Top 10 beste Disney songs - Gooi dat volume omhoog

  Dit zijn de beste Disney songs die in de films te vinden zijn. Het is dus de hoogste tijd voor de lijst der lijsten als we het over Disney hebben. Er zijn zoveel goede nummers, maar er kan er maar één de beste zijn.

  Walt Disney Studios

  De beste Disney songs lijst bevat per film maar één nummer, want het kan niet zo zijn dat één film de lijst domineert. Dat betekent wel dat er aantal pareltjes de lijst niet gered heeft wegens de andere heerlijke nummers uit diezelfde film. Lees snel verder om erachter te komen welk nummer het beste is.

  10. The Bare Necessities uit The Jungle Book

  Sommigen mochten dan nog niet geboren zijn in 1967, maar je hebt vast en zeker The Jungle Book wel gezien. Of je het nummer nou in het Nederlands of Engels kent, het maakt niet uit voor de heerlijke, vrolijke tonen. Je ziet Baloo al bijna weer dansen, zodra je de trompet hoort.

  De rustige intro begeleid je al snel naar je bed, maar zodra Baloo spreekt is het raak. Je gooit de dekens opzij en begint spontaan te dansen en mee te zingen. Het is natuurlijk niet alleen de muziek zelf die fantastisch is, want ook de boodschap achter het nummer is leuk. Soms moet je gewoon even een momentje nemen om te genieten van het leven. En met dit nummer doen we dat zeker waarom het zeker één van de beste Disney songs is.

  Walt Disney Pictures

  9. Go the Distance uit Hercules

  Er is geen beter nummer om jezelf te motiveren dat dit nummer uit Hercules. Je zou het nummer bijna goddelijk noemen, maar laten we het geloof hier ondanks dat het toepasselijk is er niet bij betrekken. De piano en snaarinstrumenten zijn een plezier voor het trommelvlies. En dit wordt compleet gemaakt wordt door de trompet die op verschillende momenten ingezet wordt.

  Het nummer werkt daardoor misschien nog wel beter dan in de film. Iedereen herinnert zich de ielige Hercules nog wel terwijl hij klimt, keilt en zingt over het zich niet thuis voelen. Je hebt het te doen met de jongeman, maar raakt ook geïnspireerd. Je zou er bijna zelf enorme spieren van kweken zoals Hercules deed in de film.

  Walt Disney Pictures

  8. Son of Man uit Tarzan

  Phil Collins is in zekere zin iconisch te noemen en dankzij Son of Man snap je direct waarom. Vanaf de eerste seconde merk je dat dit een vrolijk nummer is, vooral dankzij het snelle ritme. Collins zingt het nummer daarnaast ook nog eens zelf, want Tarzan heeft nooit laten blijken dat hij een gevoel voor toonhoogte heeft.

  De boodschap achter het nummer is vergelijkbaar met die van Go The Distance uit Hercules, aangezien deze ook gaat over het opgroeien. Er wordt gesproken over het ouder worden en alle lessen die je leert, waardoor het nummer erg inspirerend is. Daarnaast kunnen wij de beelden van jonge Tarzan die zich aan een olifanteslurf de lucht in laat gooien om vervolgens als volwassen man naar beneden te vallen ons nog goed herinneren elke keer als het nummer afgespeeld wordt.

  Walt Disney Studios

  7. Under the Sea uit De Kleine Zeemeermin

  Er zit niets anders op dan flink meeblèren en dansen wanneer dit nummer opgezet wordt. Het is pure vreugde en plezierigheid die je tot in je tenen voelt. Trompetje hier, klapje daar en een fluit die het helemaal af maakt. En dan zijn er natuurlijk ook nog het gouden stembanden van Samuel E Wright als Sebastiaan.

  Zijn stem doet denken aan reggae en maakt het nummer helemaal af. De boodschap mag dan wel niet de beste zijn, ondanks dat het te maken heeft met het blij zijn met wat je hebt. Het kan namelijk ook worden opgevat als dat je geen nieuwe dingen moet gaan ontdekken, maar dat bestempelen we als de pessimist uithangen. Het is en blijft namelijk een vrolijk liedje waar je heerlijk op kunt dansen.

  Walt Disney Studios

  6. I’ll Make a Man out of You uit Mulan

  Je weet dat je iets te wachten staat wanneer een nummer begint met trommels die bijna op de maat van een soldatenmars.De bombastische instrumenten geven een episch gevoel aan het nummer. Het wordt natuurlijk alleen maar beter door de beelden van Mulan die langzaam maar zeker getraind wordt tot echte soldaat. Ondanks de tegenslagen geeft ze niet op en gaat ze voor succes en met positief resultaat.

  Daarbij heeft dit nummer één van de beste boodschappen van alle nummers op deze lijst. Ondanks alle tegenslagen heeft het geen zin om op te geven en als je gemotiveerd bent, kun je je doel bereiken. I’ll Make a Man Out of You doet dit in ieder geval, want het inspireert een ieder in het aanhouden van een goede mindset. Dat alleen al is genoeg reden om het tot één van de beste Disney songs te benoemen.

