De beste games om nu op PC Game Pass te spelen

Article
woensdag, 22 juni 2022 om 14:00
forza horizon 5f1635864043
Met een abonnement op PC Game Pass heb je in één klap toegang tot een hele bibliotheek aan games. Maar wat zijn nu de pareltjes die je echt moet spelen? Wij hebben de beste games op de PC Game Pass voor je op een rijtje gezet.

Forza Horizon 5

De zomer lijkt eindelijk gearriveerd te zijn in Nederland met hoge temperaturen en een lekker zonnetje. Wil je in games ook van de zon en prachtige omgevingen genieten, dan is Forza Horizon 5 op de PC Game Pass een perfecte aanrader.
In de nieuwste titel van de Forza-franchise pak je het vliegtuig naar Mexico, om daar op en naast het asfalt te scheuren met razendsnelle auto's. De wereld van Forza Horizon 5 is de grootste in de reeks ooit, met een oppervlakte die maar liefst 50 procent groter is dan Forza Horizon 4. En genoeg pracht en praal om je ogen te blijven verwennen.
In de digitale versie van Mexico is bovendien enorm veel te beleven. Zo zijn er allerlei activiteiten te vinden in de wereld, van 'normale' races tot aan een battle royale modus en het gloednieuwe Horizon Arcade. Pas alleen wel op, want zodra je bent begonnen aan Forza Horizon 5, wil je voorlopig niet meer naar buiten.
halo infinite master chieff1616493849

Halo Infinite

Zeg je Game Pass, dan kan je natuurlijk niet om Halo Infinite heen. Al sinds de eerste Xbox is Master Chief dé mascotte voor de gaming-divisie van Microsoft geworden en een icoon in de gamingwereld.
Na lang wachten is het verhaal van Master Chief eindelijk weer verder gegaan in december, toen de campaign van Halo Infinite werd gelanceerd. De eenzame held komt deze keer terecht op de ringworld Zeta Halo, waar hij het moet opnemen tegen de Atriox, de leider van de Banished.
Zeta Halo kent de grootste open gebieden in een Halo game tot nu toe en Master Chief krijgt gelukkig een handige tool om de wereld te doorkruisen. Met de Grapple Shot kan je namelijk makkelijk naar hoge gebieden komen en het is bovendien een machtig wapen in de vele vuurgevechten met aliens. En als je klaar bent met het verhaal, dan wacht ook nog eens een uitgebreide multiplayer modus op je!
psychonauts 2f1611670503

Psychonauts 2

Over lang wachten gesproken. Na ruim zestien jaar is er eindelijk een vervolg gekomen op Psychonauts. Net zoals in het origineel krijgen spelers de controle over Raz, een Psychonaut die de gedachten van anderen kan binnendringen, om daar problemen om te lossen of snode plannen te dwarsbomen.
In de eerste Psychonauts kreeg je al te maken met bizarre en verrassende levels, maar ontwikkelaar Double Fine Studios heeft voor Psychonauts alles naar een hoger niveau getild. Je krijgt dan ook te maken met unieke levels, zeer memorabele personages en knotsgekke humor waar bedenker Tim Schafer om bekend staat. Ben je een liefhebber van platformers, dan moet je Psychonauts 2 zeker proberen op de PC Game Pass.
age of empires iv siegef1623841146

Age of Empires IV

Microsoft is de laatste tijd veel bezig geweest om oude franchises nieuw leven in te blazen. Ondanks dat Ensemble Studios niet meer bestaat, is recent namelijk een gloednieuwe Age of Empires verschenen. Microsoft heeft daarvoor de hulp ingeroepen van Relic Entertainment, zo'n beetje dé ontwikkelaar van RTS games anno 2022.
Relic Entertainment heeft dan ook geen half werk afgeleverd met Age of Empires IV. De strategische game voelt precies aan zoals de titels van weleer qua gameplay, maar de studio heeft de strategische opties iets gestroomlijnder gemaakt. Zo kan je je beter focussen op de gevechten zelf.
Ook kan je aan de slag met maar liefst vier verschillende singleplayer campagnes, waarbij je belangrijke momenten in de geschiedenis kan herbeleven. Zo kan je vechten in de honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk of de Mongolen helpen om één van de grootste rijken aller tijden te bouwen.
it takes twof1614606438

