Dit zijn de beste Call of Duty games volgens jullie

Article
donderdag, 17 september 2015 om 18:59
xgn google image
Met het steeds dichterbij komen van de Black Ops 3 release, was het eens tijd om terug te blikken op de voorgaande spellen in de Call of Duty reeks. Daarom vroegen we jullie vorige week in de poll wat de beste Call of Duty games zijn. Lees hier jullie antwoord!

8. Call of Duty Ghosts en Call of Duty 3

De XGN community is niet erg onder de indruk van zowel Call of Duty 3 als Call of Duty Ghosts, zo blijkt uit de resultaten van de poll. Beide games wisten namelijk slechts 1 procent van de stemmen voor hun rekening te nemen.
Ghosts is een vrij recent deel uit de Call of Duty franchise, en kwam eind 2013 uit. Het spel draaide om de Ghosts-squad, een speciale eenheid binnen het Amerikaanse leger die op geheime missies gaat. Dit team wordt opgeroepen om vermiste Amerikanen terug naar het land te halen.
Call of Duty 3 is alweer een aardig stukje ouder en stamt uit 2006. In dit deel, dat zich rond D-Day afspeelt, moet je in een Tweede Wereldoorlog setting verschillende missies voltooien en het Franse binnenland intrekken.
78570

7. Call of Duty Finest Hour en Call of Duty Advanced Warfare

Op de gedeelde zevende plaats staan Call of Duty Finest Hour en de meest recente game in de franchise, Advanced Warfare. Deze delen zijn volgens slechts 2 procent van de XGN community de beste Call of Duty games.
Call of Duty Finest Hour kwam in 2004 uit voor de PS2, Xbox en de GameCube. Dit is een uitbreidingspakket voor de eerste Call of Duty, die alleen op PC uitkwam. De game speelt zich af rond drie perspectieven van de geallieerde soldaten: de Engelsen, Amerikanen en de Russen.
Call of Duty Advanced Warfare speelt zich in de toekomst af, namelijk in het jaar 2054. De game draait om een grote militaire organisatie genaamd Atlas, die over de meest geavanceerde technologie in de wereld beschikt. Dit is de eerste Call of Duty game die de shooter met uitgebreide technologische mogelijkheden combineerde, bijvoorbeeld door features als wallrunnen en jump boosts.
78571

6. Call of Duty en Call of Duty 2

Vanaf nu zijn de stemmen wat meer verdeeld. Zo is Call of Duty goed voor 3 procent van de stemmen, en Call of Duty 2 voor 5 procent.
Call of Duty is natuurlijk hét origineel: de eerste Call of Duty game in de serie. Deze game kwam in 2003 uit voor de PC, en speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als speler vecht je mee voor de geallieerde soldaten, zo speel je voor het Amerikaanse, Engelse en het Russische leger.
Call of Duty 2 is een vervolg op het eerste deel, en speelt zich wederom af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze game kwam in 2005 uit.
78572

5. Call of Duty Modern Warfare 3 en Call of Duty World at War

De stemmen beginnen vanaf nu wat meer op te lopen. Modern Warfare 3 haalt zo 6 procent van de stemmen binnen, en Call of Duty World at War krijgt 8 procent van de stemmen.
Call of Duty Modern Warfare 3 kwam uit in 2011, en gaat verder waar het verhaal van het voorgaande deel is geëindigd. In dit deel is de Derde Wereldoorlog begonnen, en je neemt het op tegen de Russen in verschillende geheime missies.
In Call of Duty World At War kom je wederom in de Tweede Wereldoorlog terecht. Je neemt het op tegen Duitse soldaten in Europa en Japanse soldaten in het oosten.
78573

4. Call of Duty Black Ops

We zijn bijna bij de top 3 beste Call of Duty games aangekomen, maar nog net niet. De eerste Black Ops staat op nummer vier met 10 procent van de stemmen.
Black Ops kwam in 2010 uit en richtte zich op de Koude Oorlog. Verder bracht de multiplayer van de game de zombie modus terug, en was dit het eerste Call of Duty spel dat van een geldsysteem gebruik maakte, waardoor je nieuwe voorwerpen eerst moet kopen voordat je ze kon gebruiken.
78574

3. Call of Duty Black Ops 2

Op de derde plek in het lijstje van beste Call of Duty games volgens de XGN community, staat Black Ops 2. 15 procent van de stemmers kozen voor deze game.
Dit is het vervolg op Black Ops, maar speelt zich dan in de toekomst af. In de nabije toekomst is namelijk een nieuwe Koude Oorlog uitgebroken, waarbij mechanische soldaten centraal staan. Ook de zombie modus is teruggekeerd, met nieuwe modi en futuristische wapens.
78575

2. Call of Duty Modern Warfare 2

Op de tweede plaats staat Call of Duty Modern Warfare 2 met 19 procent van de stemmen.
Modern Warfare 2 kwam in 2009 uit, en is een vervolg op het eerste deel in de Modern Warfare serie. Als speler maak je deel uit van Task Force 141, een multinationale samenwerking van de beste soldaten uit verschillende landen.
78576

1. Call of Duty Modern Warfare

En dan de absolute winnaar: Call of Duty Modern Warfare. Dit vierde deel in de serie kwam in 2007 uit, en heeft de stemmen van wel 28 procent van de community weten binnen te halen.
Call of Duty Modern Warfare is de eerste game in de franchise die zich afspeelt in de moderne tijd. Het spel speelt zich af in het instabile Rusland, waar net een staatsgreep is gepleegd.

Populair Nieuws