  Walt Disney Studios

  5. When You Wish Upon a Star uit Pinocchio

  Er is toch echt een speciaal soort magie te horen in de nummers uit de oude doos. Dat is niet anders voor When You Wish Upon a Star en het nummer doet ons elke keer dan ook weer beseffen hoe oud Pinocchio is. De film stamt uit 1940 en wanneer de strijkinstrumenten inzetten, word je spontaan overspoeld door een goede golf nostalgie.

  Het nummer is iconisch voor Disney en dat is ook niet heel verbazingwekkend aangezien Disney het nummer zelf gebruikt wanneer je het Disney kasteel voorbij ziet komen. Het beeld van Jiminy Cricket (Japie Krekel) die boven het boek van Pinocchio zit is natuurlijk ook iconisch en draagt ook bij aan de status. Toch is het gouden keeltje van Cliff Edwards de grootste held, want hij weet elke toon prachtig te laten klinken.

  Disney Enterprices Inc

  4. Hakuna Matata uit De Leeuwenkoning

  Er zijn maar weinig nummers die zoveel pure blijdschap weten over te brengen als Hakuna Matata. Dat was ook wel nodig nadat Simba en het publiek net de dood van Simba’s vader moesten aanschouwen. De enige manier om dat te verwerken, is natuurlijk een gezonde dosis blijdschap en muziek. Dat alleen al is genoeg reden om het tot één van de beste Disney songs te benoemen.

  Het nummer heeft natuurlijk een vergelijkbare boodschap met die van Bare Necessities, maar dat neemt niet weg dat het heerlijk is om naar te luisteren. Je hebt direct het gevoel alsof je in de jungle bent en past daarbij ook nog eens bij Timon en Pumba die het nummer introduceren. De uitbundige persoonlijkheden passen perfect bij het nummer en de levenslessen die Simba voorgeschoteld krijgt, gaan er bij hem net zo goed in als de sappige insecten.

  Walt Disney Productions

  3. Beauty and the Beast uit Belle en het Beest

  Romantiek heeft Disney natuurlijk ook goed in de vingers zitten en dat wordt zeker duidelijk met dit nummer uit Beauty and the Beast. Bij het horen van dit nummer begint een ieder al bijna weg te zwijmelen. En dat alles door een zingende theepot. De melodie, deftige klanken van de piano en het strijkkwartet tezamen geven je het gevoel alsof je bij het deftigste feest ooit bent.

  Daarbij is het natuurlijk ook gewoon een heerlijk liefdesliedje over twee onbekenden die langzaam maar zeker voor elkaar vallen. Het maakt geen donder uit dat het gaat om een beeldschoon meisje die verliefd wordt op een harig beest en dat is wat het nummer ook goed benadrukt.

  Walt Disney Studios

  2. You’ve Got a Friend in Me uit Toy Story

  Vanaf de eerste momenten sussen de rustgevende klanken je in het vertrouwde gevoel dat je hebt als je met vrienden op stap bent. Dat past dan ook perfect bij dit nummer, want het gaat volledig over vriendschap. Klaar staan voor elkaar en op elkaar kunnen rekenen zijn de bouwstenen van vriendschap en dit nummer brengt dat op fantastische manier naar boven.

  Bij dit liedje is er maar één ding dat er door je hoofd heen gaat en dat is de eigen beste vriend. De relatie die je met je beste vriend of vriendin hebt is bepalend voor hoe je naar dit liedje kijkt. De tonen en melodie mogen dan geweldig zijn maar als je er geen leuke gedacht bij hebt, valt het nummer volledig in duigen.

  Walt Disney Productions

  1. A Whole New World uit Aladdin

  De eerste toetsen op de piano zijn iconisch genoeg om dit nummer op de eerste plaats te zetten, maar het is toch echt wanneer Aladdin zijn gouden keeltje laat horen dat het nummer in een hoge versnelling schiet. Het nummer bereikt perfectie wanneer Prinses Jasmine vervolgens ook nog van haar laat horen.

  Ontdekking, vertrouwen en liefde staan aan de basis van dit nummer en je kunt dan ook heerlijk wegzwijmelen bij dit perfecte duet. De keeltjes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en doen je geloven dat een sprookjeseinde in het echte leven mogelijk is. Als dat niet het het kroonjuweel van de beste Disney songs maakt, weten wij het ook niet meer.

  De beste Disney songs vraagt om een dansje

  Dit zijn de beste Disney songs en ja, het valt natuurlijk gelijk op dat Let it Go uit Frozen ontbreekt, maar dat komt omdat de film pas vijf jaar oud is. De film kan daarom nog niet als een klassieker bestempeld worden, want de film bestaat gewoon nog niet lang genoeg. Daarom wordt Coco bijvoorbeeld ook overgeslagen, want daarvan hebben we recentelijk nog de Coco Blu-Ray review geschreven. Laat ons in de reacties weten wat jij als de beste Disney songs bestempelt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.