It Takes Two

Ben je een liefhebber van co-op, dan is er één titel die je meteen moet downloaden via de PC Game Pass. It Takes Two is namelijk niet zomaar een co-op game, zoals de naam verklapt is de game namelijk alleen te spelen met twee spelers. Er is geen optie om de computer de controle te geven over het andere personage.
In de game van Hazelight Studios kruipen de spelers in de huid van Cody en Mary, een getrouwd stel dan besluit om te gaan scheiden. Daar is hun jonge dochter Rose het alleen niet mee eens en door bovennatuurlijke omstandigheden veranderen Cody en Mary in twee poppen.
Samen zal het stel voor veel obstakels komen te staan in de plotseling heel grote wereld. Alles draait dan ook om samenwerken en het gebruiken van Cody en May's unieke vaardigheden, als je voorbij de puzzels en andere challenges wil komen. It Takes Two is een briljante co-op game en won dan ook veel prijzen tijdens de Game Awards.
crusader kings iii gameplayf1655390418

Crusader Kings III

De koningshuizen van Europa zijn lange tijd gecontroleerd door slechts een paar families. Zo zijn zelfs de huidige koningen veelal familie van elkaar. In Crusader Kings III krijg je de taak om je eigen dynastie te maken en een onuitwisbare indruk achter te laten op de wereld.
Je kan het avontuur laten beginnen in 867 of 1066, waarbij je ook de keuze krijgt waar de oorsprong van jouw dynastie ligt. Een campagne eindigt ook niet wanneer je eigen gemaakte personage sterft, want in dat geval kan je controle over je erfgenaam overnemen om de dynastie voort te zetten. Door de jaren heen moet je jouw familie uitbreiden en een zo groot mogelijk rijk bij elkaar sprokkelen, tot het einde in 1453.
Om dat te bewerkstelligen moet je dezelfde strategieën gebruiken die vroeger ook werd gehanteerd. Zo kan je trouwen om macht te vergaren, maar je kan ook je kinderen uithuwelijken. Of je kan natuurlijk oorlogen beginnen of sluipmoordenaars sturen om met harde hand land te vergaren. Religie speelt daarnaast ook een belangrijke rol, want zonder de goedkeuring van de kerk ben je nergens. Evenals wanneer je de pech hebt dat je halve familie wordt weggevaagd door de pest.
no mans sky guiaf1610634270

No Man's Sky

De start van No Man's Sky was zacht gezegd niet perfect. Ontwikkelaar Hello Games belooft teveel en leverde te weinig. De studio heeft sindsdien alleen flink de schouders eronder gezet, waardoor de game niet alleen is zoals destijds in de trailers werd getoond, maar nog veel meer content biedt!
Hello Games komt namelijk aan de lopende band met nieuwe, gratis updates, waarmee de game steeds verder wordt uitgebreid qua opties en activiteiten om te doen. En dat komt bovenop de indrukwekkende basis van No Man's Sky.
In de game stort je met je ruimteschip neer op een planeet en zal je eerst materialen moeten verzamelen en de basis leren, voordat je de ruimte kan verkennen. En verwacht voorlopig niet uitgekeken te zijn in de ruimte, want de planeten worden procedurally generated en zijn in theorie eindeloos. Tel daarbij de mogelijkheid op om basissen te bouwen, space battles uit te voeren, nieuwe flora en fauna te ontdekken en een hele vloot aan ruimteschepen te verzamelen en het is duidelijk dat je niet snel klaar bent met No Man's Sky.
dead cellsf1589542945

