De beste 4K monitoren om haarscherp op te gamen en werken

  De term 4K is niet meer weg te slaan uit de wereld van televisies, maar als het aankomt op monitoren is het zeker nog niet de standaard. Toch zitten er zeker een aantal pareltjes tussen. Dit zijn de beste 4K monitoren die je momenteel kan aanschaffen.

  Philips

  Philips Momentum 436M6VBPAB

  Voordat je op zoek gaat naar een 4K monitor is het natuurlijk wel handig om te weten naar wat voor soort monitor je wil hebben. Ga je het scherm vrijwel exclusief gebruiken voor gamen of is het juist om werk op te verrichten en wil je een zo accuraat mogelijke kleurweergave hebben?

  Wanneer je die vraag niet goed kan beantwoorden is de Philips Momentum 436M6VBPAB misschien wel de oplossing. Het is een hele mond vol, maar deze 4K monitor is lekker groot met afmeting van 43 inch, maakt gebruik van DisplayHDR 1000 voor realistische kleuren en heeft ook nog eens FreeSync voor vloeiende beelden tijdens het gamen. De monitor is misschien niet op ieder vlak het allerbeste, maar wel een scherm dat bijna alle hokjes aanvinkt. Een echte all-rounder dus. En met een prijskaartje van 579 euro hoef je ook geen tweede hypotheek af te sluiten.

  AOC

  AOC U2790PQU

  Een aantal jaar geleden was een 4K monitor vrijwel niet betaalbaar voor de gemiddelde consument. De prijskaartjes kwamen dan ook vaak terecht in de vier cijfers. De technologie is tegenwoordig gelukkig een stuk goedkoper en dat is dan ook terug te zien in de prijzen.

  Dat is anno 2020 helemaal niet veel kwijt bent aan een zeer strakke 4K monitor bewijst de AOC U2790PQU wel. Dit 27 inch scherm maakt gebruik van een IPS-paneel voor prachtige kleuren, is in hoogte verstelbaar en heeft ook nog eens zeer dunne bezels. Ben je dus op zoek naar een mooi scherm om lekker op te werken, dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken. Het mooiste nieuws: voor het hele pakket ben je maar 362 euro kwijt.

  MSI

  MSI Optix MAG321CURV

  Naast adaptive sync en ondersteuning voor HDR zijn er nog meer spannende technologieën die de laatste tijd zijn geïntroduceerd in de wereld van monitoren. Net zoals 4K waren die snufjes tot voor kort alleen beschikbaar voor de hoofdprijs. Denk bijvoorbeeld aan monitoren met een gebogen scherm.

  Gelukkig zien we curved schermen steeds vaker verschijnen op de markt voor een aantrekkelijke prijs. De MSI Optix MAG321CURV valt ook in die categorie. Deze 32 inch monitor zuigt je daarmee in racegames en first person shooters en met FreeSync ziet alles er lekker vloeiend uit. De MAG321 maakt helaas geen gebruik van een IPS-paneel, maar kiest in plaats daarvan voor een VA-scherm. Kleuren springen daarmee niet zo intens van het scherm, maar het contrast is wel excellent, waardoor zwart écht zwart is. De MSI Optix MAG321CURV kost momenteel 498 euro.

  Samsung

  Samsung 4K Space Monitor

  Over het algemeen steelt bij een 4K monitor het haarscherpe beeld de show, maar soms staan we ook te kijken van de hele constructie eromheen. Zo maakt Samsung met haar Space Monitor gebruik van een wel heel interessant ontwerp. De monitor zet je vast aan de achterkant van je bureau, waardoor er vrijwel geen ruimte wordt ingenomen door een grote monitorstandaard. Daarnaast is de constructie ook dusdanig flexibel dat je de monitor vervolgens ook naar je toe kan trekken en op je bureau kan zetten. Ideaal wanneer je iets van dichtbij moet bekijken.

  De Samsung 4K Space Monitor heeft daarnaast flinterdunne bezels, waardoor het scherm bijna lijkt te zweven. Ondanks dat Samsung gebruikmaakt van een VA-paneel zien de kleuren er prachtig uit en is het contrast ook van hoge kwaliteit. Ben je op zoek een beeldschone monitor die ideaal is om op te werken, dan is dit scherm zeker een optie om over na te denken. Voor de Samsung 4K Space Monitor moet je 390 euro neerleggen.

  Acer

  Acer Predator XB273KP

  Heb je thuis een enorm dik bakbeest staan, dan wil je natuurlijk wel een monitor ernaast zetten die alles uit je PC kan halen. Een simpel 1080p-monitortje volstaat op dat moment natuurlijk niet meer. Gelukkig zijn er fabrikanten die 4K monitoren aanbieden waar je de meest indrukwekkende game-ervaring op kan beleven.

  Eén daarvan is de Acer Predator XB273KP. Met 27 inch is de monitor niet het grootste scherm in de lijst, maar los daarvan is de Acer een echt gamemonster. Met G-sync heb je geen last meer van screen tearing en input lag, met een verversingssnelheid van 144Hz ziet alles er enorm soepel uit en dankzij de speciale kappen word je zelfs niet afgeleid door factoren van buitenaf. Natuurlijk komen al deze specificaties niet gratis, want voor de Acer Predator XB273KP betaal je een bedrag van 1049 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.