De beste dating apps om je match mee te vinden

Article
dinsdag, 23 april 2024 om 12:00
tinder 3371416 1920f1590504646
Het is vrij lastig om je ideale partner tegen te komen in de kroeg op de supermarkt. Dating apps zijn anno 2024 dan ook erg populair. Wil je jouw ideale match vinden? Dan kan je het beste aan de slag met deze apps.

Tinder

Als we het hebben over dating apps, dan kan je eigenlijk niet om Tinder heen. De app heeft het principe van ‘swipen’ wereldberoemd gemaakt en staat voor velen synoniem met dating apps. Vanwege de bekendheid heeft Tinder dan ook de grootste user base in Nederland en heb je in potentie dus een betere kans om je match te vinden.
Het ligt er alleen wel aan naar wat voor soort partner je op zoek bent. Tinder is voornamelijk gericht op het visuele aspect en biedt weinig ruimte om duidelijk te maken hoe jij als persoon in elkaar steekt. Geen probleem dus als je op zoek bent naar een fling of een kortstondige relatie, maar als je zoekt naar een vaste relatie kan je beter één van de andere apps gebruiken.
Naast de gratis versie biedt Tinder ook een premium-variant aan, waarbij je kan zien wie jou heeft geliked, je kan Super Likes geven en je profiel boosten, zodat je meer naar voren komt in het algoritme van andere mensen.

Bumble

Een andere dating app die erg populair is in Nederland, is Bumble. De app is gemaakt om een veelvoorkomend fenomeen in dating te voorkomen, namelijk de slechte openingszin. Om de aandacht te trekken van een vrouw, gebruiken mannen geregeld een zeer creatieve openingszin. Bij Bumble kan een gesprek alleen pas beginnen, nadat je een match hebt, als de vrouw het eerste bericht heeft gestuurd.
Daarnaast is er op Bumble meer aandacht voor de persoonlijkheid van de gebruikers, naast het uiterlijk. Zo kijkt de app naar welke hobbies overeenkomen, kan je verschillende prompts invullen en begint je profiel met een beschrijving over jezelf. Ook heeft Bumble een For You-tabje, waar elke dag vier verschillende mensen worden uitgelicht die volgens het algoritme goed passen bij jouw interesses.
Net zoals Tinder heeft ook Bumble een betaalde variant. Met een abonnement is het mogelijk om te zien wie jou naar rechts heeft geswiped, kan je SuperSwipes gebruiken, kan je een match verlengen en kan je meer likes gebruiken in For You.
date stock photo

Hinge

Een app die helemaal gericht is op het vinden van een vaste partner, is Hinge. De app is volgens de makers dan ook ‘ontworpen om verwijderd te worden’. Wanneer je eenmaal op date gaat, dan is de hoop dat je je partner for life tegenkomt.
Net zoals Bumble is Hinge erop gericht om een uitgebreid profiel over jezelf te maken, met vragen en andere prompts die je kan gebruiken. Het is daarbij ook mogelijk om een spraakbericht achter te laten. Je kan bij het liken ook meteen een bericht achterlaten, zodat je kan reageren op een vraag (bijvoorbeeld wat je favoriete film is) of een unieke foto.
Hinge heeft een premium-variant waarbij je Roses kan geven (een soort Super Like), maar de app komt wel met een groot voordeel ten opzichte van Tinder en Bumble. Wanneer iemand jouw liket, dan zie je meteen wie dat heeft gedaan en krijg je het profiel van diegene te zien - zelfs als je alleen de gratis variant gebruikt. Je zal dus niet alleen een onherkenbaar gemaakte foto te zien krijgen van een mysterieus persoon die jou leuk vindt.

Breeze

De meeste dating apps zijn erop gericht dat je eerst met elkaar gaat chatten, voordat het misschien uitloopt op een echte date. Maar niet iedereen is er fan van om eindeloos met elkaar te chatten en ziet de ander het liefste gewoon meteen face-to-face.
Voor die mensen is Breeze uitermate geschikt. Net zoals Hinge en Bumble kan je een uitgebreid profiel maken, maar kies je daarnaast ook in welke steden je wil gaan daten. Heb je namelijk een match, dan kies je allebei een datum en tijdstip uit dat je op stap kan gaan en Breeze zal dan een reservering boeken bij een aangesloten restaurant of tentje.
Daarvoor moet je wel van tevoren betalen (maximaal 9 euro), maar het eerste drankje op de date is gratis. Het is niet mogelijk om van tevoren met elkaar te chatten. Alleen 24 uur van tevoren kan je eventueel een berichtje sturen, als je bijvoorbeeld iets later bent of onverhoopt toch moet afzeggen.
Breeze heeft geen premium-versie en is ook niet gemaakt om eindeloos mee te swipen. Twee keer per dag krijg je een aantal potentiële matches, waarbij je kan bepalen of je met diegene op date wil gaan. Let wel op dat de app is gemaakt om echt op date te gaan. Als je de date annuleert of niet op komt dagen, dan zal je gestraft worden door Breeze.