De beste Android toestellen van 2018 - Voor ieder wat wils

Article
vrijdag, 28 december 2018 om 15:29
xgn google image
Het einde van het jaar nadert en daarom is het tijd om de balans op te maken. Ook in 2018 is het in de wereld van Android niet stil gebleven, namelijk door de komst van diverse prachtige nieuwe smartphones. Het is tijd om te kijken welke van die nieuwe telefoons de beste Android toestellen van 2018 zijn!

10. OPPO RX17 Neo

We trappen de lijst af met een budgettopper. Nog net voor het einde van het jaar heeft fabrikant OPPO de markt verrijkt met de nieuwe OPPO RX17 Neo. Voor een bedrag van 350 euro haal je een zeer capabele telefoon in huis met een luxe design, prima processor en goede camera. Alles wat je in een smartphone zoekt, haal je in huis met dit nieuwe toestel van OPPO.
Het enige echte struikelpunt van de telefoon kan de ColorOS zijn; de software waar de smartphone op draait. Die is niet geweldig, maar door een andere launcher te installeren kun je dit probleem makkelijk verhelpen. Wat overblijft is een krachtige mid-range telefoon voor een hele schappelijke prijs. Wie het niet zit zitten om duizend euro neer te leggen voor een nieuwe telefoon, kan dit jaar zeker terecht bij OPPO.
143364 1

9. LG G7 ThinQ

Ook LG timmert nog steeds stevig aan de weg in de wereld van de smartphones. Dit jaar heeft het bedrijf een nieuw vlaggenschip in de vorm van de G7 ThinQ in de strijd gegooid voor het goud. De telefoon blinkt vooral uit op het gebied van audio, met een hoogwaardige DAC voor hoge kwaliteit geluid tijdens het luisteren met de juiste koptelefoon. Ook het design is helemaal eigentijds met een uitgerekt scherm, al is de beruchte bezel hier ook aanwezig.
Qua camera was de G7 ThinQ vlak na de lancering wat wisselvallig, maar flink wat updates later is dat probleem gelukkig verholpen. Dat samen met de huidige gunstige verkoopprijs van iets meer dan 400 euro zorgt ervoor dat de G7 een erg interessant toestel is. Zeker als je weet dat de smartphone op launch nog 850 euro kostte! Steek die euro's maar lekker in je zak en geniet van al het moois dat LG op smartphonegebied te bieden heeft.
143365 1

8. Sony Xperia XZ3

De achtste plek wordt veroverd door een telefoon van een fabrikant die zeker in de gamewereld bekend is. De Sony Xperia XZ3 is de beste smartphone die het bedrijf tot dusver op de markt heeft gebracht, met een gloednieuw OLED-scherm, een verbeterde camerasensor en een uitstekende geluidservaring.
Niet alle functies op het apparaat komen even lekker uit de verf, waaronder de Side Sense waarmee een extra menu geopend kan worden. Gelukkig zijn dit kleine puntjes die binnen de software makkelijk vermeden kunnen worden en qua hardware haal je zonder twijfel het allerbeste in huis. Daarmee is de Xperia XZ3 een van de mooiste toestellen die dit jaar is uitgekomen.
143367 2

7. Razer Phone 2

De volgende telefoon past helemaal binnen de content die hier op XGN.nl centraal staat. Deze smartphone is namelijk helemaal gericht op het gebruik voor gaming. Razer is al een bekende speler als het aankomt op gaming accessoires en nu probeert het ook een graantje mee te pikken op de telefoonmarkt. Dat doet Razer op een geheel eigen wijze.
Want de Razer Phone 2 verschilt qua ontwerp toch wel wat van de concurrentie. Een hoekig design, een RGB-logo op de achterkant en grote speakers op de voorkant van de telefoon, dit toestel schreeuwt gaming. Met een paar goede verbeteringen tegenover de eerste versie van de telefoon, zoals een betere camera en draadloos laden, wordt de Razer Phone 2 naast een mobiel gamingplatform ook steeds interessanter om te gebruiken als reguliere smartphone.
143369 1

6. Xiaomi Pocophone F1

Een verrassend toestel dit jaar is de Pocophone van fabrikant Xiaomi. Voor een kleine 350 euro haal je namelijk een smartphone in huis met vergelijkbare specificaties die terug te vinden zijn in de topmodellen van dit jaar. Een typisch gevalletje bang-for-buck dus. Het prima ogende LCD-scherm, de uitstekende accuduur en snelle software vallen bij dit prijspunt enorm op.
Voor die prijs moet je natuurlijk wel ergens op inleveren en bij de Pocophone is dit op selfiegebied. De frontcamera valt namelijk een beetje tegen in vergelijking met de concurrentie. Verder ontbreekt NCF op het toestel, maar los van die punten heb je met de Pocophone F1 een klapper van niveau te pakken. Dat voor een schijntje van de prijs die je voor een van de grote jongens op de markt neerlegt.
143377 1

