De Bachelor op Videoland: Do or don’t?

Article
zaterdag, 14 augustus 2021 om 17:00
20210812 the bachelor 1f1628787621
Vanaf donderdag 24 juli is De Bachelor op Videoland te zien. De serie volgt Tony Jr. in de zoektocht naar de liefde van zijn leven. Maar liefst 20 vrouwen hebben zich aangemeld om het hart van Tony te veroveren. Maar is de serie er een om te kijken of juist niet? Wij zetten de do’s en don’ts op een rij rondom de serie.

DJ Tony Jr. in beeld

Nadat we in seizoen 1 van De Bachelor, of eigenlijk De Bachelorette, mannen zagen strijden om het hart van Gaby Blaaser, gaat dit seizoen van De Bachelor helemaal over het veroveren van het hart van DJ Tony Jr. Hij is al een tijdje uit elkaar met zangeres Maan en klaar voor een nieuwe relatie. Hij weet precies wat hij wil: een vrouw om oud mee te worden. Tony wil daarbij graag kinderen en iemand die er geen moeite mee heeft dat hij de wereld over reist om plaatjes te draaien als DJ.
In De Bachelor leer je niet alleen de motivatie van Tony Jr. om mee te doen aan het programma, maar kom je ook meer over hem te weten. Het is interessant om te zien dat Tony heel anders is dan je misschien zou verwachten. Hij heeft een hele zachte kant en je kan ontzettend om hem lachen. Om deze reden is De Bachelor al een serie om te gaan kijken... of als je juist niks met Tony Jr. hebt een reden om de serie te mijden.
20210812 the bachelor 2f1628787650

Betoverend Kroatië

De dames verblijven tijdens hun jacht naar het hart van Tony in Casa Rosa, een enorme villa in Kroatië. Deze villa is al betoverend en helemaal compleet met een zwembad dat uitzicht over de zee heeft, maar daar houdt De Bachelor niet op. De hele serie speelt zich af in het zonovergoten land, waar Tony en de dames verschillende oogstrelende locaties aandoen. Een pittoresk dorpje verkennen, een ritje op een scooter, een onderonsje op een steenstrand bij zonsondergang, een heuse arena bezoeken en een vaartocht in de baai zijn slechts voorbeelden van de romantische dingen die voorbij komen.
Als De Bachelor geen aanrader is vanwege het onderwerp of als je niks met Tony Jr. hebt, dan kun je in de serie alsnog smullen van de betoverende beelden van Kroatië. Sterker nog, de serie zit bomvol goede locaties om misschien wel eens zelf te gaan bezoeken op een vakantie!
20210812 the bachelor 3f1628787674

Twintig uiteenlopende dames

Naast Tony Jr. staan er 20 dames in de hoofdrol van de realityserie. Zij staan te popelen om zijn hart te veroveren en gooien daarvoor al hun charmes in de strijd. De vrouwen lopen behoorlijk uiteen qua uiterlijk en qua karakter, wat zorgt voor lekker veel afwisseling. In elke aflevering gaat Tony namelijk op een date met een of meerdere vrijgezelle dames en leren we de vrouwen in kwestie steeds wat beter kennen.
Zo zijn er de spring-in-het-veld Diva die letterlijk barst van de energie, de stoere Femke die het liefst met Tony op de motor springt, de charmante India die haar eigen tattooshop heeft, miss Nederland finaliste Julia en een oude bekende van Tony, Oriana. Elke dame heeft zo haar eigen charme en manier om de vrijgezelle DJ te veroveren. Het zorgt voor heerlijke tv, waarbij je je geen moment verveelt!
De Bachelor is een datingprogramma om van te smullen, maar verwacht geen Temptation Island achtige beelden, waarbij de passie er vanaf spat en er flink wat lol onder de lakens plaatsvindt. Als je daarvoor gaat, dan is The Bachelor misschien een tikkeltje te braaf. Als je wat heftigere strijd zoekt dan ben je op Videoland beter af met programma's als Love Island.
20210812 the bachelor 4f1628787701

Onverwachte wendingen

De ultieme vraag in De Bachelor is natuurlijk voor welke dame de getatoeëerde adonis uiteindelijk zal vallen. Welke acties van de dames vallen wel in de smaak bij de Bachelor en welke niet? Elke aflevering gaat Tony op date met een of meerdere dames en daarbij spat de romantiek er soms vanaf. Los van de romantiek komen er ook onderwerpen aan bod die voor Tony belangrijk zijn en worden er dingen gedaan die de vrijgezelle man leuk vindt om de doen, zoals vissen en natuurlijk DJ-en.
Ook zien we elke aflevering een rozenceremonie. Hierbij deelt de Bachelor rozen uit aan de dames waar hij een klik mee heeft of waarbij de vonk al een beetje aangewakkerd is. De ene keer kun je vooraf al redelijk inschatten wie er in ieder geval een roos krijgen en wie in ieder geval niet, maar soms verrast Tony iedereen. Dit soort onverwachte wendingen houden het programma lekker spannend!
20210812 the bachelor 5f1628787725

Reality tv met de nodige drama

Waar de romantiek in De Bachelor er steeds meer vanaf spat en de dates steeds knusser worden, is er in Casa Rosa ook regelmatig drama. De dames hebben elk hun eigen verhaal dat verteld wordt in de realityserie en daar zitten behoorlijk heftige dingen bij. Verder neemt de onzekerheid soms de overhand bij de dames. Tony gaat naast de groepsdates regelmatig op pad met een van de dames, waardoor er een aantal vrouwen achterblijft in het huis.
De camera’s en Rick Brandsteder checken natuurlijk niet alleen de dates, maar houden ook een oogje in het zeil bij de achterblijvers. En daar komen sappige verhalen uit voort. Zo neemt de onderlinge strijd naast de onzekerheid steeds meer toe en merk je in elke aflevering dat de dames elkaar niet allemaal het licht in de ogen gunnen, laat staan een onderonsje met Tony. Verder liggen de dames elkaar niet allemaal even lekker, wat ook lekkere reality-televisie oplevert. Nu is het niet zo dat nagels ingezet worden om elkaar af te troeven of de plukken haar in het rond vliegen, maar onderlinge spanning is er zeker.
20210812 the bachelor 6f1628787835

Bonus: Na De Bachelor: Vrijgezellig

Als je De Bachelor dan gaat kijken op Videoland – het programma is al in volle gang- dan is er misschien nog iets als bonus waar je wel van smullen kan. Elke week is er na De Bachelor namelijk nog een ander programma dat inhaakt op de avonturen van DJ Tony Jr: Vrijgezellig. De dames die afgevallen zijn doen daarin hun verhaal over Tony en hun ervaring in het programma.