van de eerste 6 maanden van 2014 vonden.

Nour

Mijn favoriete game tot dusver is Valiant Hearts: The Great War. Het is vrij ironisch dat deze cartoony game van alle oorlogsgames voor mij het meest 'echt' aanvoelt. In plaats van dat je "lekker Duitsers afmaakt," zie je wat voor vreselijke impact de oorlog had op de levens van soldaten en burgers.

Rox

Zonder twijfel is de tofste game die ik dit jaar gespeeld heb Valiant Hearts: The Great War. Toen ik de game een tijd terug voor het eerst in Parijs zag, was ik al verkocht. Wat een unieke game. Alles wat die game doet is raak.
Hoe bijzonder is het dat je in de Eerste Wereldoorlog speelt, maar niet bruut erop losschiet, maar puzzels oplost? En dat alles in een cartooneske stijl, terwijl er een serieuze laag onder zit. Het is best een serieuze game, met bovendien een zielig goed verhaal. Een must have.
11236

Johan

Ik heb eigenlijk nog maar weinig games gespeeld dit jaar, maar de titel die er voor mij bovenuit steekt is Panzer Tactics HD. In de review over die game schreef ik al dat het nogal wat ruwe randjes heeft, maar het strategiedeel van deze titel zit zo goed in elkaar.
De manier hoe je steen-papier-schaar-achtig je troepen bij vijanden moet krijgen, en hoe jij het weer en het terrein benut om je units zo effectief mogelijk te laten vechten is zo goed gedaan. Het is een soort mix tussen schaken, steen-papier-schaar en stratego, met een heerlijk Tweede Wereldoorlog-sausje.

Mariëlle

Voor mij was de topper van het afgelopen jaar South Park: the Stick of Truth. Ik ben een enorme fan van South Park en van RPG's, dus dit spel was echt een ware match made in heaven voor mij. De humor was echt geweldig, zeker als je net als mij bijna alle afleveringen uit je hoofd kent.
11094

Riffy

Tomb Raider: Definitive Edition was voor mij dé game in het eerste halfjaar van 2014. Vorig jaar zette Crystal Dynamics oude bekende Lara Croft al opnieuw op de kaart met een ijzersterke reboot, maar de Definitive Edition voor de Xbox One en PlayStation 4 laat de gameplaytechnisch heerlijke game er nog fraaier uitzien.
Simpelweg alles klopt aan deze action/adventure met puzzel- en exploratie-elementen, al zou het verhaal beter kunnen. Uncharted, dat de afgelopen jaren de honneurs waarnam van Miss Croft, heeft er weer een geduchte concurrent bij.

Wouter

Mijn favoriete game van de afgelopen paar maanden is zonder twijfel de Tomb Raider Definitive Edition. Ik weet dat het hier om een PlayStation 4 port gaat en dat de game eigenlijk al een tijd in de winkels ligt, maar vanwege alle verbeteringen die zijn aangebracht, wist het spel toch enorme indruk op mij te maken.
11095

Laura

Met Donkey Kong Country: Tropical Freeze doen we wat we altijd in Donkey Kong-games doen, maar dan in geweldige HD-graphics. Je speelt hem off-tv als je familie de televisie kidnapt. In tegenstelling tot veel andere Nintendo-games ligt de lat nog steeds goed hoog als het gaat om de moeilijkheid. Extra reden om een vriend zover te krijgen met je mee te spelen, want zo is Tropical Freeze eigenlijk het allerleukst.

Theo

Mijn game is Kirby: Triple Deluxe. Kirby heeft volgens mij nog nooit echt teleurgesteld, maar in het afgelopen half jaar ben ik aangenaam verrrast door het roze ventje. Deze game heb ik dan ook al meerdere malen uitgespeeld.

Populair Nieuws