De 7 beste films met Tom Hanks

Article
vrijdag, 13 maart 2020 om 18:00
saving private ryanf1584030361
Tom Hanks is al heel wat jaren te zien in de filmwereld. Binnenkort is hij te zien in een nieuwe film over Elvis Presley. Maar tijdens zijn opnames heeft hij het coronavirus opgelopen en is de productie van de film tijdelijk uitgesteld. Mocht je je vervelen omdat je thuis zit vanwege het coronavirus, kun je deze 7 films met Tom Hanks kijken.

Saving Private Ryan

Saving Private Ryan is een oorlogsfilm die zich afspeelt op D-Day 6 juni 1944. Tom Hanks speelt een Kapitein genaamd John Miller die op zoek is naar James Ryan. Ryan is een soldaat en heeft zijn drie broers verloren. Ryan mag eigenlijk naar huis, maar dat gaat nogal lastig, omdat hij ergens gedropt is in Frankrijk bij de paratroopers. Kaptein Miller zal hem op moeten sporen, maar Miller twijfelt waarom een hele groep van het leger naar één soldaat zoekt. Saving Private Ryan werd enorm goed bekeken en staat hoog in verschillend toplijsten van films.
forrest gumpf1584030601

Forrest Gump

Tom Hanks speelt de rol van Forrest Gump, een man met een laag IQ. Op een bankje vertelt hij aan mensen wat hij allemaal heeft meegemaakt in zijn leven. Hij heeft in Vietnam gevochten, Elvis en JFK ontmoet en nog veel meer. Tussen al deze gebeurtenissen ontmoet hij iedere keerzijn grote liefde Jenny, gespeeld door Robin Wright. De Film Forrest Gump is voor maar liefst 13 Oscars Genomineerd waarvan er zes gewonnen zijn zoals Beste Acteur, Beste Regisseur en Beste Film.

Cast Away

Chuck Noland, gespeeld door Tom Hanks, heeft een hooggeplaatste functie bij het bedrijf FedEx. Wanneer hij meevliegt met een vrachtvliegtuig, komt hij in een storm terecht en stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Hij weet te ontsnappen uit het vliegtuig en vindt een onbewoond eiland. Daar probeert hij te overleven en een plan te bedenken om terug naar huis te keren. Tom Hanks heeft voor deze film een Golden Globe gewonnen voor Beste Acteur.
catch me if you canf1584104394

Catch Me If You Can

Frank licht iedereen op. Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Iedereen vertrouwt hem blindelings en heeft al voor miljoenen aan cheques vervalst. FBI- agent Carl Hanratty zit hem al jaren achterna en rust niet totdat hij oplichter Frank heeft opgepakt. Frank wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio en Tom Hanks speelt de FBI-agent Carl Hanratty. Catch Me If You Can is in totaal 21 keer genomineerd voor verschillende prijzen. Tom Hanks is voor deze film genomineerd voor Beste Filmacteur.
captain phillipsf1584104616

Captain Phillips

Tom Hanks speelt in dit waargebeurde verhaal over kapitein Richard Phillips, kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama dat in 2009 werd gekaapt door Somalische piraten. Phillips offert zichzelf op als gijzelaar om zijn bemanning in in veiligheid te brengen. Deze film heeft een aardig lijstje met nominaties, namelijk meer dan 40 nominaties, waarvan Beste Mannelijke Bijrol en Beste Bewerkte Scenario.
the terminalf1584104799

The Terminal

Oost-Europeaan Viktor Navorski bezoekt New York terwijl er in zijn thuisland oorlog uitbreekt. Hij verblijft tijdelijk op Kennedy Airport en maakt daarvan zijn tijdelijke huis. Elke dag bekijkt hij mensen en wordt ook verliefd op stewardess Amelia Warren. Viktor Navorski wordt gespeeld door Tom Hanks. Deze komische film heeft maar liefst 5 prijzen gewonnen.
toy story 4f1584105526

Toy Story

Tom Hanks heeft in alle films van Toy Story de stem van Woody ingesproken. De filmreeks over speelgoed dat tot leven komt is één van de populairste Pixar films. Op 26 juni 2019 konden we weer genieten van een vierde deel met heel veel nieuwe karakters en uiteraard de stem van Tom Hanks in Toy Story 4. Wat zeer indrukwekkend is dat Toy Story 2 geheel met de computer getekend is. Toy story 2 heeft dan ook 17 prijzen binnen weten te halen. Maar eigenlijk is elke Toy Story film het waard om te kijken.