Dead Cells

De laatste jaren beleeft het 2D side-scrolling genre een ware renaissance. De games schieten namelijk als paddestoelen uit de grond, met al meteen een aantal moderne klassiekers. Een game die de titel zeker verdient is Dead Cells, die je via de PC Game Pass kan spelen.
In Dead Cells speel je als de naamloze Prisoner, die terecht komt op een gevaarlijk eiland. Net zoals in de Dark Souls games wordt er weinig informatie gegeven en zal je veel zelf moeten uitvinden. Dat is bovendien niet de enige overeenkomst met de titels van FromSoftware, want Dead Cells is behoorlijk uitdagend. Zo zal je al je Cells - dat je nodig hebt voor upgrades - verliezen als je sterft.
Je zal daarnaast ook de aanvalspatronen van vijanden moeten leren als je ze succesvol wil verslaan. Kijk er dan ook niet raar van op als je aan het begin veel sterft, maar gaandeweg zal je steeds sterker worden door je opgedane ervaring en ogenschijnlijk onverslaanbare vijanden verslaan. Het gevoel dat triomf dat je dan voelt, dan kunnen maar weinig games je geven.
flight simulator 2020 cessna 172f1597396349

Flight Simulator

Kan je geen genoeg krijgen van vliegtuigen, dan is er maar één game die je moet spelen op de PC Game Pass. Microsoft maakt namelijk al sinds 1982 vliegsimulatoren, maar met de meest recente editie heeft de uitgever een pareltje afgeleverd. Er is dan ook veel tijd besteed aan de ontwikkeling, want er zat maar liefst een gat van veertien jaar tussen de laatste twee Flight Simulators.
In de game kan je achter het stuur stappen van meer dan twintig verschillende vliegtuigen, van een kleine Cirrus SR22 tot een grote Boeing 747. Alle toestellen zijn realistisch nagebouwd, tot aan de cockpit aan toe.
Waar Flight Simulator echt een grote sprong neemt op het gebied van realisme, zijn de omgevingen waar je over vliegt. Dat is namelijk de aarde zelf, in hoog detail. Microsoft gebruikt namelijk meer dat twee petabyte aan world map data van Bing Maps. Die informatie wordt bovendien elke 28 dagen bijgewerkt, zodat alles up-to-date blijft. Daarnaast zijn sommige landmarks met de hand toegevoegd, zodat je steden als Amsterdam en Parijs direct vanuit de lucht kan herkennen.
marvels guardians of the galaxyf1633105563

Marvel's Guardians of the Galaxy

Games die gebaseerd zijn op films zijn niet zo vaak een groot succes. Soms duikt er alleen een pareltje op die de uitzondering op de regel vormt en Marvel's Guardians of the Galaxy is er zo één. De game wist vriend en vijanden te verbazen, helemaal omdat de game niet zo lang na het geflopte Marvel's Avengers uitkwam.
Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft ervoor gekozen om niet de films te volgen, maar een eigen verhaal te vertellen over de onwaarschijnlijke helden. Zo weten spelers wat ze kunnen verwachten qua dynamiek tussen de personages en humor, maar is het verhaal één grote verrassing.
Een andere gouden beslissing is door de speler alleen Peter 'Starlord' Quill te laten besturen, in plaats van de hele groep. Als Starlord kan je je pistolen gebruiken, aanvallen ontwijken en speciale vaardigheden inzetten, maar je bent ook een groepsleider. Zo zullen andere Guardians naast je vechten en kan je ze aansturen om skills te gebruiken voor de juiste situatie. En als het echt heet onder de voeten wordt, kan je iedereen bij elkaar roepen voor een aanmoedigende speech. Zo voelen de Guardians echt aan als een team en zit de gameplay zeer strak in elkaar!
Wil je meer weten of de PC Game Pass? Bezoek dan nu onze speciale pagina, waar we je op de hoogte houden van al het nieuws omtrent de dienst van Microsoft!