5. Samsung Galaxy Note 9

Samsung heeft in 2018 niet van haar traditionele releaseschema afgeweken en ook dit jaar zijn er daarom weer twee vlaggenschepen verschenen, waarvan de Galaxy Note 9 het nieuwste model is. Deze gigantische smartphone is ontworpen om zo'n beetje alle functies in één toestel te proppen en dat is het bedrijf goed gelukt. Met een premium ontwerp, een overtuigende batterijduur en de S-pen kun je vrijwel alles aan met je mobiele computer.
Nadeel is wel dat de Note 9 voor sommige mensen wellicht iets té groot is voor hun smaak en dat je niet alle functies even nodig vindt. Want aan dit alles hangt een aardig prijskaartje van zo'n 1000 euro, waardoor niet iedereen meteen zal overstappen. Desalniettemin is de Note 9 een uniek toestel dat zijn geld meer dan waard is.
143382 1

4. Huawei Mate 20 Pro

Waar de Pocophone met de verkoopprijs weet te stunten, is de Mate 20 Pro een knaller op het gebied van fotografie. De camera's op het toestel zijn verrassend goed, met een primaire sensor van maar liefst 40 megapixel! Daarnaast kun je aan de slag met een telephoto lens voor de close-ups en een ultrawide sensor waarmee je nog meer op een kiekje kunt waarnemen.
Tel het OLED-scherm met HDR-ondersteuning, draadloos opladen en een snelle processor hierbij op en je hebt een solide smartphone. Elke mobiele fotograaf moet de Huawei Mate 20 Pro minstens een keer bekeken hebben voordat er een smartphone aangeschaft wordt.
143386 1

3. OnePlus 6T

Xiaomi is niet het enige bedrijf dat het prijspunt centraal zet bij het ontwikkelen van een nieuwe smartphone. Ook het bedrijf OnePlus heeft hier ervaring mee met de introductie van eerdere modellen van het bedrijf. In recentere jaren is de prijs wat gestegen, maar nog steeds weet OnePlus verrassend veel te bieden voor een goede prijs. Zo ook met de in 2018 geïntroduceerde OnePlus 6T.
Met een prachtig OLED-scherm dat bijna randloos in het frame verwerkt zit, solide camera's, een prima accu en een van de snelste software-ervaringen op de markt, weet de 6T hoge ogen te gooien onder de enthousiaste techfans. Voor een prijs onder de 600 euro betaal je een stuk minder voor een minstens net zo goede ervaring als bij de grote merken en precies daarom verdient de OnePlus 6T het brons in deze lijst.
143856

2. Samsung Galaxy S9

De Note 9 kwam eerder in de lijst al voorbij als mobiele alleskunner, maar voor het grote publiek is de populairdere smartphone toch de Galaxy S9 van Samsung. Hoewel het toestel als sinds begin dit jaar verkrijgbaar is, doet het uithangbord van Samsung niet onder voor de concurrentie. Een sublieme camera en een prachtig OLED-scherm met HDR, je levert hier nergens op in.
De verkoopprijs is bovendien flink gedaald in de afgelopen maanden, waardoor je dit mooie toestel ook nog eens voor een heel scherp bedrag binnenhaalt. Wil je het allernieuwste op het gebied van smartphones, dan kun je beter verder kijken. Maar mocht dit voor je niet enorm belangrijk zijn, is de Galaxy S9 momenteel een van de beste telefoons die je in huis kunt halen.
143857

1. Google Pixel 3

Deze lijst richt zich op de beste Android toestellen van 2018 en dan kan dit toestel van Google zelf natuurlijk niet ontbreken. De Pixel 3 is by far de meest gestroomlijnde Android ervaring die je op het moment in huis haalt, ondanks het prijskaartje dat aan de telefoon vastzit. Met razendsnelle hardware en een sublieme camera ervaring kun je niet verkeerd gaan met deze gloednieuwe smartphone.
Met een kale versie van Android, zoals Google deze zelf bedoeld heeft, reageert de Pixel 3 razendsnel en werken alle applicaties probleemloos. Hou je van kiekjes schieten en haal jij Android graag vanuit de bron in huis, dan is de Pixel 3 zonder twijfel de winnaar.

Wat zijn de beste Android toestellen van 2018 volgens jou?

Zoals je kunt lezen is 2018 weer een prachtig jaar geweest voor smartphones met betere camera's en schermen alsmede nieuwe designs en functionaliteiten. Ben je het eens met onze lijst of vind je dat er een ander toestel met de winst vandoor had moeten gaan? Laat het ons weten in de reacties hieronder en inspireer elkaar bij de aanschaf van een nieuw toestel!