De 8 beste aankondigingen van de Apple WWDC 2017

Article
dinsdag, 06 juni 2017 om 17:22
xgn google image
Apple heeft tijdens haar jaarlijkse keynote op de Apple WWDC 2017 event weer een aantal leuke aankondigingen gedaan. Tijdens deze keynote hebben directieleden Craig Federighi, Phil Schiller en Tim Cook alles uit de doeken gedaan van wat we dit jaar nog van Apple kunnen verwachten op technologisch gebied.
Een aantal geruchten waaronder de verbeterde Siri en nieuwe hardware specificaties zijn door Apple waargemaakt. Met de vernieuwde Siri kan Apple nu beter concurreren met Amazon Alexa en Google Assistant op hardware gebied en op de smarthome markt.

Apple kondigt de HomePod speaker aan

Deze speaker met Siri ondersteuning is een directe concurrent op de Amazon Echo en Sonos speakers met Google assistent ondersteuning. De HomePod kan ongeveer hetzelfde als de Sonos home entertainment speakers, deze speaker kan de kamer meten en het geluid zo tunen zodat het optimaal klinkt in de kamer.
Daarnaast heeft de speaker een Musicologist functie die werkt met Apple Music. Met deze functie kun je aan Siri een muzieknummer vragen en deze direct via de speaker afspelen. Ook ondersteund die functie moeilijkere muziek gerelateerde vragen zoals ‘Welk album kwam er 20 jaar geleden uit?’ of ‘Wie is de gitarist in dit nummer?’.
De HomePod zal in twee kleuren uitkomen namelijk zwart en wit. Ook zal dit apparaat dit jaar in december in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië uitkomen voor 349 US dollar. Volgend jaar zal de speaker in andere markten uitkomen, of Nederland hier bij zit is op dit moment nog niet bekend.
112705

De introductie van de high-end iMac Pro

Er was veel aandacht voor de iMac op de Apple WWDC 2017. De volledige iMac desktop lijn is vernieuwd met verbeterde Retina schermen, betere grafische kaarten, Kaby Lake processors en USB-C. Naast de interne hardwarematige verbeteringen ondersteunt de iMac nu ook grafische instellingen om VR gerelateerde content te produceren.
Het nieuwe topmodel in de iMac productlijn is de iMac Pro. Deze iMac heeft standaard een 5K scherm, 8-core Xeon processor (uitbreidbaar tot 18-core), tot 4TB SSD, tot 128GB RAM, vier Thunderbolt 3 met USB-C ondersteuning uitgangen en een ethernet aansluiting.
112706

iOS komt met nieuwe features

De nieuwe versie van iOS bevat een aantal belangrijke updates op het gebied van interactie. Het spraakpatroon van Siri is verbeterd, de mogelijkheid om zinnen te vertalen en de mogelijkheid van Siri om te leren hoe je met iOS apparaat omgaat voor nog betere ondersteuning.
Naast dit wordt iMessage vanaf iOS 11 verbonden met iCloud zodat je op al je apparaten iMessage berichten kunt schrijven en kunt verwijderen. Naast het schrijven van berichten kun je persoonlijke betalingen plegen via iMessage naar je contacten.
De Photo capture modus is ook verbeterd met deze update. Zo kun je beter foto’s maken in situaties met weinig en kun je foto’s aanpassen met Live Photos. Naast de Photo Capture modus zit er nu een controle paneel op de onderste helft van het scherm.
Dit paneel zorgt voor snelkoppeling naar de muziekinstelling, volume, helderheid, zaklamp en slaapstand. En zorgt ervoor dat het scherm minder bedrukt eruit ziet. Zo kun je deze modus gebruiken tijdens het autorijden of je zet je iPhone op niet storen zodat je niet meer afgeleid kan worden door je smartphone.
112707

Belangrijke Windows functies nu toegevoegd aan iOS

Een andere nieuwe aankondiging op Apple WWDC 2017 had betrekking op iOS. Op de iPad met iOS 11 kun je nu multitasken met splitscreen. Zo kun je net als bij Windows een app naar de zijkant trekken en op een helft werken in de app.
Naast apps kun je folders, bestanden en foto’s verslepen van een app naar een andere app. Ook word er net als bij OneNote op de Surface Book nu de Apple Pencil volledig ondersteund op de Notes app. Zo leert je iPad jouw handschrift herkennen.
112709

AR ondersteuning in apps

Met de introductie van de nieuwe ARKit op Apple WWDC 2017 zorgt het bedrijf ervoor dat ontwikkelaars augmented reality apps kunnen maken voor de iPhone. De kit zorgt ervoor dat bepaalde bewegingen, objecten en belichting beter vast worden gelegd. Zo kunnen populaire AR apps zoals Pokemon GO de ARKit gebruiken om de vindbaarheid van bepaalde Pokemon te verbeteren.
In tegenstelling tot de HoloLens van Microsoft benodigt de ARKit van Apple geen externe hardware om te functioneren. Deze software is in staat om te draaien op de meest recente iOS apparaten.
112710

10,5 inch iPad Pro op Apple WWDC 2017

Door de introductie van dit model kun je nu uit drie verschillende formaten iPads kiezen. De 12 megapixel aan de achterzijde is dezelfde als die van de iPhone 7 en aan de voorzijde zit een 7 megapixel portretcamera. Naast de camera’s ondersteund de iPad Pro ook USB 3.0 en heeft een accuduur van zo’n beetje 10 uur.
Een belangrijke nieuwe functie van de iPad Pro is de feature ProMotion, wat ervoor zorgt dat de input vertraging van de Apple Pencil verlaagd wordt naar 20 milliseconden. ProMotion zorgt er verder voor dat de framerate gelinkt wordt aan hetgeen wat je op dat moment aan kijken bent op het scherm. Zo zorgt ProMotion voor een refreshrate van 120Hz als je een film kijkt of aan het gamen bent en een veel lagere refreshrate als je een app selecteert of foto’s kijkt.
112712

macOS High Sierra met VR ondersteuning

De aankomende update van macOS heet High Sierra, zo werd bekend op de Apple WWDC 2017. Naast belangrijke softwarematige verbeteringen worden ook irritaties in Safari opgelost. Zo blokkeert Safari automatisch trackers op websites en video’s die automatisch afspelen. Ook voegt Apple een aantal foto edit tools toe voor gebruikers die niet beschikken over Adobe Photoshop.
Op grafisch front ondersteunt macOS de tweede versie van Metal en volledige ondersteuning voor VR. Ook introduceert Apple een beter bestandsmanagement systeem die in staat om bestanden nog sneller te verwerken en te beveiligen.
112714

Fitness coach met WatchOS 4

Voor de Apple Watch gebruikers onder ons kun je vanaf eind december de nieuwe WatchOS 4 update downloaden. Deze kleine doch leuke update zorgt ervoor dat je de schermmogelijkheden nog verder kunt personaliseren met nieuwe wijzerplaten of tekenfilmkarakters zoals Mickey Mouse.
Ook wordt er een fitness coach functie toegevoegd in WatchOS 4. Deze fitness goeroe geeft je maandelijkse opdrachten die je moet voltooien en jouw persoonlijke coach moedigt je ook dagelijks aan. Jouw Apple Watch kun je linken via NFC aan fitness apparaten zodat je direct je calorie verbruik kunt inzien.
Als sporten niet zozeer jouw ding is kun je ook de nieuwe muziek app gebruiken om muziek af te spelen op de Apple HomePod via de Apple Watch.
Dit waren de aankondigingen vanaf Apple WWDC 2017. Zitten er leuke nieuwe producten en updates voor jou tussen?